Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Julkaisijaintegrointi IAB Europen läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) kanssa

IAB Europen läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen integroimiseksi julkaisijan on otettava sovelluksessaan käyttöön IAB:n TCF-kehykseen rekisteröity CMP. CMP luo ja lähettää TC (läpinäkyvyys ja suostumus) ‑merkkijonon. Tämän jälkeen Googlen SDK:t käyttävät CMP:stä saamaansa TC-merkkijonoa.

Huom. Sinun on asennettava Google Mobile Ads SDK (Androidille versio 19.0.0 tai sitä uudempi ja iOS:lle versio 7.60.0 tai sitä uudempi), jotta voit käyttää IAB Europen TCF-ominaisuuksia sovelluksissasi.

Jos et ole antanut Googlelle suostumusta käyttötarkoitukseen 1 (Tietojen tallentaminen laitteelle ja tietoihin pääsy), sinun ei tule kutsua Googlen mainostagia.

Yleiset ohjeet

Jos olet jo ottanut IAB Europen TCF-kehykseen rekisteröidyn CMP:n käyttöön sovelluksessasi, AdMob käyttää automaattisesti CMP:stä saamaansa TC-merkkijonoa.

Huom. IAB:n TCF-kehykseen rekisteröidyssä CMP:ssä tehdyt CMP-toimittajien valinnat ohittavat EU-käyttäjäsuostumusasetuksissa tehdyt mainosteknologian tarjoajien valinnat. Tämä koskee myös tilanteita, joissa olet valinnut EU-käyttäjäsuostumusasetuksista, että kaikille ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä oleville käyttäjille kohdistetaan personoimattomia mainoksia.

Jos olet valinnut mainospyynnölle personoimattomat mainokset, tarkastamme tämän asetuksen sekä TC-merkkijonon ilmaiseman suostumuksen ja käytämme näistä kahdesta tiukempaa asetusta.

• TC-merkkijonon välittäminen tageihin: GPT-tagi, GPT-palautustagit ja AdSensen ja Ad Exchangen tagit ovat automaattisesti yhteydessä IAB:n CMP:hen, jotta TC-merkkijono voidaan välittää AdMobiin ilman julkaisijan määrityksiä. IMA SDK ja Mobile Ads SDK hankkivat, jäsentävät ja huomioivat TC-merkkijonon automaattisesti paikallisesta tallennustilasta. Jos käytät muun tyyppisiä tageja, sinun on välitettävä seuraavat signaalit manuaalisesti: gdpr={0,1} ja gdpr_consent={tc string}.
  • TC-merkkijonon välittäminen ohjelmallisiin kanaviin: IAB:n TC-merkkijono välitetään automaattisesti Googlen ohjelmallisiin kanaviin ilman, että julkaisijan tarvitsee tehdä määrityksiä.
  • TC-merkkijonon välittäminen ei-ohjelmallisiin mainosaineistoihin: Selvitä mainosaineiston toimittajasi kanssa, tarvitsetko lisämäärityksiä mainosaineistoillesi, jotta ne varmasti käyttävät TC-merkkijonoa oikein. AdMob tarjoaa tukea IAB:n TCF-makroille (GDPR ja GDPR_CONSENT_XXXX), jotta voit tarvittaessa välittää TC-merkkijonon manuaalisesti muille mainosaineiston toimittajille.
  • TC-merkkijonon välittäminen välityskumppaneille: IAB:n TC-merkkijono on saatavilla laitteen paikallisessa tallennustilassa (NSUserDefaults iOS:llä ja SharedPreferences Androidilla), ja kaikki välityskumppanit voivat hankkia, jäsentää ja huomioida sen, kun niitä kutsutaan waterfall-välityspyynnössä.

Vaatimukset: personoidut ja personoimattomat mainokset

Yhteentoimivuusoppaamme tarkoituksena on kuvata Googlen nykyisiä käytäntövaatimuksia ja erityisesti Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön vaatimuksia sekä käytäntöjä, jotka koskevat tunnistetiedostojen käyttämistä tunnistukseen (esimerkiksi kolmannen osapuolen toteuttamaa mainontaa koskevat vaatimukset). Googlen käytäntöjä on noudatettava jatkossakin, ja ne ovat joissakin tapauksissa rajoittavampia kuin IAB Europen TCF-käytännöt.

