Bepaalde advertenties blokkeren

Je kunt de online weergave van advertenties niet stopzetten, maar je kunt bepaalde ongewenste advertenties wel verwijderen. Daarnaast kun je advertenties stopzetten die zijn gebaseerd op je interesses en gegevens.

Pop-upadvertenties blokkeren

Je kunt pop-upadvertenties uitzetten in Chrome en de meeste andere browsers. Als je ze daarna nog steeds ziet, kun je kijken hoe je malware in Chrome kunt verwijderen.

Ongewenste advertenties verwijderen

Als je een advertentie blokkeert, krijg je geen advertenties meer te zien van die specifieke adverteerder. Als een adverteerder meerdere websites heeft, moet je misschien meerdere advertenties blokkeren.

Bekijk meer informatie over hoe je je advertentievoorkeuren kunt toepassen op al je apparaten.

In Google-services

Doe het volgende naast een advertentie:

• Tik in Google Zoeken op je telefoon of tablet op Informatie Informatie en dan Waarom deze advertentie?. Zet Advertenties tonen van [adverteerder] uit.
  • Selecteer op YouTube Informatie Informatie en dan Deze advertentie niet meer tonen.
  • Selecteer in Gmail Informatie Informatie en dan Advertenties zoals deze beheren en dan Deze adverteerder blokkeren.

Op websites en in apps die samenwerken met Google om advertenties te laten zien

Gepersonaliseerde advertenties uitzetten

1. Ga naar de pagina Advertentie-instellingen.
  2. Geef aan waarop je de wijziging wilt toepassen:
    • Op alle apparaten waarop je bent ingelogd: Als je niet bent ingelogd, klik je rechts bovenaan op Inloggen. Volg de stappen.
    • Op je huidige apparaat of in je huidige browser: Blijf uitgelogd.
  3. Zet Advertentiepersonalisatie uit.

Nadat je personalisatie hebt uitgezet, gebruikt Google je informatie niet meer om je advertenties te personaliseren. Advertenties kunnen nog steeds worden weergegeven op basis van informatie zoals je algemene locatie of de content van de website die je bezoekt.

Instellingen opslaan voor de Chrome-browser

Je kunt personalisatie ook uitzetten voor je browser door de extensie IBA Opt-out te installeren.

Wat er niet wordt gewijzigd

Als je een Google-advertentie blokkeert of advertentiepersonalisatie uitzet, is het volgende niet mogelijk:

• Alle advertenties stopzetten: als je personalisatie uitzet, gebruiken Google-advertenties gegevens zoals je algemene locatie of de content van de website die je bezoekt.
  • Advertenties van andere netwerken wijzigen: je instellingen voor Google-advertenties zijn niet van toepassing op andere advertentienetwerken.
  • Je instellingen updaten op uitgelogde apparaten: bekijk meer informatie over hoe je je advertentievoorkeuren toepast op al je apparaten.
  • Je voorkeuren terwijl je bent uitgelogd behouden zonder cookies: als je je cookies verwijdert of een browser gebruikt waarin cookies worden geblokkeerd, worden je advertentie-instellingen niet toegepast.
    • Als je je cookies wilt wissen zonder je instellingen kwijt te raken, installeer je de extensie Protect My Choices.
    • De meeste mobiele apparaten gebruiken geen cookies. Zoek op je telefoon of tablet naar instellingen voor op interesses gebaseerde advertenties, advertentiepersonalisatie of advertentie-ID's.

Relevante links