Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

GDPR:n yleiskatsaus ja ohjeet

IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) version 2.0 julkaisijaintegrointi

IAB julkaisi 16.5.2023 IAB TCF:n version 2.2. Google alkaa palveluntarjoajana hyväksyä TCF:n versiota 2.2 käyttäviä TC-merkkijonoja 11.7.2023 alkaen. Sitä ennen lähetetyt pyynnöt, jotka sisältävät uutta versiota käyttäviä merkkijonoja, voivat aiheuttaa virheitä.
  • TCF:n versio 2.1: Hyväksymme jatkossakin TCF:n versiota 2.1 käyttävät merkkijonot, mutta suosittelemme, että suostumustenkäsittelyalustat (CMP) seuraavat IAB:n ohjeissa kerrottua käyttöönottoaikataulua, kun alalla siirrytään käyttämään TCF:n versiota 2.2.
  • Googlen suostumusten ylläpitotyökalut: Googlen suostumusten ylläpitotyökaluihin, jotka ovat käytettävissä Ad Managerin, AdSensen ja AdMobin Yksityisyys ja viestit ‐välilehdellä, aiotaan lisätä tuki TCF-version 2.2 käytölle GDPR-suostumusviesteissä marraskuun alkupuolella, mikä vastaa CMP:ille asetettua IAB:n päivittämää käyttöönoton määräaikaa (20.11.2023).

Google ottaa käyttöön IAB Europen läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (Transparency & Consent Framework, TCF) version 2.0 ja sitoutuu noudattamaan sen vaatimuksia ja käytäntöjä. Aloitamme läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen merkkijonon (TC-merkkijonon) lukemisen ja välittämisen kaikille mainospyynnöille siinä vaiheessa, kun IAB siirtyy TCF-versiosta 1.1 versioon 2.0. Jos julkaisija ottaa IAB:n TCF-version 2.0 suostumustenkäsittelyalustan (CMP) käyttöön tätä ennen, mainokset näkyvät entiseen tapaan (ellei julkaisija ota betaominaisuutta käyttöön, mistä kerromme myöhemmin lisää).

Julkaisijoiden on hyvä tietää tiettyjä käyttöönottoa koskevia asioita, jos he päättävät käyttää IAB:n TCF-versiota 2.0.

IAB:n TCF-version 2.0 integroimiseksi julkaisijan on otettava sovelluksessaan käyttöön TCF-versioon 2.0 rekisteröity CMP. Tämä CMP luo TC-merkkijonon (eli läpinäkyvyys ja suostumukset ‑merkkijonon) ja sijoittaa sen paikalliseen tallennustilaan. Tämän jälkeen Googlen SDK:t käyttävät paikallisesta tallennustilasta saamaansa TC-merkkijonoa.

Sinun on asennettava Google Mobile Ads SDK (Androidille versio 19.0.0 tai uudempi, iOS:lle versio 7.60.0 tai uudempi), jotta voit käyttää IAB:n TCF-version 2.0 ominaisuuksia sovelluksissasi.

Jos et ole antanut Googlelle suostumusta käyttötarkoitukseen 1 (Tietojen tallentaminen laitteelle ja tietoihin pääsy), sinun ei tule kutsua Googlen mainostagia.

Yleiset ohjeet

Jos olet jo ottanut IAB:n TCF-versioon 2.0 rekisteröidyn CMP:n käyttöön sovelluksessasi, AdMob alkaa automaattisesti käyttää CMP:stä peräisin olevaa TC-merkkijonoa eikä sinun tarvitse tehdä uudelleenmäärityksiä.

IAB:n TCF-versioon 2.0 rekisteröidyissä CMP:ssä tehdyt CMP-palveluntoimittajien valinnat ohittavat EU-käyttäjäsuostumusasetuksissa tehdyt mainosteknologian tarjoajien valinnat. Tämä koskee myös tilanteita, joissa olet valinnut EU-käyttäjäsuostumusasetuksista, että kaikille ETA-alueella oleville käyttäjille kohdistetaan personoimattomia mainoksia.

