Maksuprosessi

1. Missä maksuni on?

Suorita maksun saamisen vaiheet varmistaaksesi, että olet kelvollinen saamaan maksuja. Jos sinulla on edelleen ongelmia, tämän vianetsintäominaisuuden avulla voit selvittää, missä maksusi on.

2. Milloin alan saada maksuja?

Sinun täytyy ehkä suorittaa osoitteen vahvistusprosessi ja puhelinvahvistusprosessi loppuun ennen kuin voit vastaanottaa maksuja.

Maksu suoritettu: Jos tulosi saavuttavat tulorajan ja olet suorittanut maksun saamisen vaiheet, tulojasi pidetään sijoitettuina kuukauden 21. päivään saakka. Maksu lähetetään sinulle pian tämän jälkeen. Jos tulosi saavuttavat rajan esimerkiksi helmikuun lopussa, maksu lähetetään 21. maaliskuuta. Lisätietoja maksuaikataulusta.

Jos nykyinen saldosi ei ole saavuttanut tulorajaa kuun loppuun mennessä, siirrämme tulosi seuraavalle kuukaudelle, kunnes tuloraja saavutetaan.

Huomaa, että jos julkaisijan tilin havaitaan rikkovan Googlen käyttöehtoja, voimme koska tahansa lykätä maksua (alkaen hetkestä jolloin Google käynnistää mahdollisia väärinkäytöksiä koskevat tutkimukset), vähentää tulot kehittäjän tilistä ja suorittaa mainostajille hyvitys kehittäjän sovelluksissa saaduista klikkauksista. Lisäksi jos kehittäjän Google Ads -ohjelmaan liittyvä maksusuoritus on myöhässä, pidätämme oikeuden lykätä maksua, kunnes kaikki jäljellä olevat maksut on maksettu.

3. Mitä eroa on arvioiduilla ja toteutuneilla tuloilla?

Etusivulla näkyvät arvioidut tulot perustuvat viimeaikaisten tilitapahtumiesi arvioon. Näitä tuloja ei kuitenkaan katsota toteutuneiksi, ennen kuin kuukausi päättyy, eivätkä ne välttämättä vastaa summaa, joka sinulle viime kädessä maksetaan.

Toteutuneet tulot ovat tulojen tarkka arvo. Ne sisältävät kaikki kelvollisista klikkauksista ja näyttökerroista syntyneet tulot. Nämä summat vastaavat sivulla Tili > Maksut näkyvää nykyistä saldoa. Kun olemme käsitelleet ja vahvistaneet tulotiedot kuukauden 2. päivään mennessä, edellisen kuun nykyinen saldo lähetetään Maksut-sivulle.

4. Mitä eroa on tulojen ja maksujen välillä?

Keräät tuloja osallistumalla AdMob-ohjelmaan. Sivulla Tili > Maksut > Tapahtumahistoria näet kunkin kuukauden toteutuneet tulot. Kun maksamattomat tulosi saavuttavat tulorajan ja olet suorittanut maksua edeltävät toimet, Google maksaa tulosi maksuaikataulun mukaan. Tällä sivulla näet maksusummat niiltä kuukausilta, joina olet saavuttanut rajan.

5. Voiko AdMob-maksut keskeyttää tilapäisesti?

Kyllä, voit keskeyttää maksusi.

6. Voinko muuttaa maksuaikataulua tai tulorajaa?

Jos haluat saada maksut suuremmissa erissä, voit nostaa tulorajaasi arvoon, joka on suurempi kuin oletustuloraja.

Muuta tulorajaa tekemällä seuraavat vaiheet.

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
    2. Klikkaa Maksuaikataulu-kohdan vieressä Määritä.
    3. Syötä uusi tulorajan arvo Nosta tulorajaa summaan -kenttään.
    4. Klikkaa Tallenna.

Tällä hetkellä maksuaikataulun muutoksia ei sallita. Voit kuitenkin lykätä maksujasi tilapäisesti.

7. Miksi testitalletukseni epäonnistui?

Testitalletuksesi voi epäonnistua monesta eri syystä. Seuraavassa on lisätietoja.

