Blokkér bestemte annonser

Du kan ikke slutte å få annonser på nettet, men du kan fjerne enkelte uønskede annonser. Du kan også slutte å få annonser som er basert på interessene dine og informasjonen din.

Stopp annonser i forgrunnsvinduer

Du kan slå av annonser i forgrunnsvinduer i Chrome og de fleste andre nettlesere. Hvis du fremdeles ser dem, kan du finne ut hvordan du blir kvitt skadelig programvare i Chrome.

Fjern uønskede annonser

Hvis du blokkerer en annonse, slutter du å se annonser fra den aktuelle annonsøren. Hvis en annonsør har flere nettsteder, må du muligens blokkere flere annonser.

Finn ut hvordan du bruker annonseinnstillingene på alle enhetene dine.

I Google-tjenester

Ved siden av en annonse

• på Google Søk på en telefon eller et nettbrett trykker du på Info Informasjon og deretter Hvorfor denne annonsen?. Slå av Vis annonser fra [annonsør].
  • på YouTube velger du Info Informasjon og deretter Slutt å se denne annonsen.
  • på Gmail velger du Info Informasjon og deretter Kontrollér annonser som denne og deretter Blokkér denne annonsøren.

På nettsteder og apper som samarbeider med Google for å vise annonser

Slå av personlig tilpassede annonser

1. Gå til Annonseinnstillinger-siden.
  2. Velg hvor du vil at endringen skal gjelde:
    • På alle enheter du er logget på: Velg Logg på øverst til høyre hvis du ikke er pålogget. Følg fremgangsmåten.
    • På enheten eller nettleseren du bruker for øyeblikket: Forbli logget av.
  3. Slå av Personlig tilpasning av annonser.

Du kan også slå av personlig tilpasning for nettleseren ved å installere utvidelsen Interest-Based Ads Opt Out.

Når du har slått av personlig tilpasning, kommer ikke Google til å bruke informasjonen din til å tilpasse annonsene dine lenger. Annonser kan fremdeles målrettes med informasjon som den generelle posisjonen din eller innholdet til nettstedet du besøker.

Slutt å få personlig tilpassede annonser på nettsteder og i apper som ikke er fra Google

1. Gå til Annonseinnstillinger-siden.
  2. Fjern avmerkingen av boksen ved siden av «Bruk også aktiviteten og informasjonen din fra Google-tjenester til å tilpasse annonser på nettsteder og apper som samarbeider med Google for å vise annonser».

Hvis du ikke ser en avmerkingsboks, er denne innstillingen allerede slått av på grunn av en annen innstilling eller av administratoren din.

Hva endres ikke?

Hvis du blokkerer en Google-annonse eller slår av personlig tilpasning av annonser,

• stoppes ikke alle annonser: Hvis du slår av tilpasning, bruker Google-annonser informasjon som den generelle posisjonen din eller innholdet til nettstedet du besøker.
  • endres ikke annonser fra andre nettverk: Innstillingene dine for Google-annonser endrer ikke andre annonsenettverk.
  • oppdateres ikke innstillingene dine på enheter som ikke er pålogget: Finn ut hvordan du bruker annonseinnstillingene på alle enhetene dine.
  • beholdes ikke de avloggede preferansene uten informasjonskapsler: Hvis du sletter informasjonskapslene eller bruker en nettleser som blokkerer informasjonskapsler, gjelder ikke annonseinnstillingene dine.
    • For å slette informasjonskapslene uten å miste innstillingene dine, installer utvidelsen Protect My Choices.
    • De fleste mobilenheter bruker ikke informasjonskapsler. På telefonen din eller nettbrettet ditt kan du se etter innstillinger for interessebaserte annonser, personlig tilpasning av annonser eller annonseidentifikatorer.

Linker til beslektet innhold