Jos olet valinnut mainospyynnölle personoimattomat mainokset, tarkastamme tämän asetuksen sekä TC-merkkijonon ilmaiseman suostumuksen ja käytämme näistä kahdesta tiukempaa asetusta.

• TC-merkkijonon välittäminen tageihin: GPT-tagi, GPT-palautustagit ja AdSensen ja Ad Exchangen tagit ovat automaattisesti yhteydessä IAB:n CMP:hen, jotta TC-merkkijono voidaan välittää AdMobiin ilman julkaisijan määrityksiä. IMA SDK ja Mobile Ads SDK hankkivat, jäsentävät ja huomioivat TC-merkkijonon automaattisesti paikallisesta tallennustilasta. Jos käytät muun tyyppisiä tageja, sinun on välitettävä seuraavat signaalit manuaalisesti: gdpr={0,1} ja gdpr_consent={tc string}.
  • TC-merkkijonon välittäminen ohjelmallisiin kanaviin: IAB:n TC-merkkijono välitetään automaattisesti Googlen ohjelmallisiin kanaviin ilman, että julkaisijan tarvitsee tehdä määrityksiä.
  • TC-merkkijonon välittäminen ei-ohjelmallisiin mainosaineistoihin: Selvitä mainosaineiston toimittajasi kanssa, tarvitsetko lisämäärityksiä mainosaineistoillesi, jotta ne varmasti käyttävät TC-merkkijonoa oikein. AdMob tarjoaa tukea IAB:n TCF-makroille (GDPR ja GDPR_CONSENT_XXXX), jotta voit tarvittaessa välittää TC-merkkijonon manuaalisesti muille mainosaineiston toimittajille.
  • TC-merkkijonon välittäminen välityskumppaneille: IAB:n TC-merkkijono on saatavilla laitteen paikallisessa tallennustilassa (NSUserDefaults iOS:llä ja SharedPreferences Androidilla), ja kaikki välityskumppanit voivat hankkia, jäsentää tai huomioida sen, kun niitä kutsutaan waterfall-välityspyynnössä.

Suostumuskäytännöt: personoidut ja personoimattomat mainokset

Kuten kerroimme elokuussa 2019, yhteentoimivuusoppaamme tarkoituksena on kuvata Googlen nykyisiä käytäntövaatimuksia ja erityisesti Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön vaatimuksia sekä käytäntöjä, jotka koskevat tunnistetiedostojen käyttämistä tunnistukseen (esimerkiksi kolmannen osapuolen toteuttamaa mainosten näyttöä koskevat vaatimukset). Googlen käytäntöjä on noudatettava jatkossakin, ja ne ovat joissakin tapauksissa rajoittavampia kuin TCF-versio 2.0.

Julkaisijoiden on tarkistettava niiden palveluntoimittajien rekisteröintiasetukset, joiden kanssa he päättävät tehdä yhteistyötä TCF-version 2.0 kautta. Alla mainitut vaatimukset koskevat tilanteita, joissa Google on palveluntoimittaja julkaisijoiden CMP:ssä.

Google näyttää personoituja mainoksia, kun kaikki alla olevat ehdot täyttyvät.

• Loppukäyttäjä myöntää Googlelle luvan seuraaviin käyttötarkoituksiin:
    • tietojen tallentaminen laitteelle ja tietoihin pääsy (käyttötarkoitus 1)
    • personoitujen mainosten profiilin luominen (käyttötarkoitus 3)
    • personoitujen mainosten valitseminen (käyttötarkoitus 4).
  • Oikeutettu etu (tai suostumus, jos julkaisija määrittää CMP:n pyytämään sitä) on myönnetty Googlelle seuraavia tarkoituksia varten:
    • tavallisten mainosten valitseminen (käyttötarkoitus 2)
    • mainostulosten mittaaminen (käyttötarkoitus 7)
    • markkinointitutkimusten toteuttaminen yleisötilastojen luomiseksi (käyttötarkoitus 9)
    • tuotteiden kehittäminen ja parantaminen (käyttötarkoitus 10).

