Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Overzicht van banneradvertenties

In banneradvertentieblokken worden rechthoekige advertenties weergegeven die een deel van de lay-out van een app vullen. Ze blijven op het scherm terwijl gebruikers interactie hebben met de app. Ze kunnen bovenaan of onderaan het scherm zijn verankerd of inline in de content wanneer de gebruiker scrollt. Banneradvertenties kunnen na een bepaalde tijd automatisch worden vernieuwd.

Banneradvertenties zijn effectief omdat ze geschikt zijn voor veel typen apps en niet veel ruimte in beslag nemen. Dit is ook de eenvoudigste advertentie-indeling om te implementeren.

Typen banneradvertenties

Dynamische banners zijn de nieuwste generatie banneradvertenties en bieden de beste gebruikerservaring. Ze zijn bedoeld ter vervanging van slimme en standaardbanners.
Type Beschrijving
Dynamisch

Er zijn 2 typen dynamische banners beschikbaar:

• Dynamische banners met anker worden altijd op het scherm getoond en zijn vergrendeld aan de boven- of onderkant van het scherm.
  • Dynamische inline banners zijn bedoeld voor plaatsing binnen content die kan worden gescrolld en kunnen veel groter zijn omdat de gebruiker er overheen kan scrollen.
Standaard Past alleen het aangegeven bannerformaat (Android en iOS). Alleen advertenties met het opgegeven formaat kunnen worden weergegeven.
Slim (beëindigd) Vult de schermbreedte op elk apparaat met een vaste hoogte. Dit betekent dat de advertentie op sommige apparaten mogelijk klein wordt weergegeven.
Opmerking: De ondersteuning voor slimme banners is beëindigd. U kunt dynamische banners implementeren als vervanging voor slimme banners.

Over dynamische banners

Dynamische ankerbanners houden rekening met het gebruikte apparaat, de opgegeven advertentiebreedte en de hoogte-breedteverhoudingen van de beschikbare vraag. Het advertentieformaat wordt dynamisch aangepast voor verschillende apparaten en schermformaten zonder dat de code overmatig wordt aangepast.

Dynamische banners proberen het maximale formaat van de advertentieruimte te vullen, maar selecteren advertentiemateriaal voor optimale prestaties. Dit betekent dat advertentiemateriaal van rand tot rand kan passen of kan worden gecentreerd in de advertentieruimte, afhankelijk van welke adverteerder het hoogste biedt voor die vertoning.

Opmerking: Met dynamische banners wordt het advertentiemateriaal van de adverteerder niet uitgerekt, bijgesneden of aangepast.

U kunt 2 typen dynamische banners implementeren: dynamische banners met anker en inline dynamische banners.

Verankerde adaptieve banners

Dynamische banners met anker hebben een relatief kleine maximale hoogte zodat ze niet te veel van het scherm innemen. Verankerde banners die altijd op het scherm worden weergegeven, zorgen voor een optimaal formaat voor de advertentieruimte voor elk apparaat. Zodra deze is ingesteld, verandert de grootte van het veld voor de ankerbanner niet.

All about adaptive anchor banners

Meer informatie over hoe u dynamische ankerbanners implementeert voor Android, iOS en Unity

Samenvouwbare banners (bèta)

U kunt ook een parameter aan uw dynamische ankerbanners toevoegen om er een samenvouwbare banneradvertentie van te maken. Bij vouwbare banners wordt de geselecteerde banner in eerste instantie getoond als een grotere overlay, met de optie om de uitgevouwen banner samen te vouwen tot een standaard bannerformaat. Zo is er meer ruimte om de boodschap van de adverteerder over te brengen, wat leidt tot meer zichtbaarheid en een hogere klikfrequentie.

Meer informatie over hoe u dynamische ankerbanners implementeert voor Android, iOS en Unity

Inline dynamische banners

Voor inline dynamische banners die worden weergegeven in scrollbare content, kan de gereserveerde hoogte voor advertentiemateriaal van adverteerders van de ene paginaweergave naar de andere worden gewijzigd. Zo kan de vraag van geschikte adverteerders worden gemaximaliseerd en de opbrengst worden verbeterd. Voor dynamische inline banners gelden geen harde formaatlimieten. Hoewel er voor uitgevers API's beschikbaar zijn om hun eigen hoogtelimieten voor dynamische inline banners in te stellen, kunnen deze de prestaties verminderen.

Meer informatie over de implementatie van dynamische inline banners voor Android en iOS

Klik om voorbeelden van dynamische banners te bekijken

Voorbeelden van ankeradvertenties en inline dynamische banneradvertenties
Deze afbeeldingen zijn slechts voorbeelden. Dynamische formaten kunnen er anders uitzien of veranderen.