Julkaisijoiden on tarkistettava niiden toimittajien rekisteröintiasetukset, joiden kanssa he päättävät tehdä yhteistyötä IAB Europen TCF-kehyksen kautta. Alla mainitut vaatimukset koskevat tilanteita, joissa Google on toimittaja julkaisijoiden CMP:ssä.

Personoitujen mainosten näkymistä koskevat vaatimukset

Google julkaisee personoituja mainoksia, kun kaikki alla olevat ehdot täyttyvät.

• Loppukäyttäjä myöntää Googlelle luvan seuraaviin käyttötarkoituksiin:
    • tietojen tallentaminen laitteelle ja pääsy tietoihin (käyttötarkoitus 1).
    • personoitujen mainosten profiilin luominen (käyttötarkoitus 3)
    • personoitujen mainosten valitseminen (käyttötarkoitus 4).
  • Oikeutettu etu (tai suostumus, jos julkaisija määrittää CMP:n pyytämään sitä) on myönnetty Googlelle seuraavia tarkoituksia varten:
    • tavallisten mainosten valitseminen (käyttötarkoitus 2)
    • mainostulosten mittaaminen (käyttötarkoitus 7)
    • markkinointitutkimusten toteuttaminen yleisötilastojen luomiseksi (käyttötarkoitus 9)
    • tuotteiden kehittäminen ja parantaminen (käyttötarkoitus 10).

Personoimattomien mainosten näkymistä koskevat vaatimukset

Jos personoituja mainoksia koskevat suostumusvaatimukset eivät täyty, Google julkaisee personoimattomia mainoksia, kun kaikki alla olevat ehdot täyttyvät.

• Loppukäyttäjä myöntää Googlelle luvan seuraaviin käyttötarkoituksiin:
    • tietojen tallentaminen laitteelle ja tietoihin pääsy (käyttötarkoitus 1).
  • Oikeutettu etu (tai suostumus, jos julkaisija määrittää CMP:n pyytämään sitä) on myönnetty Googlelle seuraavia tarkoituksia varten:
    • tavallisten mainosten valitseminen (käyttötarkoitus 2)
    • mainostulosten mittaaminen (käyttötarkoitus 7)
    • markkinointitutkimusten toteuttaminen yleisötilastojen luomiseksi (käyttötarkoitus 9)
    • tuotteiden kehittäminen ja parantaminen (käyttötarkoitus 10).

Alla olevassa taulukossa kerrotaan, mitä teemme tietyissä tilanteissa.

Kuvaus Mainosten näyttö

Googlelle ei ole myönnetty suostumusta tietojen tallentamiseen laitteelle ja tietoihin pääsyyn (käyttötarkoitus 1).

Nykyisen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisesti sekä personoiduissa että personoimattomissa mainoksissa vaaditaan suostumusta evästeiden tai mobiilitunnisteiden käyttöön. Personoimattomissa mainoksissa suostumusta vaaditaan edelleen evästeiden ja mobiilitunnisteiden käyttöön, koska personoimattomien mainosten yhteydessä käytetään evästeitä tai mobiilitunnisteita petosten ja väärinkäytösten estämiseen, näyttötiheyden rajoittamiseen ja mainosraporttien koostamiseen.

Julkaisijoiden ei tule kutsua Googlen mainostageja.

Jos TC‑merkkijonossa ei ole myönnetty Googlelle suostumusta käyttötarkoitukseen 1, Google hylkää mainospyynnön eikä mainoksia näy.

Virheellinen TC-merkkijono

TC-merkkijonoa ei voida jäsentää (esimerkiksi jos kenttiä puuttuu).

Mainos ei näy, jos TC-merkkijono on virheellinen.

Joustava toimittajan rekisteröinti ja julkaisijan rajoitukset

IAB Europen TCF tarjoaa julkaisijoille mahdollisuuden muokata erilaisia rajoituksia. Näin julkaisijat voivat ilmoittaa haluamansa asetukset, jotka ovat soveltuvissa tilanteissa etusijalla toimittajan asetuksiin nähden. Julkaisijat eivät voi koskaan saada palveluntoimittajaa toimimaan sellaisin oikeusperustein tai sellaista käyttötarkoitusta varten, joka on ristiriidassa palveluntoimittajan Kansainväliset palveluntoimittajat ‑rekisteröinnin kanssa. Näitä sanotaan rajoituksiksi, sillä ne eivät koskaan laajenna palveluntoimittajan toimintamahdollisuuksia vaan ainoastaan rajoittavat niitä.

