Waarom u een advertentie te zien krijgt

Wanneer u een advertentie uit het Google-netwerk ziet, kunt u meer informatie bekijken:

• Google-services, zoals Google Zoeken, YouTube of Gmail: klik op Info Informatie en vervolgens Waarom deze advertentie?
  • Niet-Google-websites en -apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven: klik op Info Waarom deze advertentie?.

Redenen waarom u mogelijk een advertentie te zien krijgt

• Uw gegevens:
    • Gegevens in uw Google-account, zoals uw leeftijdscategorie en geslacht
    • Uw algemene locatie
  • Uw activiteit:
    • Uw huidige zoekopdracht
    • Eerdere zoekactiviteit
    • Uw activiteit terwijl u was ingelogd bij Google
    • Uw eerdere interacties met advertenties
    • Typen websites die u bezoekt
    • Typen mobiele-app-activiteit op uw apparaat
    • Uw activiteit op een ander apparaat
  • Overige gegevens:
    • Het tijdstip van de dag
    • Gegevens die u aan een adverteerder heeft verstrekt, bijvoorbeeld wanneer u zich met uw e-mailadres heeft aangemeld voor een nieuwsbrief

Google kan advertenties personaliseren, zodat ze nuttiger voor u zijn.

Er worden geen gepersonaliseerde advertenties weergegeven of verborgen op basis van gevoelige categorieën, zoals ras, geloof, seksuele geaardheid of gezondheid.

Typen advertenties die u mogelijk te zien krijgt

• Advertenties op Google-services: U ziet mogelijk advertenties bij de resultaten in Google Zoeken of voordat u een video bekijkt op YouTube.
  • Advertenties op niet-Google-websites en -apps: Websites en apps die niet van Google zijn (zoals de website van een krant of een game-app) werken samen met Google om advertenties weer te geven.

Hoe Google met adverteerders werkt

Advertenties zijn voor veel websites noodzakelijk om gratis services of informatie te bieden. Advertenties zorgen er ook voor dat veel Google-services gratis kunnen worden aangeboden.

Als advertentienetwerk verbindt Google:

• Mensen die over websites met advertentieruimte beschikken
  • Mensen die een product willen promoten
  • Mensen die van mening zijn dat een product interessant is

Google verkoopt uw persoonlijke gegevens aan niemand en laat niemand uw e-mails lezen om advertenties aan u te laten zien.

• Websites die advertenties hosten, zien alleen gegevens die Google van u mag delen.
  • Adverteerders kunnen alleen de prestaties van hun advertenties bekijken.

Meer informatie over hoe Google-advertenties werken.

De advertentierichtlijnen van Google

Google neemt deel aan branchegroepen die richtlijnen voor online advertenties ontwikkelen en naleven:

Relevante links