Afmelden voor de weergave van gepersonaliseerde advertenties

U kunt zich via Advertentie-instellingen afmelden voor gepersonaliseerde advertenties. Uw afmeldingen zijn van toepassing op Google-advertentieservices (zoals advertenties op Google Zoeken) en de meer dan twee miljoen websites en apps die samenwerken met Google voor de weergave van advertenties.

Instructies

Via Advertentie-instellingen kunt u zich afmelden voor de weergave van gepersonaliseerde advertenties wanneer u:

• bent ingelogd op uw Google-account ('Advertenties personaliseren'),
  • bent uitgelogd van uw Google-account en de websites en apps bezoekt die samenwerken met Google voor de weergave van advertenties ('Advertenties personaliseren op internet'),
  • bent uitgelogd van uw Google-account en Google Zoeken gebruikt ('Advertenties personaliseren op Google Zoeken').
Als u bent ingelogd op uw Google-account

Afmelden voor 'Advertenties personaliseren'

1. Ga naar Advertentie-instellingen.
  2. Klik of tik op de schuifregelaar naast 'Advertenties personaliseren'.
  3. Klik of tik op UITSCHAKELEN.

Deze afmelding is van toepassing op alle apparaten waarop u bent ingelogd wanneer we zien dat u bent ingelogd.

Als u bent uitgelogd van uw Google-account

Afmelden voor 'Advertenties personaliseren op internet'

1. Ga naar Advertentie-instellingen.
  2. Klik of tik op de schuifregelaar naast 'Advertenties personaliseren op internet'.
  3. Klik of tik op UITSCHAKELEN.

Afmelden voor 'Advertenties personaliseren op Google Zoeken'

1. Ga naar Advertentie-instellingen.
  2. Klik of tik op de schuifregelaar naast 'Advertenties personaliseren op Google Zoeken'.
  3. Klik of tik op UITSCHAKELEN.
Als u 'Advertenties personaliseren' wilt uitschakelen voor uw browser

Als u de functie 'Advertenties personaliseren' van Google wilt uitschakelen voor uw browser (of u nu bent ingelogd of niet), kunt u een browserplug-in installeren. Meer informatie

Wat door afmelden niet gebeurt

Er zijn een paar dingen die niet plaatsvinden wanneer u zich afmeldt. Hier volgen enkele van de meest voorkomende scenario's en wat u kunt doen.

Advertenties helemaal stoppen

Advertenties zijn essentieel voor de financiering van veel websites. Wanneer u zich afmeldt, krijgt u nog steeds advertenties van Google te zien, maar deze zijn niet gebaseerd op onderwerpen die u leuk vindt, uw bezoeken aan de websites van adverteerders of demografische gegevens. Ze zijn in plaats daarvan gebaseerd op factoren als de content van de pagina of uw algemene locatie.

Dit zijn enkele andere dingen die u kunt doen om te bepalen welke advertenties u te zien krijgt:

• Steun de websites die u bezoekt met gebruik van Google Contributor, zodat u online minder advertenties te zien krijgt.
  • Schakel 'Advertenties personaliseren' uit voor de Google-advertenties die u te zien krijgt wanneer u bent uitgelogd, evenals voor de ruim 100 andere online advertentienetwerken via AdChoices.
Gepersonaliseerde advertenties van andere bedrijven uitschakelen

Als u zich afmeldt, betekent dit niet dat gepersonaliseerde advertenties worden stopgezet die niet van Google afkomstig zijn. Wanneer u op internet browset en een website, video of app ziet waarvoor advertentieservices van andere bedrijven worden gebruikt, ziet u wellicht nog steeds gepersonaliseerde advertenties.

U kunt een algemene afmeldingstool gebruiken voor uw browser of apparaat om u af te melden voor gepersonaliseerde advertenties via andere advertentienetwerken. Meer informatie

Afmelden bij meerdere browsers of computers tegelijk wanneer u bent uitgelogd van uw Google-account

Gebruikt u verschillende browsers op uw computer? Zelfs als u zich bij één browser (zoals Chrome) afmeldt voor gepersonaliseerde advertenties van Google, kunnen er nog altijd gepersonaliseerde advertenties van Google worden weergegeven via uw andere browsers (zoals Internet Explorer en Safari). Hetzelfde geldt wanneer u meerdere computers of apparaten gebruikt. Dit komt omdat twee van de drie advertentie-instellingen ('Advertenties personaliseren op Google Zoeken' en 'Advertenties personaliseren op internet') alleen werken in de browser die u gebruikt of op het apparaat dat u gebruikt. U moet zich in dit geval ook voor deze opties afmelden in de andere browsers en op de andere apparaten die u gebruikt.

Als u wilt voorkomen dat u zich meerdere keren moet afmelden, kunt u inloggen op uw Google-account om u af te melden voor 'Advertenties personaliseren'. Deze afmelding is van toepassing op alle apparaten en browsers waarvan we weten dat u hiermee bent ingelogd op uw Google-account.

Afgemeld blijven nadat u de cookies van uw browser heeft gewist

Verwijdert of wist u de cache en cookies van uw browser? Als u uw cookies heeft gewist nadat u zich heeft afgemeld, heeft u hiermee mogelijk deze afmelding bij uw browser ongedaan gemaakt. U moet zich wellicht opnieuw afmelden voor de weergave van gepersonaliseerde advertenties in uw browser. U kunt ook een extensie zoals Protect My Choices installeren.

Afgemeld blijven als uw browser cookies blokkeert

Google maakt gebruik van cookies voor verschillende doeleinden, waaronder het personaliseren van advertenties en het identificeren van uw advertentie-instellingen. Als uw browser is ingesteld om cookies te blokkeren, ervaart u misschien wat haperingen in uw ervaring met Google-services, met inbegrip van advertentie-instellingen.

Afmelden bij gepersonaliseerde advertenties in services waarvoor cookietechnologie wellicht niet beschikbaar is

Google gebruikt mogelijk andere ID's die vergelijkbare functies als cookies uitvoeren om advertenties weer te geven in services waarvoor cookietechnologie wellicht niet beschikbaar is (bijvoorbeeld in mobiele apps). U meldt zich als volgt af voor gepersonaliseerde advertenties in mobiele apps:

Android

1. Open de app Google Instellingen op uw apparaat (de app heet Google Instellingen of Instellingen, afhankelijk van uw apparaat).
  2. Scrol omlaag en tik op Google.
  3. Tik op Advertenties.
  4. Schakel Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties of Afmelden voor personalisatie van advertenties in.

iOS

Apparaten met iOS gebruiken de advertentie-ID van Apple. Open de app Instellingen op uw apparaat voor meer informatie over hoe u advertentietracking beperkt met behulp van deze ID.