Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Sovellukset

Myyjätietojen lisääminen sellers.json-tiedostoon

Sellers.json on IAB Tech Labin standardi, joka parantaa mainontaekosysteemin avoimuutta ja auttaa ehkäisemään petoksia. Sellers.json perustuu julkisesti saatavilla olevaan myyjätietoja sisältävään tiedostoon. Julkaisijat voivat sallia myyjätietojensa jakamisen tiedostossa. Näin mainostajat voivat nähdä ja vahvistaa julkaisijoiden henkilöllisyyden luotettavasti.

Sellers.json-tiedosto sisältää oletuksena vain myyjätunnuksesi. Suosittelemme, että julkaiset tietosi ja sallit myös yrityksesi nimen näkymisen. Näin mainostajat voivat vahvistaa mainosjakaumasi. Jos tietosi eivät ole julkisia, mainostajat eivät näe yrityksesi nimeä, mikä voi vaikuttaa tuloihisi.

Huom. Myyjätietojesi päivittyminen sellers.json-tiedostoon voi kestää seitsemän päivää.

Huomaa myös, että kaikkia verkkotunnuksia ei voi lisätä, ellei niitä voida todentaa.

Sellers.json-tiedoston kentät

Sellers.json-tiedosto sisältää seuraavat kentät:

Kenttä Kuvaus
seller_id 16-numeroinen julkaisijakoodi, esim. pub-0000000000000000
is_confidential Jos tämä arvo on tosi, name- ja domain-arvot eivät näy sellers.json-tiedostossa.
seller_type PUBLISHER tai INTERMEDIARY taikka BOTH. Jos omistat sovelluksen, jota kaupallistat, tai saat maksuja suoraan Googlelta, myyjätyyppisi on PUBLISHER (julkaisija). Muussa tapauksessa olet INTERMEDIARY (välittäjä). Jos olet näitä molempia, myyjätyyppisi on BOTH.
name

Tämä on myyjänimesi. Tämä nimi näkyy AdMobin maksuprofiilin Nimi ja osoite ‑kohdassa.

Jos haluat katsoa maksuprofiiliasi, valitse sivupalkista Maksut ja valitse Hallinnoi asetuksia

Huom. Yrityksen nimen vaihtaminen aiheuttaa kahden viikon viivästyksen automaattisissa maksuissa.
domain

Yrityksesi verkkotunnus (esim. example.com), jos sinulla on sellainen. Jos yritykselläsi ei ole verkkosivustoa, tämä kenttä voi olla tyhjä.

Jos myyjätyyppisi on INTERMEDIARY, sellers.json-tiedostosi löytyy tästä verkkotunnuksesta.

Lue lisää yritysten verkkotunnuksista.

Myyjätietojen julkaiseminen

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Asetukset.
  3. Klikkaa Tili-välilehteä.
  4. Klikkaa Tilin hallinta ‑kohdasta Myyjätiedot (sellers.json) ‑kohdan vierestä kynäkuvaketta Muuta:
    1. Valitse Julkinen.
    2. (Valinnainen) Lisää yrityksesi verkkotunnus ja valitse Todenna
    3. Klikkaa Tallenna

Nimesi, yrityksesi verkkotunnus (jos ilmoitettu) ja julkaisijan tunnuksesi näkyvät Googlen sellers.json-tiedostossa. Mainostajille näkyvä nimi on laskutusprofiilissasi oleva nimi. Jos päivität laskutusprofiilissasi olevan nimen, muutos kannattaa tehdä laskutusjakson jälkeen. Laskutusprofiiliin tehdyt muutokset aiheuttavat kahden viikon viivästyksen automaattisissa maksuissa.

Esimerkki

Tässä esimerkissä julkaisija on lisännyt tietonsa näkyville Googlen sellers.json-tiedostoon. Mainostajille näkyvät seuraavat tiedot:

"seller_id": "pub-0000000000000000",
"seller_type": "PUBLISHER",
"name": "Example Company Inc."