Jos personoituja mainoksia koskevat suostumusvaatimukset eivät täyty, Google alkaa näyttää personoimattomia mainoksia, kun kaikki alla olevat ehdot täyttyvät.

• Loppukäyttäjä myöntää Googlelle luvan seuraavaan käyttötarkoitukseen:
    • tietojen tallentaminen laitteelle ja tietoihin pääsy (käyttötarkoitus 1).
  • Oikeutettu etu (tai suostumus, jos julkaisija määrittää CMP:n pyytämään sitä) on myönnetty Googlelle seuraavia tarkoituksia varten:
    • tavallisten mainosten valitseminen (käyttötarkoitus 2)
    • mainostulosten mittaaminen (käyttötarkoitus 7)
    • markkinointitutkimusten toteuttaminen yleisötilastojen luomiseksi (käyttötarkoitus 9)
    • tuotteiden kehittäminen ja parantaminen (käyttötarkoitus 10).

Alla olevassa taulukossa kerrotaan, mitä teemme tietyissä tilanteissa.

Kuvaus Mainosten näyttö

Googlelle ei ole myönnetty suostumusta tietojen tallentamiseen laitteelle ja tietoihin pääsyyn (käyttötarkoitus 1).

Nykyisen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisesti sekä personoiduissa että personoimattomissa mainoksissa vaaditaan suostumusta evästeiden tai mobiilitunnisteiden käyttöön. Personoimattomissa mainoksissa suostumusta vaaditaan edelleen evästeiden ja mobiilitunnisteiden käyttöön, koska personoimattomien mainosten yhteydessä käytetään evästeitä tai mobiilitunnisteita petosten ja väärinkäytösten estämiseen, näyttötiheyden rajoittamiseen ja mainosraporttien koostamiseen.

Julkaisijoiden ei tule kutsua Googlen mainostageja.

Jos TC-merkkijonossa Googlelle ei ole myönnetty suostumusta käyttötarkoitusta 1 varten, Google hylkää mainospyynnön eikä mainoksia näy.

Globaali ja ulkopuolinen laajuus

Nykyisen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntömme mukaisesti sinun on selkeästi ilmoitettava kaikki osapuolet, jotka voivat kerätä, vastaanottaa tai käyttää loppukäyttäjien henkilötietoja sen seurauksena, että käytät jotakin Google-tuotetta. Lue lisää oikeudellisen perusteen laajuudesta.

Koska globaalia laajuutta käytettäessä on mahdotonta tunnistaa selkeästi kaikki osapuolet, emme tue sen käyttämistä. Kun aloitamme TC-merkkijonon lukemisen ja välittämisen kaikille mainospyynnöille, alkaa siirtymäaika, jolloin näytämme personoimattomia mainoksia ja jolloin julkaisijat voivat tehdä muutoksia. Kolmen kuukauden siirtymäajan jälkeen mainos ei näy, jos TC-merkkijonossa on käytetty globaalia tai ulkopuolista laajuutta.

Virheellinen TC-merkkijono

TC-merkkijonoa ei voida jäsentää (esimerkiksi jos kenttiä puuttuu).

Kun aloitamme TC-merkkijonon lukemisen ja välittämisen kaikille mainospyynnöille, alkaa siirtymäaika, jolloin näytämme personoimattomia mainoksia ja jolloin julkaisijat voivat tehdä muutoksia. Kolmen kuukauden siirtymäajan jälkeen mainospyyntöä ei täytetä, jos TC-merkkijono on virheellinen.

