Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

Programmer

Vis dine sælgeroplysninger med sellers.json

Sellers.json er en IAB Tech Lab-standard, der øger gennemsigtigheden i annonceøkosystemet og er med til at bekæmpe bedrageri. Sellers.json fungerer via en offentligt tilgængelig fil med sælgeroplysninger. Udgivere kan vælge at dele deres sælgeroplysninger via filen. Derved får annoncørerne en pålidelig metode til at verificere udgiveres identitet.

Som standard er det kun dit sælger-id, der vises i sellers.json-filen. Vi opfordrer dig dog til at offentliggøre dine oplysninger og til også at tillade visning af dit virksomhedsnavn. Dette hjælper annoncørerne med at verificere din beholdning. Hvis dine oplysninger ikke offentliggøres, kan annoncørerne ikke se dit virksomhedsnavn, og det kan have en negativ indvirkning på din omsætning.

Bemærk! Der kan gå op til syv dage, før sellers.json-filen opdateres med dine sælgeroplysninger.

Du skal også være opmærksom på, at nogle domæner kun kan tilføjes, hvis de kan bekræftes.

Felter i filen sellers.json

Filen sellers.json indeholder følgende felter:

Felt Beskrivelse
seller_id Din 16-cifrede udgiverkode, f.eks. pub-0000000000000000
is_confidential Hvis denne værdi er sand, vises dit navn (name) og domæne (domain) ikke i filen sellers.json.
seller_type PUBLISHER (UDGIVER) eller INTERMEDIARY (FORMIDLER) eller BOTH (BEGGE). Hvis du ejer den app, du tjener penge på, og/eller hvis du bliver betalt direkte af Google, bliver du klassificeret som PUBLISHER. Hvis ikke, bliver du klassificeret som INTERMEDIARY. Hvis du hører til i begge kategorier, bliver du klassificeret som BOTH.
name

Dit sælgernavn. Det er det navn, der vises i sektionen Navn og adresse på din betalingsprofil i AdMob.

Hvis du vil se din betalingsprofil, skal du klikke på Betalinger på sidebjælken og derefter klikke på Administrer indstillinger

Bemærk! Hvis du ændrer virksomhedsnavnet, medfører det, at den automatiske betaling forsinkes med to uger.
domain

Din virksomheds domæne, hvis du har et (f.eks. eksempel.dk). Hvis du ikke har dit eget domæne, behøver du ikke udfylde dette felt.

Hvis du er klassificeret som INTERMEDIARY, er det på dette domæne, man kan finde din sellers.json-fil.

Få flere oplysninger om virksomhedsdomæner.

Sådan viser du dine sælgeroplysninger

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Indstillinger på sidebjælken.
  3. Klik på fanen Konto.
  4. Klik påRediger ved siden af Sælgeroplysninger (sellers.json) !
    1. Vælg Vis sælgeroplysninger.
    2. (Valgfrit) Tilføj dit virksomhedsdomæne, og klik på Verificer
    3. Klik på Gem

Dit navn, din virksomheds domæne (hvis du har angivet dette) og dit udgiver-id vises i Googles sellers.json-fil. Navnet i din faktureringsprofil er det navn, der vises for annoncører. Hvis du vil opdatere navnet i din faktureringsprofil, anbefaler vi, at du foretager ændringerne efter en faktureringscyklus. Ændringer af faktureringsprofilen medfører, at den automatiske betaling forsinkes med to uger.

Eksempel

I dette eksempel har udgiveren gjort sine oplysninger synlige i Googles sellers.json-fil. Annoncører kan se følgende oplysninger:

"seller_id": "pub-0000000000000000",
"seller_type": "PUBLISHER",
"name": "Example Company Inc."

Din virksomheds domæne

Din virksomheds domæne er det domæne, der er registreret for din virksomhed, og altså ikke nødvendigvis det domæne, hvor du tjener penge på beholdning.

Din virksomheds domænenavn er muligvis skjult i sellers.json, indtil vi har bekræftet, at du ejer webadressen. Dit domæne udelades muligvis også, hvis indstillingen for din konto er "Fortrolig", eller hvis du ikke har et website.

Brug roddomænet. Domænenavne må ikke indeholde "www" eller skemaet (dvs. "https://" "http://" eller "ftp://"). Dit domæne skal bruge et offentligt suffiks. Topdomæner må ikke indeholde det foranstillede punktum.

Eksempel på brug Eksempel
Understøttes Domænenavn google.com og google.dk
Understøttes ikke Skema https://google.dk
Understøttes ikke Præfiks og underdomæner www.google.dk og underdomæne.google.dk
Understøttes ikke Skråstreg google.com/
Understøttes ikke Ikke-understøttet domænesuffiks google.lbt og google.tech

Gennemsigtighed for formidlere

Hvis kontoens sælgertype er INTERMEDIARY, betyder det, at der sælges beholdning, som ikke ejes af kontoejeren, og som Google ikke betaler for direkte, via Google Ad Manager. Eksempelvis er overordnede udgivere i Multiple Customer Management kvalificerede til status som formidler.

Når der er tale om formidlere og konti med sælgertypen BOTH, er is_confidential som standard indstillet til falsk.

Dine oplysninger i Googles sellers.json-fil

Gennemgå Googles sellers.json-fil på adressen realtimebidding.google.com/sellers.json.

Hvis du har flere AdSense-, AdMob- eller Ad Manager-konti, bliver dine oplysninger vist i sellers.json-filen for hvert produkt. Dit seller_id er unikt for hvert produkt, men din status med hensyn til visning af virksomhedsoplysninger og dit domæne bliver delt på tværs af alle produkter. Det er altså ikke muligt at vælge, at oplysningerne skal være fortrolige i ét produkt og vises i et andet.

Hvis du redigerer dine virksomhedsoplysninger til filen sellers.json i enten AdSense, AdMob eller Ad Manager, opdateres dine oplysninger i alle produkter. Hvis du f.eks. går ind på din AdSense-konto og aktiverer visning af dine virksomhedsoplysninger via sellers.json, implementeres opdateringen automatisk på din Ad Manager-konto og din AdMob-konto.

Eksempel

Example Company Inc. har en AdMob-konto (pub-9876543210123456), en AdSense-konto (pub-1122334455667788) og en Ad Manager-konto (pub-1234567890123456).

Hos Example Company Inc. vælger man at aktivere visning af virksomhedsoplysninger på Ad Manager-kontoen (pub-1234567890123456). Dette medfører, at Example Company Inc.'s AdMob-konto og AdSense-konto automatisk opdateres til visning af virksomhedsoplysninger.

Hvis man hos Example Company Inc. opdaterer virksomhedsdomænet til example.com i AdSense, implementeres denne opdatering også automatisk på virksomhedens Ad Manager-konto og AdMob-konto.

Find dine oplysninger

1. Download Googles sellers.json-fil (højreklik på linket, og klik derefter på Gem link som).
  2. Åbn den downloadede sellers.json-fil.
  3. Brug Ctrl + F (Cmd ⌘ + F på en Mac) for at finde dit seller_id.
  4. Gennemgå dine oplysninger.