Yrityksesi verkkotunnus

Yrityksesi verkkotunnus on juridisen yhtiösi verkkotunnus, joka ei välttämättä ole sama kuin mainosinventaarin kaupallistamiseen käytettävä verkkotunnus.

Yrityksesi verkkotunnus voi olla piilotettuna sellers.json-tiedostossa, kunnes olemme vahvistaneet sinut URL‑osoitteen omistajaksi. Verkkotunnus voidaan jättää pois, jos tilisi asetuksena on "Luottamuksellinen" tai jos yritykselläsi ei ole verkkosivustoa.

Käytä pääverkkotunnusta. Verkkotunnuksen nimessä ei saa olla www-osaa tai vakio-osaa (eli "https://", "http://" tai "ftp://"). Verkkotunnuksessasi on käytettävä julkista verkkotunnuspäätettä. Ylätason verkkotunnus ei saa sisältää edellä olevaa pistettä.

Käyttötapaus Esimerkki
Tuettu Verkkotunnuksen nimi google.com ja google.co.uk
Ei tuettu Vakio-osa https://google.com
Ei tuettu Etuliite ja aliverkkotunnukset www.google.com ja aliverkkotunnus.google.com
Ei tuettu Kauttaviiva google.com/
Ei tuettu Ei-tuettu verkkotunnuksen pääte google.ltd ja google.tech

Välittäjän avoimuus

Tili, jonka myyjätyyppi on INTERMEDIARY, myy Google Ad Managerissa mainosjakaumaa, joka ei ole tilin omistuksessa tai josta Google ei maksa suoraan. Esimerkiksi ylätason Useiden asiakkaiden hallinta ‑julkaisijat ovat välittäjätyyppisiä.

Välittäjien ja tilien, joiden myyjätyyppi on BOTH, is_confidential-arvo on oletuksena epätosi.

Tietosi Googlen sellers.json-tiedostossa

Tarkista Googlen sellers.json-tiedosto osoitteessa realtimebidding.google.com/sellers.json.

Vaikka sinulla olisi useita AdSense-, AdMob- tai Ad Manager ‑tilejä, tietosi näkyvät sellers.json-tiedostossa kunkin tuotteen osalta. Joka tuotteella on yksilöllinen seller_id, mutta läpinäkyvyyden tila ja verkkotunnus ovat kaikille tuotteille yhteisiä. Tila ei voi olla yhden tuotteen kohdalla luottamuksellinen ja toisen kohdalla läpinäkyvä.

Jos muokkaat sellers.json-tiedoston yritystietoja AdSensessa, AdMobissa tai Ad Managerissa, tiedot päivittyvät kaikkiin tuotteisiin. Jos esimerkiksi siirryt AdSense-tilille ja otat käyttöön Sellers.json-tiedoston läpinäkyvyyden, se tulee käyttöön automaattisesti myös Ad Manager- ja AdMob-tileilläsi.

Esimerkki

Esimerkkiyrityksellä on seuraavat tilit: AdMob (pub-9876543210123456), AdSense (pub-1122334455667788) ja Ad Manager (pub-1234567890123456).

Esimerkkiyritys ottaa käyttöön läpinäkyvyyden Ad Manager -tilillä (pub-1234567890123456). Esimerkkiyrityksen AdMob- ja AdSense-tilit päivittyvät automaattisesti läpinäkyviksi.

Kun Esimerkkiyritys päivittää yrityksen verkkotunnukseksi example.com AdSensessa, tämä verkkotunnus lisätään automaattisesti yrityksen Ad Manager- ja AdMob-tileille.

Näin löydät omat tietosi

1. Lataa Googlen sellers.json-tiedosto(klikkaa linkkiä hiiren kakkospainikkeella ja klikkaa sitten Tallenna linkki nimellä).
  2. Avaa ladattu sellers.json-tiedosto.
  3. Paina Ctrl + F (Mac: Komento ⌘ + F), jos haluat etsiä seller_id-tunnuksesi.
  4. Tarkista tietosi.