• Pankkitilien numerot tai pankin tunnukset ovat virheelliset (tarvittavat tiedot vaihtelevat maittain).
    • Tilin tyyppiin liittyy ongelmia (emme tue tällä hetkellä säästötilejä Yhdysvalloissa).
    • Pankkitili on suljettu.
    • Pankki ei sijaitse AdMob-tilitiedoissa ilmoittamassasi maassa.
    • Pankkitilin valuutta ei ole sama kuin AdMob-tilissä ilmoittamasi maan valuutta.
    • Pankkitiliä ei ole määritetty vastaanottamaan uusia ACH- ja EFT-maksuja.
    • Pankkisi tunnus on muuttunut hiljattain tapahtuneen pankkifuusion takia.

Jos testitalletus epäonnistui, näet sivulla Tili > Maksut > Maksuasetukset ilmoituksen "Talletus epäonnistui". Jos näet kyseisen viestin, anna pankkitiedot uudelleen siltä varalta, että antamissasi tiedoissa oli kirjoitusvirhe. Voit myös ottaa yhteyttä pankkiisi ja varmistaa, että tiedot ovat oikein. Yritä sitten uudestaan.

8. Miten pyydän sekin uudelleenlähettämistä?

Tämän vianmäärityksen avulla voit tarvittaessa pyytää sekin uudelleenlähettämistä. Annamme jokaisessa vaiheessa ohjeita tai esitämme lisäkysymyksiä, joiden avulla tarkennamme ongelmaasi. Saat parhaan tuloksen noudattamalla ohjeita mahdollisimman tarkasti.

9. Voiko AdMob-tulot lahjoittaa hyväntekeväisyyteen?

Juuri nyt AdMob-tuloja ei voi lahjoittaa suoraan hyväntekeväisyyteen tilistäsi. Vastaanotettuasi AdMob-maksut voit kuitenkin vapaasti käyttää tulosi haluamallasi tavalla.

Muistathan, että jos lahjoitat tulojasi, älä laita sovellukseen tekstiä, jossa todetaan, että ainakin osa mainostuloista annetaan hyväntekeväisyyteen. Koska tällainen lauseke voi herättää mainoksessa turhaa huomiota ja koska emme viime kädessä voi vahvistaa tulojen käyttöä, ohjelmasääntömme eivät salli tällaisten lausekkeiden käyttöä.

10. Annatteko laskun tai maksukuitin?

Kyllä. Maksukuitti ovat saatavilla tilissäsi aina, kun suoritamme sinulle maksun. Kuitti on tulostettavalla sivulla, joka sisältää tärkeitä maksuasi koskevia tietoja. Voit tulostaa sivun, jotta voit pitää kirjaa kaikista maksuistasi, esittää sen pankille tallettaessasi AdMob-sekkisi tai kirjanpitotarkoituksissa.

Yksittäisen maksukuitin hakeminen:

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
    2. Siirry Tili-välilehteen ja valitse vasemmanpuoleisesta navigointivalikosta Maksut.
    3. Avaa kuitti klikkaamalla maksua.

Maksukuitti tulee näkyviin. Kuittia on käytettävä tarkalleen Googlen käyttöehtojen mukaisesti.

Osoitteen tai PIN-koodin vahvistaminen

1. Miksi en ole saanut PIN-koodiani?

On useita syitä siihen, miksi et ehkä ole saanut omaa henkilökohtaista tunnustasi eli PIN-koodiasi.

• Sinun pitää odottaa viikko sen jälkeen, kun olet rekisteröinyt AdMob-tilin, että PIN-koodi luodaan ja lähetetään sinulle postitse.
    • PIN-koodin saapuminen postitse kestää usein jopa neljä viikkoa tai joissakin sijainneissa vieläkin kauemmin. Jos et ole saanut PIN-koodiasi neljän viikon kuluessa, sinun on pyydettävä uusi koodi.
    • Maksun osoite on virheellinen. Tarkista ja päivitä maksuosoite.
  2. PIN-koodiin ja osoitteen vahvistukseen liittyvät ongelmat

Jos et ole saanut omaa henkilökohtaista tunnuslukuasi eli PIN‑koodiasi, se voi johtua useista eri syistä:

• Tilisi ei edellytä PIN‑koodia.

