Styra vilka annonser som visas

Du kan göra annonserna som visas för dig mer användbara eller riktade specifikt till dig. Google-annonser visas:

• i Googles tjänster, till exempel Sök eller YouTube
  • på webbplatser och i appar som samarbetar med Google för att visa annonser.

Redigera uppgifter eller intressen

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Öppna annonsinställningarna på panelen Personliga annonspreferenser.
  4. Aktivera Personliga annonspreferenser om inställningen är inaktiverad.
  5. Välj dina uppgifter eller intressen under Så här anpassas annonser för dig.
    • Om du vill uppdatera dina uppgifter väljer du Uppdatera. Följ stegen på skärmen.
    • Om du vill ta bort ett intresse väljer du Inaktivera. Bekräfta genom att välja Inaktivera.
    • Om du vill återaktivera ett intresse väljer du Detta har du inaktiverat. Välj intresset och sedan Aktivera igen.

Inaktivera Personliga annonspreferenser om du inte vill få anpassade annonser. Läs mer om att ta bort anpassade annonser.

Använda dina annonspreferenser överallt

Om du vill visa annonser utifrån inställningarna loggar du in på kontot på alla dina enheter.

På enheten

Läs mer om hur du lägger till ditt Google-konto på enheten

I webbläsaren

1. Öppna webbläsaren, till exempel Chrome eller Firefox, på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Besök google.com.
  3. Tryck på Logga in uppe till höger om du inte är inloggad. Följ anvisningarna.

Inaktivera anpassade annonser

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Öppna annonsinställningarna på panelen Personliga annonspreferenser.
  4. Klicka på reglaget bredvid Personliga annonspreferenser är PÅ.

Du kan även inaktivera anpassning i webbläsaren genom att installera tillägget IBA Opt-out.

När du har inaktiverat anpassning använder Google inte längre dina uppgifter till att anpassa dina annonser. Annonser kan dock riktas med hjälp av uppgifter som din ungefärliga plats eller innehållet på webbplatsen som du besöker.

Styra annonser som anpassas utifrån den senaste aktiviteten i Google-kontot på webbplatser och i appar som inte kommer från Google
  1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Öppna annonsinställningarna på panelen Personliga annonspreferenser.
  4. Klicka på Fler alternativ.
  5. Avmarkera kryssrutan bredvid Använd även aktivitet och information från Googles tjänster till att anpassa annonser på webbplatser och i appar som samarbetar med Google för att visa annonser.

Om det inte visas någon kryssruta är inställningen redan inaktiverad via en annan inställning eller av administratören.

Sluta få anpassade annonser från andra annonsnätverk
Google är ett av många annonsnätverk som visar anpassade annonser baserade på dina aktiviteter online. Öppna {AdChoices Link} för att styra annonser från andra annonsnätverk.

Så fungerar annonsinställningar

Varje Google-konto har sina egna annonsinställningar. Om du har flera konton är annonsinställningarna unika för varje konto. Annonsinställningarna sparas när du är inloggad på Google-kontot.

När du är inloggad anpassas annonser utifrån aktiviteten och uppgifterna i Google-kontot. Du kan visa och redigera din aktivitet på Min aktivitet.

När du inte är inloggad sparas annonsinställningarna på enheten eller i webbläsaren. Annonsinställningarna sparas inte om du rensar cookies i webbläsaren, skaffar en ny enhet eller återställer ditt reklam-id.