Räätälöityjen mainosten estäminen

Voit estää räätälöidyt mainokset Mainosasetukset-työkalulla. Valintasi vaikuttavat Googlen mainospalveluihin (esimerkiksi hakumainokset) sekä mainoksiin, joita näytetään yli kahden miljoonan Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevän sivuston ja sovelluksen kautta.

Ohjeet

Voit estää räätälöidyt mainokset Mainosasetuksilla, kun olet:

• kirjautunut Google-tilillesi (Mainosten räätälöinti)
  • kirjautunut ulos Google-tililtäsi ja selaat Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekeviä verkkosivustoja tai sovelluksia (Mainosten räätälöinti muualla verkossa)
  • kirjautunut ulos Google-tililtäsi ja käytät Google-hakua (Mainosten räätälöinti Google-haussa).
Google-tililleen kirjautuneen käyttäjän valinnat

Mainosten räätälöinnin estäminen

1. Siirry Mainosasetuksiin.
  2. Klikkaa tai napauta Mainosten räätälöinti ‑kohdan vieressä näkyvää liukusäädintä.
  3. Valitse POISTA KÄYTÖSTÄ.

Räätälöinti estetään kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään, kun sinut tunnistetaan kirjautuneeksi käyttäjäksi.

Google-tililleen kirjautumattoman käyttäjän valinnat

Mainosten räätälöinnin estäminen muualla verkossa

1. Siirry Mainosasetuksiin.
  2. Klikkaa tai napauta Mainosten räätälöinti muualla verkossa ‑liukusäädintä.
  3. Valitse POISTA KÄYTÖSTÄ.

Mainosten räätälöinnin estäminen Google-haussa

1. Siirry Mainosasetuksiin.
  2. Klikkaa tai napauta Mainosten räätälöinti Google-haussa ‑liukusäädintä.
  3. Valitse POISTA KÄYTÖSTÄ.
Yksilöllisten mainosten poistaminen käytöstä selaimessa

Jos haluat poistaa Googlen yksilölliset mainokset käytöstä selaimessasi (riippumatta siitä, oletko kirjautunut selaimeen), voit asentaa selainlaajennuksen tätä varten. Lisätietoja

Asiat, joihin käytöstä poistaminen ei vaikuta

Räätälöityjen mainosten estämisellä ei välttämättä ole haluamaasi seurausta. Seuraavassa on tyypillisiä tilanteita ja ratkaisuja niihin.

Mainosten lopettaminen kokonaan

Mainokset ovat elintärkeä osa monen verkkosivun rahoitusta. Jos estät räätälöidyt mainokset, näkyviin tulee edelleen Google-mainoksia, mutta ne eivät enää perustu sinua kiinnostaviin aiheisiin, käynteihisi mainostajien verkkosivustoilla tai kohderyhmätietoihin. Ne perustuvat sen sijaan muihin tekijöihin, kuten sivun sisältöön ja yleiseen sijaintiisi.

Tässä on joitakin muita tapoja, joilla voit hallita sinulle näytettäviä mainoksia:

• Tue käyttämiäsi verkkosivustoja Google Contributorilla, niin näet aiempaa vähemmän mainoksia.
  • Poista mainosten räätälöinti käytöstä Mainokseni-valintojen avulla. Valinnat vaikuttavat Google-mainoksiin, jotka näytetään, kun olet kirjautunut ulos tililtäsi, sekä yli sadan muun online-mainosverkoston kautta näytettäviin mainoksiin.
Muiden yritysten räätälöityjen mainosten poistaminen käytöstä

Räätälöityjen mainosten estäminen ei vaikuta mainoksiin, joita näyttää jokin muu taho kuin Google. Saatat siis edelleen nähdä muiden yritysten räätälöimiä mainoksia, kun selaat internetiä tai käytät muiden yritysten mainospalveluita käyttäviä sivustoja, videoita tai sovelluksia.

Voit estää räätälöityjen mainosten näyttämisen muissa mainosverkostoissa käyttämällä koko alaa koskevaa, selaimessasi tai laitteessasi käytössä olevaa työkalua tai hallintamekanismia. Lisätietoja

Estäminen usealla selaimella tai tietokoneella, kun olet kirjautunut ulos Google-tililtäsi

Käytätkö tietokoneella useita selaimia? Vaikka poistat räätälöidyt Google-mainokset käytöstä yhdellä selaimella, kuten Chromella, saatat edelleen nähdä räätälöityjä Google-mainoksia muissa selaimissa, kuten Internet Explorerissa ja Safarissa. Sama periaate pätee, jos käytät useita tietokoneita tai laitteita. Tämä johtuu siitä, että kaksi kolmesta Mainosasetusten räätälöintiasetuksesta (Mainosten räätälöinti Google-haussa ja Mainosten räätälöinti muualla verkossa) vaikuttaa vain käyttämääsi selaimeen tai laitteeseen. Sinun on siis poistettava nämä asetukset käytöstä myös muilla käyttämilläsi selaimilla tai laitteilla.

Voit välttää tämän kirjautumalla Google-tilillesi ja poistamalla Mainosten räätälöinti ‑asetuksen käytöstä. Tämä valinta vaikuttaa kaikilla laitteilla ja selaimilla, kun sinut tunnistetaan Google-tilille kirjautuneeksi käyttäjäksi.

Estoasetuksen säilyttäminen selaimen evästeiden tyhjentämisen jälkeen

Tyhjennätkö usein selaimesi välimuistin ja evästeet? Jos olet tyhjentänyt evästeet räätälöinnin estämisen jälkeen, olet saattanut kumota estämisen kyseisessä selaimessa. Sinun täytyy ehkä estää räätälöidyt mainokset uudelleen kyseisellä selaimella. Voit myös asentaa laajennuksen, kuten Protect My Choices ‑laajennuksen.

Estoasetuksen säilyttäminen selaimen estäessä evästeet

Google käyttää evästeitä moniin eri tarkoituksiin, kuten mainosasetusten tunnistamiseen ja mainosten räätälöimiseen. Jos selaimesi on määritetty estämään evästeet, jotkin Googlen palvelut, kuten Mainosasetukset, eivät välttämättä toimi oikein.

Räätälöityjen mainosten estäminen palveluissa, kun evästetekniikka ei ehkä ole käytettävissä

Google saattaa käyttää evästeiden sijaan muita vastaavalla tavalla käytettäviä tunnistimia, jotta mainoksia voisi näyttää palveluissa, joissa evästetekniikka ei ehkä ole käytettävissä (esimerkiksi mobiilisovelluksissa). Räätälöidyt mainokset voidaan estää mobiilisovelluksissa seuraavasti:

Android-laitteet

1. Avaa laitteellasi sovellus, jolla hallitset Google-asetuksia. Sen nimi on laitteestasi riippuen joko Google-asetukset tai Asetukset.
  2. Vieritä alas kohtaan Google ja napauta sitä.
  3. Valitse Mainokset.
  4. Valitse asetus, joka estää kiinnostuksiin perustuvat mainokset tai mainosten räätälöinnin.

iOS

iOS-laitteet käyttävät Applen mainostunnistetta. Lisätietoja mainosten seurannan rajoittamisesta Applen mainostunnisteen avulla on laitteesi Asetukset-sovelluksessa.