Julkaisijoiden on tarkistettava niiden toimittajien rekisteröintiasetukset, joiden kanssa he päättävät tehdä yhteistyötä IAB Europen TCF-kehyksen kautta. Jos toimittaja on rekisteröitynyt joustavasti ja käytössä on oletusarvoinen oikeusperuste "oikeutettu etu" sellaista käyttötarkoitusta varten, jolle Google vaatii suostumusta yhteentoimivuusoppaamme mukaisesti, tällöin julkaisijan, joka haluaa tehdä yhteistyötä kyseisen toimittajan kanssa Google-tuotteiden kautta, on valittava toimittajaa koskeva suostumus CMP:n julkaisijan rajoituksista.

Googlen rekisteröinti on joustava käyttötarkoituksia 2, 7, 9 ja 10 varten, ja oletuksena edellytetään oikeutettua etua. Ellei julkaisija määritä CMP:tä siten, että Google tarvitsee näihin käyttötarkoituksiin suostumuksen, Google käyttää oikeutettua etua silloin, kun CMP on kertonut siitä käyttäjälle. Googlen rekisteröinti käyttötarkoituksia 1, 3 ja 4 varten ei ole joustava, ja näihin tarvitaan aina suostumus.

Reaaliaikaiset hintatarjoukset (RTB) ja huutokauppa

IAB Europen TCF-kehyksen logiikka koskee hintatarjouspyyntöjä, hintatarjousreaktioita ja mainosaineistoja sekä evästeiden vastaavuuksien etsimispyyntöjä.

Sallimme hintatarjouspyyntöjen lähettämisen ja otamme käyttöön evästeiden vastaavuuksien etsimisen, jos toimittajan mainosten personointia koskeva rekisteröity valinta on "Suostumus" tai tietyissä tapauksissa "Ei käytössä" (käyttötarkoitukset 3 ja 4 TC-merkkijonossa). Palveluntoimittajat, joiden mainosten personoinnin käyttötarkoituksia (käyttötarkoitukset 3 ja 4 TC-merkkijonossa) koskeva rekisteröity valinta on "Suostumus" mutta joille käyttäjä ei ole antanut suostumustaan

• eivät saa hintatarjouspyyntöjä
  • eivät saa vastausta evästeiden yhteensovittamispyyntöihin
  • eivät voi voittaa huutokauppaa – Google estää sellaisia mainosaineistoja voittamasta huutokauppoja tai näkymästä mainoksissa, joiden toimittajat eivät täytä käytäntövaatimuksiamme.

Lisäksi edellytetään, että käyttäjä on antanut Googlelle suostumuksen käyttötarkoituksiin 1, 3 ja 4.

Välitys

Jos käytät IAB:n TCF-ratkaisua, varmista, että kaikki välityskumppanisi on lisätty CMP:hen. Näin voidaan varmistaa, että Google voi edelleen kutsua kaikkia kumppaneita waterfall-välityksessäsi.

TC- ja AC-merkkijonot arvioidaan mainosten näytön yhteydessä ennen waterfall-välityksen luomista, ja tällöin tarkistetaan, löytyykö välityskumppani jommastakummasta merkkijonosta.

• Jos välityskumppani löytyy ja käyttäjä on antanut suostumuksensa tai oikeutettu etu on myönnetty vähintään yhteen käyttötarkoitukseen, välityskumppani sisällytetään waterfall-välitykseen, kun se luodaan.
  • Jos välityskumppania ei löydy tai käyttäjä on estänyt välityskumppanin kokonaan, välityskumppania ei kutsuta waterfall-välityksessä.

IAB:n TC-merkkijono ja Googlen AC-merkkijono ovat saatavilla laitteen paikallisessa tallennustilassa (NSUserDefaults iOS:llä ja SharedPreferences Androidilla), ja kaikki välityskumppanit voivat hankkia, jäsentää ja huomioida sen, kun niitä kutsutaan waterfall-välityspyynnössä.