Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Uw verkopersgegevens opgeven met sellers.json

Sellers.json is een standaard van IAB Tech Lab waarmee de transparantie van het advertentie-ecosysteem wordt vergroot en bedrog wordt tegengegaan. Sellers.json werkt via een openbaar beschikbaar bestand met verkopersgegevens. Uitgevers kunnen zich aanmelden om hun verkopersgegevens in het bestand te delen. Hierdoor kunnen adverteerders op betrouwbare wijze de identiteit van uitgevers ontdekken en verifiëren.

Standaard wordt alleen uw verkoper-ID vermeld in het bestand sellers.json. We raden u aan uw gegevens transparant te maken en ervoor te zorgen dat uw bedrijfsnaam ook wordt vermeld. Zo kunnen adverteerders uw voorraad verifiëren. Als uw gegevens niet transparant zijn, kunnen adverteerders uw bedrijfsnaam niet zien. Dit kan invloed hebben op uw opbrengst.

Opmerking: Het kan tot 7 dagen duren voordat het bestand sellers.json is geüpdatet met uw verkopersgegevens.

Houd er ook rekening mee dat domeinen alleen kunnen worden toegevoegd als ze zijn geverifieerd.

Velden in sellers.json

Het bestand sellers.json bevat de volgende velden:

Veld Beschrijving
seller_id Uitgeverscode van zestien cijfers, bijv. pub-0000000000000000.
is_confidential Als dit is ingesteld op 'Waar', worden uw naam en domein niet vermeld in het sellers.json-bestand.
seller_type PUBLISHER of INTERMEDIARY of BOTH. Als u eigenaar bent van de app waarmee u inkomsten genereert en/of u rechtstreeks door Google wordt betaald, wordt u geclassificeerd als PUBLISHER. Als dit niet het geval is, wordt u geclassificeerd als INTERMEDIARY. Als u in beide categorieën valt, wordt u geclassificeerd als BOTH.
name

Uw verkopersnaam. Dit is de naam die wordt weergegeven in het gedeelte Naam en adres van uw betalingsprofiel in AdMob.

Als u uw betalingsprofiel wilt bekijken, klikt u in de zijbalk op Betalingen en vervolgens op Instellingen beheren

Opmerking: Als u uw bedrijfsnaam wijzigt, worden automatische betalingen twee weken vertraagd.
domain

Uw bedrijfsdomein (bijv. example.com) als u er een heeft. Als u geen aanwezigheid op het web heeft, kan dit veld leeg zijn.

Als u een INTERMEDIARY bent, kunt u uw sellers.json-bestand op dit domein vinden.

Lees meer informatie over bedrijfsdomeinen.

Uw verkopersgegevens transparant maken

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Instellingen in de zijbalk.
  3. Klik op het tabblad Account.
  4. Klik in het gedeelte 'Bedieningselementen voor accounts' op Bewerken naast Verkopersgegevens (sellers.json):
    1. Selecteer Transparant.
    2. (Optioneel) Voeg uw bedrijfsdomein toe en klik op Verifiëren.
    3. Klik op Opslaan.

Uw naam, bedrijfsdomein (indien opgegeven) en uw uitgever-ID verschijnen in het sellers.json-bestand van Google. De naam in uw factureringsprofiel is de naam die adverteerders te zien krijgen. Als u ervoor kiest de naam in uw factureringsprofiel te updaten, kunt u het best wijzigingen aanbrengen na een betalingscyclus. Wijzigingen in het factureringsprofiel leiden tot twee weken vertraging van automatische betalingen.

Voorbeeld

In dit voorbeeld heeft de uitgever de eigen gegevens zichtbaar gemaakt in het sellers.json-bestand van Google. Adverteerders zien het volgende:

"seller_id": "pub-0000000000000000",
"seller_type": "PUBLISHER",
"name": "Example Company Inc."

Uw bedrijfsdomein

Uw bedrijfsdomein is het domein van uw bedrijfsentiteit, niet noodzakelijkerwijs het domein waar inkomsten worden gegenereerd met de voorraad.

De domeinnaam van uw bedrijf is mogelijk pas zichtbaar in sellers.json nadat we hebben geverifieerd dat u de eigenaar van de URL bent. Uw domein kan ook worden weggelaten als uw account is ingesteld op 'vertrouwelijk' of als u geen website heeft.

Gebruik het rootdomein. Domeinnamen mogen geen 'www' of schema ('https://', 'http://' of 'ftp://') bevatten. Uw domein moet een openbare extensie gebruiken. Topleveldomeinen mogen de voorafgaande punt niet bevatten.

Gebruiksvoorbeeld Voorbeeld
Ondersteund Domeinnaam google.com en google.co.uk
Niet ondersteund Schema https://google.com
Niet ondersteund Voorvoegsel en subdomeinen www.google.com en subdomain.google.com
Niet ondersteund Slash google.com/
Niet ondersteund Niet-ondersteunde domeinextensie google.ltd en google.tech

Transparantie van tussenpersoon

Een account met het verkoperstype INTERMEDIARY verkoopt voorraad in Google Ad Manager die geen eigendom is van het account of niet rechtstreeks door Google wordt betaald. Bijvoorbeeld: bovenliggende uitgevers die Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) gebruiken, worden geclassificeerd als tussenpersoon.

Voor tussenpersonen en accounts met het verkoperstype BOTH wordt is_confidential standaard ingesteld op Onwaar.

Uw informatie in het bestand sellers.json van Google

Bekijk het bestand sellers.json van Google op realtimebidding.google.com/sellers.json.

Als u een of meer accounts heeft voor AdSense, AdMob of Ad Manager, wordt u voor elk product weergegeven in het bestand sellers.json. Uw seller_id is uniek voor elk product, maar uw transparantiestatus en domein zijn gelijk voor alle producten. Het is niet mogelijk vertrouwelijk te zijn voor het ene product en transparant voor het andere.

Als u uw bedrijfsinformatie voor sellers.json bewerkt in AdSense, AdMob of Ad Manager, wordt uw informatie geüpdatet voor alle producten. Als u bijvoorbeeld naar uw AdSense-account gaat en Transparantie van sellers.json activeert, wordt transparantie automatisch ook geactiveerd in uw Ad Manager- en AdMob-accounts.

Voorbeeld

Voorbeeldbedrijf BV heeft accounts voor AdMob (pub-9876543210123456), AdSense (pub-1122334455667788) en Ad Manager (pub-1234567890123456).

Voorbeeldbedrijf BV activeert transparantie voor het Ad Manager-account (pub-1234567890123456). De AdMob- en AdSense-accounts van Voorbeeldbedrijf BV worden automatisch geüpdatet en ingesteld op Transparant.

Als Voorbeeldbedrijf BV het bedrijfsdomein updatet naar example.com in AdSense, worden de Ad Manager- en AdMob-accounts automatisch geüpdatet met het bedrijfsdomein example.com.

Uw informatie vinden

1. Download het bestand sellers.json van Google (klik met de rechtermuisknop op de link en klik op Link opslaan als).
  2. Open het gedownloade bestand sellers.json.
  3. Gebruik Ctrl + F (Command ⌘ + F voor Mac) om uw seller_id te vinden.
  4. Controleer de informatie.