Bepaalde advertenties blokkeren

U kunt de online weergave van advertenties niet stopzetten, maar u kunt bepaalde ongewenste advertenties wel verwijderen. Daarnaast kunt u advertenties stopzetten die zijn gebaseerd op uw interesses en gegevens.

Pop-upadvertenties blokkeren

U kunt pop-upadvertenties uitschakelen in Chrome en de meeste andere browsers. Als u deze advertenties nog steeds ziet, kunt u meer informatie lezen over hoe u malware in Chrome kunt verwijderen.

Ongewenste advertenties verwijderen

Als u een advertentie blokkeert, krijgt u geen advertenties meer te zien van die specifieke adverteerder. Als een adverteerder meerdere websites heeft, moet u mogelijk meerdere advertenties blokkeren.

Meer informatie over hoe u uw advertentievoorkeuren kunt toepassen op al uw apparaten.

In Google-services

Doe het volgende naast een advertentie:

• Tik in Google Zoeken op uw telefoon of tablet op Info Informatie en vervolgens Waarom deze advertentie? Schakel Advertenties weergeven van [adverteerder] uit.
  • Selecteer in YouTube Info Informatie en vervolgens Deze advertentie niet meer weergeven.
  • Selecteer in Gmail Info Informatie en vervolgens Advertenties zoals deze beheren en vervolgens Deze adverteerder blokkeren.

Op websites en in apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven

Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen

1. Ga naar de pagina Advertentie-instellingen.
  2. Geef aan waarop u de wijziging wilt toepassen:
    • Op alle apparaten: Als u niet bent ingelogd, selecteert u rechtsboven de optie Inloggen. Volg de stappen.
    • Op uw huidige apparaat of in uw huidige browser: Blijf uitgelogd.
  3. Schakel Advertentiepersonalisatie uit.

U kunt personalisatie ook uitschakelen voor uw browser door de extensie IBA Opt-out te installeren.

Nadat u personalisatie heeft uitgeschakeld, gebruikt Google uw gegevens niet langer om uw advertenties te personaliseren. Advertenties kunnen nog wel worden getarget aan de hand van gegevens zoals uw algemene locatie of de content van de website die u bezoekt.

De weergave van gepersonaliseerde advertenties stopzetten op websites en apps die niet van Google zijn

1. Ga naar de pagina Advertentie-instellingen.
  2. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 'Ook activiteit en gegevens uit uw Google-account gebruiken om advertenties op deze websites en in deze apps te personaliseren en die gegevens opslaan in uw Google-account'.

Als u geen selectievakje ziet, is deze instelling al uitgeschakeld vanwege een andere instelling of door uw beheerder.

Wat er niet wordt gewijzigd

Als u een Google-advertentie blokkeert of advertentiepersonalisatie uitschakelt, is het volgende niet mogelijk:

• Alle advertenties stopzetten: Als u personalisatie uitschakelt, gebruiken Google-advertenties gegevens zoals uw algemene locatie of de content van de website die u bezoekt.
  • Advertenties van andere netwerken wijzigen: Uw instellingen voor Google-advertenties zijn niet van toepassing op andere advertentienetwerken.
  • Uw instellingen updaten op uitgelogde apparaten: Meer informatie over hoe u uw advertentievoorkeuren kunt toepassen op al uw apparaten.
  • Uw voorkeuren terwijl u bent uitgelogd behouden zonder cookies: Als u uw cookies verwijdert of een browser gebruikt waarin cookies worden geblokkeerd, worden uw advertentie-instellingen niet toegepast.
    • Als u uw cookies wilt wissen zonder uw instellingen kwijt te raken, installeert u de extensie Protect My Choices.
    • De meeste mobiele apparaten gebruiken geen cookies. Zoek op uw telefoon of tablet naar instellingen voor op interesses gebaseerde advertenties, advertentiepersonalisatie of advertentie-ID's.

Relevante links