Blockera vissa annonser

Du kan inte helt sluta att visa annonser, men du kan ta bort vissa oönskade annonser. Du kan även ta bort annonser som grundas på dina intressen och uppgifter.

Blockera popup-fönster

Du kan inaktivera popup-annonser i Chrome och i de flesta andra webbläsare. Om annonserna fortfarande visas kan du läsa mer om att ta bort skadlig programvara i Chrome.

Ta bort oönskade annonser

Om du blockerar en annons visas inte längre annonser från den annonsören. Om annonsören har flera webbplatser kan du behöva blockera flera annonser.

Läs mer om hur du ställer in annonspreferenser för alla dina enheter.

I Googles tjänster

Bredvid en annons:

• Tryck på Info Information på Google Sök och sedan Varför visas annonsen på mobilen eller surfplattan. Inaktivera Visa annonser från [annonsören].
  • Välj Info Information på YouTube och sedan Sluta visa den här annonsen.
  • Välj Info Information på Gmail och sedan Kontrollversion av annonser som denna och sedan Blockera den här annonsören.

På webbplatser och i appar som samarbetar med Google för att visa annonser

Inaktivera anpassade annonser

1. Öppna sidan Annonsinställningar.
  2. Välj var du vill tillämpa ändringen.
    • På alla enheter: Välj Logga in uppe till höger om du inte redan är inloggad. Följ anvisningarna.
    • På den aktuella enheten eller i webbläsaren: Logga inte in.
  3. Inaktivera Personliga annonspreferenser.

Du kan även inaktivera anpassning i webbläsaren genom att installera tillägget IBA Opt Out.

När du har inaktiverat anpassning använder Google inte längre dina uppgifter till att anpassa dina annonser. Annonser kan dock riktas med hjälp av uppgifter som din ungefärliga plats eller innehållet på webbplatsen som du besöker.

Inaktivera anpassade annonser på webbplatser och i appar som inte tillhör Google

1. Öppna sidan Annonsinställningar.
  2. Avmarkera kryssrutan bredvid Använd dessutom aktiviteten och informationen i Google-kontot för att anpassa annonser på de här webbplatserna och apparna och lagra uppgifterna i Google-kontot.

Om det inte visas någon kryssruta är inställningen redan inaktiverad via en annan inställning eller av administratören.

Detta ändras inte

Du kan inte göra följande genom att blockera en Google-annons eller inaktivera personliga annonspreferenser:

• Ta bort alla annonser: Om du inaktiverar anpassning använder Google-annonser information som din ungefärliga plats eller innehållet på webbplatsen som du besöker.
  • Ändra annonser som tillhör andra nätverk: Dina inställningar för Google-annonser påverkar inte andra annonsnätverk.
  • Uppdatera inställningarna på enheter där du är utloggad: Läs mer om hur du ställer in annonspreferenser för alla dina enheter.
  • Behålla inställningarna på enheter där du är utloggad utan cookies: Om du rensar cookies eller använder en webbläsare som blockerar cookies tillämpas inte annonsinställningarna.
    • Om du vill rensa cookies utan att förlora dina inställningar installerar du tillägget Protect My Choices.
    • Cookies används inte på de flesta mobila enheter. Titta efter inställningar för intressestyrd annonsering, personliga annonspreferenser eller annonsidentifierare.