Om Annonseinnstillinger

I Annonseinnstillinger kan du gi opplevelsen av Google-annonser et personlig preg ved å administrere informasjonen Google bruker for å vise deg annonser – dermed får du se nyttigere annonser.

Dette kan du gjøre

• Gjør annonsene du ser, nyttigere for deg. Slå på innstillingen «Personlig tilpasning av annonser» for å se mer relevante annonser i Google-tjenestene samt på de over to millioner appene og nettstedene som eies av tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser. Med Annonseinnstillinger kan du også velge bort personlig tilpassede annonser helt og holdent. Hvis du gjør dette, ser du fortsatt annonser, men disse er da mindre relevante for deg.
  • Kontrollér informasjonen som brukes for å vise deg annonser. Gå til Annonseinnstillinger for å lagre emnene du vil se annonser om, og for å se den demografiske informasjonen samt annen informasjon som brukes for å vise deg annonser. Legg merke til at emnene som vises, på nåværende tidspunkt bare gjelder for YouTube.
  • Finn ut hvorfor du ser bestemte annonser. I Annonseinnstillinger kan du tilegne deg kunnskap om hva som legges til grunn når du får se visse annonser, for eksempel den demografiske informasjonen din og noen av interessene du har.
  • Gjennomgå blokkerte annonser. Du kan se over annonsene du har blokkert i Google-produkter.

Gå til Annonseinnstillinger

Kontrollene du har

I Annonseinnstillinger er det tre hovedkontroller:

• Når du er logget på Google-kontoen din
    • Personlig tilpasning av annonser
  • Når du er logget av Google-kontoen din
    • Personlig tilpasning av annonser over hele nettet
    • Personlig tilpasning av annonser på Google Søk

Personlig tilpasning av annonser

Google viser annonser på mange steder, men annonsene kan kategoriseres i to hovedkategorier:

• Annonser i Google-tjenester (f.eks. Søk og YouTube).
  • Annonser som vises på de over to millioner appene og nettstedene som eies av tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser.

Det er via innstillingen «Personlig tilpasning av annonser» du kan kontrollere hvilke Google-annonser du får se når du er logget på Google-kontoen din. Denne innstillingen gjelder på alle enheter og i alle nettlesere der vi registrerer at du er logget på. Slik fungerer det:

• Personlig tilpasning av annonser slått på: Google bruker informasjon fra Google-kontoen din for å gi et personlig preg på annonsene du ser både i Google-tjenester og i apper og på nettsteder som eies av tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser.
  • Personlig tilpasning av annonser slått av: Google bruker ikke informasjonen din for å gi annonsene et personlig preg. Annonsene kan fortsatt være basert på innholdet i appen eller på nettstedet du bruker, eller den geografiske posisjonen din.

Hvis du har slått på «Personlig tilpasning av annonser», kan du velge å merke av i avmerkingsboksen under denne innstillingen. Gjør du det, brukes aktivitet i og informasjon fra Google-kontoen din for å forbedre annonsene på de over to millioner appene og nettstedene som eies av tredjeparter som samarbeider med Google om å vise annonser. Om du tar med slik tilleggsaktivitet, kommer Google til å:

1. Inkludere nettlesingsdataene dine fra mange apper og nettsteder tilhørende tredjeparter som samarbeider med Google, inkludert de som viser annonser fra Google, i Google-kontoen din.
  2. Lagre disse dataene sammen med andre data i Google-kontoen din, basert på Aktivitetslagring-innstillingene dine.
  3. Bruke Google Kontoaktivitet for å gjøre annonser over hele nettet mer relevante for deg, forbedre relevansen til annonsene i disse appene og på disse nettstedene og forbedre Google-tjenestene.

Merk

Det kan hende du ikke ser denne avmerkingsboksen avhengig av hvilken kontotype du har, eller hvilke kontoinnstillinger du bruker. Det kan for eksempel hende du ikke ser den hvis du:

1. Bruker Google Apps for Work (deriblant Google for Education).
  2. Hvis innstillingene dine for Personlig tilpasning av annonser eller Nett- og appaktivitet er slått av for øyeblikket.

Hvis du ikke ser en avmerkingsboks, er ikke denne innstillingen slått på, og aktiviteten i og informasjonen fra Google-kontoen din brukes ikke for å forbedre annonser på de mer enn to millioner nettstedene og appene som samarbeider med Google om å vise annonser.

Personlig tilpasning av annonser over hele nettet

Det er via innstillingen «Personlig tilpasning av annonser over hele nettet» du kan kontrollere hvilke Google-annonser du får se når du er logget av Google-kontoen din og bruker apper og nettsteder som ikke tilhører Google. Google legger til grunn nettlesingsdataene dine fra partnerapper og -nettsteder når det skal avgjøres hvilke annonser du får se på disse stedene.

