Välj bort anpassade annonser

Du kan välja bort anpassade annonser i Annonsinställningar. Inställningarna tillämpas både på Googles annonstjänster (t.ex. sökannonser) och de över två miljoner webbplatser och appar som samarbetar med Google för att visa annonser.

Anvisningar

På sidan Annonsinställningar kan du välja bort anpassade annonser så att de inte visas när du

• har loggat in på ditt Google-konto (annonsanpassning)
  • har loggat ut från ditt Google-konto och tittar på webbplatser eller appar som samarbetar med Google för att visa annonser (annonsanpassning på webben)
  • har loggat ut från ditt Google-konto och använder Google Sök (annonsanpassning på Google Sök).
Om du har loggat in på ditt Google-konto

Välja bort annonsanpassning

1. Gå till Annonsinställningar.
  2. Klicka eller tryck på reglaget vid Annonsanpassning.
  3. Klicka eller tryck på INAKTIVERA.

Den här inställningen fungerar på alla enheter där vi identifierar att du är inloggad.

Om du har loggat ut från ditt Google-konto

Välja bort anpassade annonser på webben

1. Gå till Annonsinställningar.
  2. Klicka eller tryck på reglaget vid Annonsanpassning på webben.
  3. Klicka eller tryck på INAKTIVERA.

Välja bort anpassade annonser på Google Sök

1. Gå till Annonsinställningar.
  2. Klicka eller tryck på reglaget vid Annonsanpassning på Google Sök.
  3. Klicka eller tryck på INAKTIVERA.
Om du vill inaktivera annonsanpassning för webbläsaren

Om du vill stänga av Google-annonsannonsering för din webbläsare (oavsett om du är inloggad eller inte) kan du installera ett plugin-program till webbläsaren. Läs mer

Vad du inte kan göra

Det finns vissa saker du inte kan göra genom att välja bort annonser. Här följer några av de vanligaste situationerna och hur du kan lösa dem.

Sluta visa annonser helt och hållet

Annonser är nödvändiga för att bekosta många webbplatser. När du väljer bort anpassade annonser innebär det inte att Google-annonser slutar visas. Annonserna baseras dock inte på ämnen du är intresserad av, t.ex. vilka annonsörers webbplatser du har besökt och dina demografiska uppgifter. De baseras istället på sådant som innehållet på sidan och din allmänna plats.

Några andra saker du kan göra för att styra vilka annonser som visas:

• Använd Google Contributor och minska mängden annonser du ser online samtidigt som du bidrar till webbplatserna du besöker.
  • Använd Annonsval och inaktivera annonsanpassning för de Google-annonser du ser när du är utloggad, plus annonser från över 100 andra onlineannonsnätverk.
Inaktivera anpassade annonser från andra företag

Inställningarna påverkar inte anpassade annonser som visas av andra företag än Google. När du går in på en webbplats, video eller app som använder annonstjänster från andra företag kan anpassade annonser visas där.

Om du vill välja bort anpassade annonser från andra annonsnätverk kan du göra det med ett verktyg som gäller flera företag och som fungerar i din webbläsare eller på din enhet. Läs mer

Välja bort annonsanpassning för flera webbläsare eller datorer samtidigt, även om du är utloggad från Google-kontot

Använder du flera olika webbläsare på datorn? Även om du väljer bort anpassade Google-annonser i en webbläsare (som Chrome) kan du fortfarande se anpassade Google-annonser i dina andra webbläsare (som Internet Explorer och Safari). Samma sak gäller om du använder flera olika datorer eller enheter. Detta beror på att två av tre kontroller i Annonsinställningar (”annonsanpassning på Google Sök” och ”annonsanpassning på webben”) bara fungerar i den webbläsare eller på den enhet som du använder. Om du vill välja bort de här två alternativen måste du även göra det i andra webbläsare och på andra enheter som du använder.

Om du inte vill göra de här inställningarna flera gånger kan du logga in på ditt Google-konto och välja bort annonsanpassning. Detta fungerar på alla enheter och i alla webbläsare där vi vet att du är inloggad på ditt Google-konto.

Fortsätta att välja bort annonsanpassning efter att du har rensat webbläsarens cookies

Har du tagit bort eller rensat cacheminnet och cookies i webbläsaren? Om du har rensat alla cookies efter att ha valt bort annonserna kanske du återställde annonsvisningen för webbläsaren. Då kan du behöva välja bort anpassade annonser i webbläsaren igen. Du kan även installera ett tillägg som Protect My Choices.

Fortsätta att välja bort om din webbläsare blockerar cookies

Google använder cookies för många olika ändamål, bland annat för att anpassa annonser och identifiera dina annonsinställningar. Om din webbläsare är inställd på att blockera cookies kan det hända att du upplever några mindre problem med Googles tjänster, t.ex. Annonsinställningar.

Välja bort anpassade annonser i tjänster som inte använder cookies

I tjänster som inte använder cookieteknik (t.ex. mobilappar) kan Google använda andra identifierare som fyller samma funktion som cookies. Så här väljer du bort anpassade annonser i mobilappar:

Android

1. Öppna inställningen för Google-inställningar på din enhet. Den heter Google-inställningar eller Inställningar beroende på vilken enhet du har.
  2. Rulla ned och tryck på Google.
  3. Tryck på Annonser.
  4. Aktivera Välj bort intressebaserade annonser eller Välj bort annonsanpassning.

iOS

I enheter med iOS används Apples annonsidentifierare. Läs mer om att begränsa annonsspårning med den här identifieraren i appen Inställningar på din enhet.