Ongewenste advertenties verwijderen

U kunt niet alle advertenties verwijderen, maar u kunt wel sommige ongewenste advertenties verwijderen. Op Google Zoeken en YouTube, en in Maps en Gmail kunt u advertenties van specifieke adverteerders blokkeren. Op websites en in apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven, kunt u in sommige gevallen advertenties 'verbergen' die u niet meer wilt zien.

Specifieke adverteerders blokkeren

Als u bent ingelogd op uw Google-account, kunt u advertenties van specifieke adverteerders blokkeren op Google Zoeken en YouTube, en in Maps en Gmail. U blokkeert een advertentie als volgt:

Op Google Zoeken

1. Klik op het pictogram pijl-omlaag naast de URL op een desktop of tik op naast een reeks advertenties op mobiel
  2. Klik of tik op Waarom deze advertentiepagina
  3. Klik of tik op Deze adverteerder blokkeren

Op YouTube

1. Klik of tik op
  2. Klik of tik op Advertentie niet meer weergeven

In Gmail

1. Klik of tik op naast de advertentie
  2. Klik of tik op Advertenties zoals deze beheren
  3. Klik of tik op Deze adverteerder blokkeren

Wanneer u een adverteerder blokkeert, blokkeert u advertenties die u naar de website van de adverteerder zouden leiden. Sommige adverteerders adverteren op meerdere websites, waardoor u mogelijk nog steeds advertenties van dezelfde adverteerder te zien krijgt totdat u alle websites van de adverteerder heeft geblokkeerd.

Als u meerdere apparaten of browsers gebruikt, logt u in op uw Google-account wanneer u adverteerders blokkeert, zodat uw instellingen worden toegepast op meerdere computers en browsers wanneer u bent ingelogd.

Advertenties verbergen die u niet wilt zien

U kunt mogelijk sommige advertenties verbergen die u niet wilt zien op de websites en in apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven. Wanneer u een advertentie verbergt, wordt de advertentie niet meer aan u weergegeven. Ook worden bepaalde zeer vergelijkbare advertenties die zijn gekocht door dezelfde adverteerder niet meer aan u weergegeven, evenals andere advertenties van dezelfde adverteerder die dezelfde web-URL gebruiken (ofwel het websitedomein ofwel specifieke pagina's). Als u bijvoorbeeld een advertentie voor wandelschoenen van voorbeeld.com verbergt, worden ook andere advertenties van het websitedomein voorbeeld.com verborgen, waaronder specifieke pagina's als voorbeeld.com/wandelschoenen en voorbeeld.com/klimuitrusting.

Als u bent ingelogd op uw Google-account en u personalisatie van advertenties heeft ingeschakeld, proberen wij advertenties te verbergen op alle apparaten waarop u bent ingelogd wanneer we zien dat u bent ingelogd. U moet personalisatie van advertenties hebben ingeschakeld om optimaal te profiteren van deze functie, hoewel sommige advertenties mogelijk toch worden verborgen als u zich afmeldt voor personalisatie van advertenties.

U verbergt een advertentie als volgt:

1. Klik of tik op x in de bovenhoek van de advertentie die u wilt verbergen.
  2. Klik of tik op Advertentie niet meer weergeven. U kunt deze optie zien in een dropdown-menu of op een knop.

Opmerking: Soms kan Google de optie 'Advertentie niet meer weergeven' niet bieden en wordt in plaats daarvan de optie 'Deze advertentie rapporteren' geboden.

Ziet u nog steeds een advertentie die u heeft verborgen? Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u de cookies van uw browser heeft gewist, een website bezoekt buiten het Google Display Netwerk, de adverteerder met een ander bedrijf samenwerkt om dezelfde advertentie weer te geven, onze advertentiesystemen uw apparaat niet herkennen als ingelogd of u 'Advertentie geblokkeerd' heeft geselecteerd om een probleem met de positie van de advertentie, in plaats van met de content ervan, te melden.