Personlig tilpasning av annonser på Google Søk

Det er via innstillingen «Personlig tilpasning av annonser på Google Søk» du kan kontrollere hvilke annonser du får se når du er logget av Google-kontoen din og bruker Google Søk. Google legger til grunn aktiviteten din på Google Søk, for eksempel tidligere søk, når det skal avgjøres hvilke annonser du får se på Google Søk.

Steder der annonseinnstillingene dine trer i kraft

Personlig tilpasning av annonser

Innstillingen «Personlig tilpasning av annonser» trer i kraft på alle enheter og i alle nettlesere der du er logget på med Google-kontoen din. Vær oppmerksom på følgende:

Hvis du logger på Google med flere kontoer
Hver Google-konto har sine egne annonseinnstillinger. Hvis du har flere kontoer, må du angi innstillinger for hver enkelt konto. Vær oppmerksom på at nettlesingsdata fra nettsteder og apper der det vises Google-annonser, kan bli lagret i den første kontoen du brukte til å logge på Google i nettleseren din eller på enheten din. Finn ut mer

Hvis du bruker Google på flere enheter og tjenester
Ettersom folk bruker enheter og tjenester fra en rekke ulike produsenter sammen med Google-tjenestene, klarer vi ikke alltid å registrere at det er du som bruker dem.

Eksempel

Linda bruker både Chrome-appen og en app for et sosialt medie på iPhone-enheten sin. Hun er logget på Google-kontoen sin i Chrome, og dermed kommer Annonseinnstillingene hennes til å gjelde for annonsene hun ser i Chrome-appen. Hvis Linda imidlertid klikker på en link i appen for det sosiale mediet som åpner et nettleservindu inne i appen, gjelder ikke Google Annonseinnstillinger for annonsene hun ser her.

Her følger noen tips som kan gjøre at Annonseinnstillingene dine får et så bredt nedslagsfelt som mulig:

iOS
  • Påse at du har installert og er logget på minst én Google-app for iOS (f.eks. Google-appen).
  • Sørg for at du er logget på Google-kontoen din i Safari. For å kontrollere dette, gå til www.google.no i Safari. Hvis informasjonen din vises oppe til høyre (f.eks. navnet ditt, e-postadressen din eller et bilde med den første bokstaven i navnet ditt), er du logget på kontoen din. Hvis du bruker andre nettlesere på iOS, kan du følge samme veiledning for å kontrollere om du er logget på.
Android
  • Påse at du er logget på Google-kontoen din i nettleseren du bruker til vanlig. For å kontrollere dette, gå til www.google.no i den aktuelle nettleseren. Hvis informasjonen din vises oppe til høyre (f.eks. navnet ditt, e-postadressen din eller et bilde med den første bokstaven i navnet ditt), er du logget på kontoen din.
  • Sørg for at du er logget på Google-kontoen din i Play-butikken. For å kontrollere dette, åpne Play Butikk-appen, og klikk på menyen med tre streker. Om informasjonen din vises øverst, er du logget på kontoen din.
Nettlesere i apper på mobilenheter

I mange apper kan du åpne nettsteder via selve appen, i stedet for å gå via nettleseren du bruker til vanlig. Generelt sett kan ikke Google ta i bruk Annonseinnstillingene dine på nettsteder du åpner via apper.

Og opptre forsiktig i slike situasjoner, for det er kanskje ikke trygt å oppgi passordet ditt på nettsteder du åpner via en app, spesielt om du ikke kan se adresselinjen.

Nettlesere på stasjonære eller bærbare datamaskiner
  • Påse at du er logget på Google-kontoen din. For å kontrollere dette, gå til www.google.no. Hvis informasjonen din vises oppe til høyre (f.eks. navnet ditt, e-postadressen din eller et bilde med den første bokstaven i navnet ditt), er du logget på kontoen din.
Nettlesere som blokkerer informasjonskapsler
Google bruker informasjonskapsler til mange forskjellige formål, blant annet til personlig tilpasning av annonser og for å se annonseinnstillingene dine. Hvis du har angitt at nettleseren din skal blokkere informasjonskapsler, kan det hende vi ikke finner annonseinnstillingene dine når du er logget på Google-kontoen din.

Personlig tilpasning av annonser over hele nettet

Ettersom det er via innstillingen «Personlig tilpassning av annonser over hele nettet» du kan kontrollere opplevelsen du har når du er logget av Google-kontoen din, gjelder den bare for den aktuelle enheten eller nettleseren du bruker.

Personlig tilpasning av annonser på Google Søk

Ettersom det er via innstillingen «Personlig tilpasning av annonser på Google Søk» du kan kontrollere opplevelsen du har når du er logget av Google-kontoen din, gjelder den bare for den aktuelle enheten eller nettleseren du bruker.