Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Kom i gang

Pakkenavn (for Android-apper)

Ved hjelp av pakkenavnet til Android-appen din kan vi identifisere appen på en enhet.

Når du konfigurerer en app i AdMob, får AdMob-appen din det samme pakkenavnet som i Google Play-butikken hvis du knytter appen til Play-butikken. Hvis appen har det samme pakkenavnet i andre tredjepartsbutikker, må du sørge for at du også velger disse butikkene når du konfigurerer appen i AdMob. Hvis du bruker et annet pakkenavn for appen i andre Android-butikker, anbefaler vi at du oppretter separate AdMob-apper for hver av dem.

Finn pakkenavnet til apper

Google Play Butikk

Pakkenavnet til en app finner du i nettadressen til oppføringen appen har i Google Play-butikken. Nettadressen til en appside kan for eksempel være play.google.com/store/apps/details?id=com.example.app123. Fra dette kan vi se at appens butikk-ID er com.example.app123.

Andre støttede Android-butikker

AdMob støtter per nå Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store og Xiaomi GetApps.

Du finner pakkenavnet i disse butikkene i AndroidManifest.xml-filen til APK-en for Android-appen. I enkelte butikker, for eksempel Amazon, skiller app-ID-en seg fra pakkenavnet.

Hvis du vil ha hjelp med å finne pakkenavnet til appen din, kan du lese dokumentasjonen fra den aktuelle appbutikken som tilhører en tredjepart.

Finn ut mer om pakkenavn.

Endring av appers pakkenavn i AdMob

Pakkenavn og -formater kan variere fra butikk til butikk. Når du konfigurerer appen din i AdMob, skilles det mellom store og små bokstaver i pakkenavnet, og det må samsvare nøyaktig med pakkenavnet i appbutikkene.

Når du konfigurerer en app i AdMob, må du legge til et pakkenavn. Pakkenavn er avgjørende for annonseleveringen. Hvis du må endre pakkenavnet til appen din etter at du har lagt det inn, kan du oppdatere det fra «Appinnstillinger»-siden:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Apper i sidefeltet.
  3. Velg navnet på appen.
  4. Klikk på Appinnstillinger
  5. Klikk for å gjøre endringer Endre i Detaljer om appbutikken-delen.
    1. Klikk på Slett butikkdetaljene
    2. Hvis appen er oppført på Google Play, kan du søke etter appens app-ID, appnavn, utviklernavn eller appnettadresse. Klikk på Legg til ved siden av appen du vil legge til. Pakkenavnet fylles ut automatisk. Merk: Velg eventuelle andre tredjepartsbutikker appen er oppført i, før du lagrer.
    3. Hvis appen bare er oppført i tredjepartsbutikker som støttes (ikke på Google Play), velger du de aktuelle tredjepartsbutikkene. Klikk på Rediger, og skriv inn pakkenavnet. Klikk deretter på Bruk.
  6. Klikk på Lagre. Merk deg at hvis du redigerer butikk- eller pakkenavnet, kan dette føre til at appen må få en ny appgodkjenning, og at annonseleveringen i appen begrenses midlertidig.
  7. Klikk på Bekreft

Merk: Hvis du endrer pakkenavnet og det ble vist annonser i forbindelse med det forrige pakkenavnet, kan det nye navnet bli vist på Apper som skal bekreftes-siden.

Hvis du ikke har konfigurert appen med pakkenavnet i AdMob, og det vises annonser knyttet til pakkenavnet, kan du også se denne appen på Apper som skal bekreftes-siden. Du kan fullføre konfigureringen av appen på «Apper som skal bekreftes»-siden, eller du kan legge til pakkenavnet i en eksisterende app ved å følge fremgangsmåten ovenfor.