Velg bort personlig tilpassede annonser

Du kan velge bort personlig tilpassede annonser i Annonseinnstillinger. Det du velger bort, velges bort i alle Googles annonsetjenester (f.eks. i søkeannonser) samt på de over to millioner appene og nettstedene som eies av tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser.

Veiledning

Med Annonseinnstillinger kan du velge bort personlig tilpassede annonser når du er:

• Logget på Google-kontoen din («Personlig tilpasning av annonser»)
  • Logget av Google-kontoen din og bruker apper eller nettsteder tilhørende tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser («Personlig tilpasning av annonser over hele nettet»)
  • Logget av Google-kontoen din og bruker Google Søk («Personlig tilpasning av annonser på Google Søk»)
Hvis du er logget på Google-kontoen din

Velg bort personlig tilpasning av annonser

1. Gå til Annonseinnstillinger
  2. Klikk eller trykk på glidebryteren ved siden av «Personlig tilpasning av annonser»
  3. Klikk eller trykk på SLÅ AV

Dette bortvalget gjelder på alle enheter du er pålogget, så lenge vi registrerer at du er pålogget.

Hvis du er logget av Google-kontoen din

Velg bort personlig tilpasning av annonser over hele nettet

1. Gå til Annonseinnstillinger
  2. Klikk eller trykk på glidebryteren ved siden av «Personlig tilpasning av annonser over hele nettet»
  3. Klikk eller trykk på SLÅ AV

Velg bort personlig tilpasning av annonser på Google Søk

1. Gå til Annonseinnstillinger
  2. Klikk eller trykk på glidebryteren ved siden av «Personlig tilpasning av annonser på Google Søk»
  3. Klikk eller trykk på SLÅ AV

Begrensninger ved bortvalg

Bruken av bortvalg er underlagt visse begrensninger. Her er noen av de vanligste situasjonene, og tips til hvordan du kan løse dem:

Stopp visningen av annonser helt og holdent

Mange nettsteder finansieres i hovedsak gjennom annonser. Ved bortvalg får du likevel se annonser fra Google – forskjellen er bare at de ikke er basert på emner du liker, besøk du har hatt på annonsørers nettsteder, eller demografisk informasjon. De er i stedet basert på faktorer som innholdet på siden eller den geografiske posisjonen du befinner deg på.

Her følger noen andre ting du kan gjøre for å kontrollere hvilke annonser du får se:

• Med Google Contributor kan du se færre nettannonser og støtte nettstedene du besøker
  • Via Annonsevalg kan du slå av personlig tilpasning av annonser for Google-annonsene du ser når du er logget av, samt for annonsene fra over 100 andre annonsenettverk på nettet
Slå av personlig tilpassede annonser fra andre selskaper

Bortvalg medfører ikke at du slipper å se personlig tilpassede annonser som vises av andre selskaper enn Google. Når du surfer på Internett og finner en app, en video eller et nettsted der det brukes annonseringstjenester fra andre selskaper, kan du dermed fortsatt bli vist personlig tilpassede annonser.

Hvis du vil velge bort personlig tilpassede annonser i andre annonsenettverk, kan du bruke et bransjeuavhengig bortvalgsverktøy eller en bransjeuavhengig kontrollfunksjon som fungerer på enheten eller i nettleseren din. Finn ut mer

Utfør bortvalg i flere nettlesere og på flere datamaskiner samtidig når du er logget av Google-kontoen din

Bruker du flere nettlesere på datamaskinen din? Selv om du velger bort personlig tilpassede annonser fra Google i én nettleser (f.eks. Chrome), kan du likevel se personlig tilpassede annonser fra Google i de andre nettleserne du bruker (f.eks. Safari og Internet Explorer). Det samme gjelder hvis du bruker flere enheter eller datamaskiner. Dette skyldes at to av de tre Annonseinnstillinger-kontrollene («Personlig tilpasning av annonser på Google Søk» og «Personlig tilpasning av annonser over hele nettet») bare trer i kraft på enheten eller i nettleseren du bruker for øyeblikket. Du må velge bort disse to innstillingene også på andre enheter og i andre nettlesere du bruker.

Hvis du vil unngå å måtte velge bort disse tingene gjentatte ganger, kan du logge på Google-kontoen din og velge bort alternativet «Personlig tilpasning av annonser». Dette bortvalget trer i kraft på alle enheter og i alle nettlesere der vi registrerer at du er logget på Google-kontoen din.

Behold bortvalg når du sletter informasjonskapslene i nettleseren

Pleier du å slette bufferen eller informasjonskapslene i nettleseren? Hvis du sletter informasjonskapslene etter å ha valgt bort noe, kan det hende at bortvalget i den aktuelle nettleseren oppheves. Du kan være nødt til å velge bort personlig tilpassede annonser på nytt i nettleseren. Du kan også installere en utvidelse, for eksempel Protect My Choices.

Behold bortvalg hvis informasjonskapsler blokkeres i nettleseren din

Google bruker informasjonskapsler til mange forskjellige formål, blant annet til personlig tilpasning av annonser og for å se annonseinnstillingene dine. Hvis du har angitt at informasjonskapsler skal blokkeres i nettleseren din, kan det hende vi ikke finner annonseinnstillingene dine når du er logget på Google-kontoen din.

Velg bort personlig tilpassede annonser i tjenester der teknologi for informasjonskapsler kanskje ikke er tilgjengelig

For å kunne levere annonser i tjenester der teknologi for informasjonskapsler kanskje ikke er tilgjengelig (f.eks. i mobilapper), kan det hende at Google bruker identifikatorer som utfører mer eller mindre den samme funksjonen som informasjonskapsler. Slik velger du bort personlig tilpassede annonser i mobilapper:

Android

1. Åpne appen med Google-innstillinger på enheten din (den kalles for Google Innstillinger eller Innstillinger, avhengig av hvilken enhet du bruker)
  2. Rull ned, og trykk på Google
  3. Trykk på Annonser
  4. Slå på Velg bort interessebaserte annonser eller Velg bort personlig tilpassede annonser

iOS

På iOS-enheter brukes Apples «Advertising Identifier» (annonseringsidentifikator). Du kan finne ut mer om begrensning av annonsesporing med denne identifikatoren i Innstillinger-appen på enheten din.

Linker til beslektet innhold