Därför visas en annons

Google kan anpassa annonser så att de blir mer användbara för dig.

Därför kan en viss annons visas

• Dina uppgifter:
    • uppgifter som har sparats i Google-kontot, till exempel ditt åldersintervall och kön
    • din ungefärliga plats.
  • Din aktivitet:
    • din aktuella sökfråga
    • tidigare sökaktivitet
    • din aktivitet när du var inloggad på Google
    • tidigare interaktioner med annonser
    • typer av webbplatser som du besöker
    • typer av aktivitet i mobilappar på enheten
    • din aktivitet på andra enheter.
  • Övrig information:
    • tiden på dygnet
    • uppgifter som en annonsör har fått av dig, till exempel om du har registrerat dig för ett nyhetsbrev med din e-postadress.

Anpassade annonser visas eller dölj inte utifrån känsliga kategorier som etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning eller hälsotillstånd.

Typer av annonser som kan visas

• Annonser i Googles tjänster: Annonser kan visas tillsammans med resultaten på Google Sök, eller innan du tittar på en video på YouTube.
  • Annonser på webbplatser och i appar som inte tillhör Google: Webbplatser och appar som inte tillhör Google (till exempel webbplatsen för en tidning eller en spelapp) samarbetar med Google för att visa annonser.

Så samarbetar Google med annonsörer

Annonser är nödvändiga för många webbplatser som tillhandahåller tjänster eller information gratis. Många av Googles tjänster är också gratis tack vare annonser.

I sin roll som annonsnätverk sammanför Google:

• personer som äger webbplatser med annonsutrymme
  • personer som vill marknadsföra en produkt
  • personer som är intresserade av produkten.

Google säljer inte dina personliga uppgifter vidare, och låter inte någon läsa din e-post i syfte att visa annonser för dig.

• Det är bara information som du ber Google att dela som visas för webbplatser som innehåller annonser.
  • Annonsörer kan endast visa resultaten för sina annonser.

Läs mer om hur Google-annonser fungerar.

Googles standarder för annonsering

Google deltar i branschföreningar som skapar och följer standarder inom onlineannonsering.