Blockera vissa annonser

Du kan inte helt sluta att se annonser, men du kan ta bort vissa oönskade annonser. Du kan även ta bort annonser som grundas på dina intressen och uppgifter.

Sluta få popup-annonser

Du kan inaktivera popup-annonser i Chrome och i de flesta andra webbläsare. Om annonserna fortfarande visas kan du läsa mer om att ta bort skadlig programvara i Chrome.

Ta bort oönskade annonser

Om du blockerar en annons visas inte längre annonser från den annonsören. Om annonsören har flera webbplatser kan du behöva blockera flera annonser.

Läs mer om hur du ställer in annonspreferenser för alla dina enheter.

I Googles tjänster

Bredvid en annons:

• Tryck på Info Information på Google Sök på telefonen eller surfplattan följt av Varför visas annonsen?. Inaktivera Visa annonser från [annonsören].
  • Välj Info Information på YouTube följt av Sluta visa den här annonsen.
  • Välj Info Information i Gmail följt av Kontrollera annonser som denna följt av Blockera den här annonsören.

På webbplatser och i appar som samarbetar med Google för att visa annonser

Inaktivera anpassade annonser

1. Öppna sidan Annonsinställningar.
  2. Välj var du vill tillämpa ändringen:
    • Alla enheter där du är inloggad: Välj Logga in uppe till höger om du inte redan är inloggad. Följ anvisningarna.
    • Den aktuella enheten eller webbläsaren: Logga inte in.
  3. Inaktivera annonsanpassning.

När du har inaktiverat anpassning använder Google inte längre dina uppgifter för att anpassa annonser. Annonser kan fortfarande visas utifrån information som din ungefärliga plats eller innehållet på webbplatsen du besöker.

Spara inställningar för webbläsaren Chrome

Du kan även inaktivera anpassning i webbläsaren genom att installera tillägget IBA Opt-out.

Detta ändras inte

Du kan inte göra följande genom att blockera en Google-annons eller inaktivera personliga annonspreferenser:

• Ta bort alla annonser: Om du inaktiverar anpassning använder Google-annonser information som din ungefärliga plats eller innehållet på webbplatsen som du besöker.
  • Ändra annonser från andra nätverk: Dina inställningar för Google-annonser påverkar inte andra annonsnätverk.
  • Uppdatera inställningar på enheter där du är utloggad: Läs mer om hur du ställer in annonspreferenser för alla dina enheter.
  • Behålla inställningar på enheter där du är utloggad utan cookies: Om du rensar cookies eller använder en webbläsare som blockerar cookies tillämpas inte annonsinställningarna.
    • Om du vill rensa cookies utan att förlora dina inställningar installerar du tillägget Protect My Choices.
    • Cookies används inte på de flesta mobila enheter. Titta efter inställningar för intressestyrd annonsering, personliga annonspreferenser eller annonsidentifierare.