Velg bort personlig tilpassede annonser

Du kan velge bort personlig tilpassede annonser i Annonseinnstillinger. Det du velger bort, utelates fra alle Googles annonsetjenester (f.eks. søkeannonser) samt over to millioner apper og nettsteder tilhørende tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser.

Veiledning

Med Annonseinnstillinger kan du velge bort personlig tilpassede annonser når du er

• logget på Google-kontoen din («Personlig tilpasning av annonser»)
  • logget av Google-kontoen din og bruker apper eller besøker nettsteder tilhørende tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser («Personlig tilpasning av annonser over hele nettet»)
  • logget av Google-kontoen din og bruker Google Søk («Personlig tilpasning av annonser på Google Søk»)
Hvis du er logget på Google-kontoen din

Velg bort personlig tilpasning av annonser

1. Gå til Annonseinnstillinger.
  2. Klikk eller trykk på glidebryteren ved siden av «Personlig tilpasning av annonser».
  3. Klikk eller trykk på SLÅ AV.

Dette bortvalget gjelder alle enheter der du er pålogget, så lenge vi registrerer at du er pålogget.

Hvis du er logget av Google-kontoen din

Velg bort personlig tilpasning av annonser over hele nettet

1. Gå til Annonseinnstillinger.
  2. Klikk eller trykk på glidebryteren ved siden av «Personlig tilpasning av annonser over hele nettet».
  3. Klikk eller trykk på SLÅ AV.

Velg bort personlig tilpasning av annonser på Google Søk

1. Gå til Annonseinnstillinger.
  2. Klikk eller trykk på glidebryteren ved siden av «Personlig tilpasning av annonser på Google Søk».
  3. Klikk eller trykk på SLÅ AV.
Hvis du vil slå av personlig tilpasning av annonser i nettleseren din

Hvis du vil slå av personlig tilpasning av Google-annonser i nettleseren din (uansett om du er pålogget eller ikke), kan du installere et programtillegg. Finn ut hvordan du gjør det

Begrensninger ved bortvalg

Bortvalg har visse begrensninger. Her er noen vanlige situasjoner samt løsninger på problemer du kan oppleve:

Stopp visningen av annonser helt og holdent

Mange nettsteder finansieres i hovedsak gjennom annonser. Ved bortvalg får du likevel se annonser fra Google – forskjellen er bare at de ikke er basert på emner du liker, besøk du har hatt på annonsørers nettsteder, eller demografisk informasjon. I stedet baseres annonsene på faktorer som for eksempel innholdet på siden eller hvor du befinner deg geografisk.

Her følger noen andre ting du kan gjøre for å styre hvilke annonser du får se:

• Med Google Contributor kan du få presentert færre nettannonser og støtte nettstedene du besøker.
  • Via Annonsevalg kan du slå av personlig tilpasning av Google-annonser du ser når du er logget av, samt annonser fra over hundre andre annonsenettverk på nettet.
Slå av personlig tilpassede annonser fra andre selskaper

Bortvalg medfører ikke at du slipper å se personlig tilpassede annonser fra andre selskaper enn Google. Når du surfer på nettet og finner en app, en video eller et nettsted der det brukes annonseringstjenester fra andre selskaper, kan du altså fortsatt se personlig tilpassede annonser.

Hvis du vil velge bort personlig tilpassede annonser i andre annonsenettverk, kan du bruke et bransjeuavhengig bortvalgsverktøy eller en bransjeuavhengig kontrollfunksjon som fungerer på enheten eller i nettleseren din. Finn ut mer

Velg bort personlig tilpassede annonser i flere nettlesere og på flere datamaskiner samtidig når du er logget av Google-kontoen din

Bruker du flere nettlesere på datamaskinen din? Selv om du velger bort personlig tilpassede annonser fra Google i én nettleser (f.eks. Chrome), kan du likevel se personlig tilpassede annonser fra Google i de andre nettleserne du bruker (f.eks. Safari og Internet Explorer). Det samme gjelder hvis du bruker flere enheter eller datamaskiner. Dette skyldes at to av de tre Annonseinnstillinger-kontrollene («Personlig tilpasning av annonser på Google Søk» og «Personlig tilpasning av annonser over hele nettet») bare omfatter enheten eller nettleseren du for øyeblikket bruker. Du må også velge bort disse to innstillingene på andre enheter og i andre nettlesere du bruker.

For å slippe å velge bort disse innstillingene gjentatte ganger kan du logge på Google-kontoen din og velge bort alternativet «Personlig tilpasning av annonser». Dette bortvalget trer i kraft på alle enheter og i alle nettlesere der vi registrerer at du er logget på Google-kontoen din.

Behold bortvalg når du sletter informasjonskapslene i nettleseren

Pleier du å slette bufferen eller informasjonskapslene i nettleseren? Hvis du sletter informasjonskapslene etter å ha valgt bort noe, kan det hende at bortvalget i den aktuelle nettleseren oppheves. I så fall må du kanskje velge bort personlig tilpassede annonser på nytt i nettleseren. Du kan også installere Protect My Choices eller lignende utvidelser.

Behold bortvalg hvis informasjonskapsler blokkeres i nettleseren din

Google bruker informasjonskapsler til ulike formål, blant annet til personlig tilpasning av annonser og for å lese annonseinnstillingene dine. Hvis nettleseren din blokkerer informasjonskapsler, fungerer tjenester fra Google kanskje ikke alltid slik de skal, og dette gjelder også Annonseinnstillinger.

Velg bort personlig tilpassede annonser i tjenester der teknologi for informasjonskapsler kanskje ikke er tilgjengelig

For å kunne levere annonser i tjenester der teknologi for informasjonskapsler kanskje ikke er tilgjengelig (f.eks. mobilapper), kan Google bruke identifikatorer med en tilsvarende funksjon som informasjonskapsler. Slik velger du bort personlig tilpassede annonser i mobilapper:

Android

1. Åpne appen med Google-innstillinger på enheten din (enten Google Innstillinger eller Innstillinger, avhengig av hvilken enhet du bruker).
  2. Rull nedover, og trykk på Google.
  3. Trykk på Annonser.
  4. Slå på Velg bort interessebaserte annonser eller Velg bort personlig tilpassede annonser.

iOS

På iOS-enheter brukes Apples Annonseidentifikator. Du kan finne ut mer om begrensning av annonsesporing med denne identifikatoren i Innstillinger-appen på enheten din.

Linker til beslektet innhold