Sinun tarvitsee vahvistaa PIN-koodisi vain, jos tilisi saldo saavuttaa verifiointirajan. Jos AdMob-etusivun raporttinäkymässä ei näy ilmoitusta, tilisi ei vielä ole PIN-koodin odotustilassa.

• PIN-koodiasi ei vielä ole lähetetty.

Saatat joutua odottamaan PIN-koodin luontia ja lähetystä enintään viikon ajan sen jälkeen kun tilisi saldo saavuttaa vahvistusrajan.

• Et ole odottanut neljää viikkoa siitä kun viimeisin PIN-koodisi luotiin.

PIN‑koodien saapuminen postitse vaatii usein jopa neljä viikkoa, mutta sijainnistasi riippuen tähän voi mennä pidempäänkin.

Jos et ole saanut PIN‑koodiasi neljän viikon kuluttua, sinun on pyydettävä korvaavaa PIN‑koodia.

• Maksuosoite on virheellinen.

Tarkista maksuosoitteesi ja muuta osoitetta tarvittaessa.

Korvaavan PIN‑koodin pyytäminen

Jos et ole saanut PIN‑koodiasi tai se on hukkunut, voit pyytää korvaavan koodin. Älä lähetä pyyntöä ennen kuin on kulunut neljä viikkoa siitä, kun edellinen PIN‑koodisi postitettiin, jotta sen perille saapumiseen on riittävästi aikaa.

Varmista ennen korvaavan PIN‑koodin pyytämistä, että maksuosoitteesi on oikea. Lisätietoja maksuosoitteen muuttamisesta

Voit pyytää korvaavan PIN‑koodin seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
    2. Etsi PIN-koodin vahvistuskortti AdMob-etusivun raporttinäkymästä ja klikkaa Vahvista.
    3. Klikkaa Tilitiedot-sivulta Lähetä PIN-koodi uudelleen.

Lähetämme uuden PIN‑koodin maksuosoitteeseesi. Jos alkuperäinen PIN‑koodisi saapuu ensin, voit käyttää sitä – korvaava koodi on kopio alkuperäisestä.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko tilata PIN-koodin uuteen osoitteeseeni?
    Jos osoitteessasi on virhe tai olet muuttanut, muuta tilisi maksuosoitetta.

Päivitettyäsi osoitteen voit tilata sinne PIN‑koodin kopion.

Voinko käyttää vanhaa PIN‑koodia pyydettyäni uuden?
    Kyllä. Kaikki korvaavat PIN-koodit ovat kopioita alkuperäisestä. Voit käyttää kaikkia saamiasi PIN-koodeja riippumatta siitä, mikä saapuu ensiksi.
    Voinko lähettää kopion virallisesta henkilötodistuksesta tai muun osoitteen vahvistamiseen soveltuvan asiakirjan?
    Sijainnistasi riippuen voit ehkä lähettää virallisen asiakirjan todisteena osoitteestasi. Jos tämä vahvistustapa on käytettävissä, asiakirjan lähetysohjeet sisältävä ilmoitus näkyy AdMob-etusivun raporttinäkymässä.
  3. Voinko tilata PIN-koodin uuteen osoitteeseeni?

Jos osoitteessasi on virhe tai olet muuttanut uuteen osoitteeseen, sinun täytyy päivittää maksuosoitteesi. Kun osoite on päivitetty, voit pyytää uutta PIN-koodia, joka lähetetään päivitettyyn osoitteeseen.

4. Voinko käyttää vanhaa PIN-koodia pyydettyäni uuden?

Voit. Kaikki tilisi korvaavat PIN-koodit ovat kopioita alkuperäisestä. Voit siis syöttää saamasi PIN-koodin saapumisjärjestyksestä riippumatta.