Joustava palveluntoimittajan rekisteröinti ja julkaisijan rajoitukset

TCF-versio 2.0 tarjoaa julkaisijoille mahdollisuuden muokata erilaisia rajoituksia. Näin julkaisijat voivat ilmoittaa haluamansa asetukset, jotka ovat soveltuvissa tilanteissa etusijalla palveluntoimittajan asetuksiin nähden. Julkaisijat eivät voi koskaan saada palveluntoimittajaa toimimaan sellaisin oikeusperustein tai sellaista käyttötarkoitusta varten, joka on ristiriidassa palveluntoimittajan Kansainväliset palveluntoimittajat ‑rekisteröinnin kanssa. Näitä sanotaan rajoituksiksi, sillä ne eivät koskaan laajenna palveluntoimittajan toimintamahdollisuuksia vaan ainoastaan rajoittavat niitä.

Julkaisijoiden on tarkistettava niiden palveluntoimittajien rekisteröintiasetukset, joiden kanssa he päättävät tehdä yhteistyötä TCF-version 2.0 kautta. Jos palveluntoimittaja on rekisteröitynyt joustavasti ja käytössä on oletusarvoinen oikeusperuste "oikeutettu etu" sellaista käyttötarkoitusta varten, jolle Google vaatii suostumusta yhteentoimivuusoppaamme mukaisesti, tällöin julkaisijan, joka haluaa tehdä yhteistyötä kyseisen palveluntoimittajan kanssa Google-tuotteiden kautta, on valittava palveluntoimittajaa koskeva suostumus CMP:n julkaisijan rajoituksista.

Googlen rekisteröinti TCF:n käyttötarkoituksia 2, 5, 6, 7, 9 ja 10 varten on joustava. Oletuksena näissä on oikeutettu etu. Ellei julkaisija määritä CMP:tä siten, että Google tarvitsee näihin käyttötarkoituksiin suostumuksen, Google käyttää oikeutettua etua silloin, kun CMP on kertonut siitä käyttäjälle. Googlen rekisteröinti käyttötarkoituksia 1, 3 ja 4 varten ei ole joustava, ja näihin tarvitaan aina suostumus.

Jos palveluntoimittajan rekisteröinti on joustava, Funding Choices luo automaattisesti julkaisijan rajoitukset ja valitsee suostumuksen käyttötarkoituksille 3 ja 4.

Oikeudellisen perusteen laajuus

IAB:n TCF-versio 2.0 tarjoaa julkaisijoille mahdollisuuden valita alla mainituista vaihtoehdoista henkilötietojen käsittelyä koskevan oikeudellisen perusteen laajuuden. Nämä tiedot välitetään TC-merkkijonolla. Googlen käytännöt edellyttävät, että julkaisijat valitsevat joko a) palvelukohtaisen laajuuden tai b) ryhmäkohtaisen laajuuden.

• Palvelukohtainen laajuus: Oikeudellinen peruste koskee vain kyseistä palvelua, esimerkiksi julkaisijan verkkosivustoa tai sovellusta, jonka kautta oikeudellinen peruste on hankittu ja jonka kautta sitä hallinnoidaan. (SALLITTU Googlen kanssa työskennellessä)
  • Ryhmäkohtainen laajuus: Oikeudellinen peruste koskee vain ennalta määritettyjä palveluita, esimerkiksi yhden tai useamman sellaisen julkaisijan digitaalisia omaisuuksia, joiden CMP:ssä on otettu käyttöön ryhmän laajuus ja joissa käyttäjien sallitaan hallinnoida oikeudellisia perusteita koskevia valintojaan kaikissa ryhmään kuuluvissa palveluissa. Kaikista komponentin digitaalisista omaisuuksista on ilmoitettava suostumusta pyydettäessä. (SALLITTU Googlen kanssa työskennellessä)
  • Globaali laajuus: Oikeudellinen peruste ei koske ainoastaan palvelua, jonka kautta oikeudellinen peruste on hankittu ja jonka kautta sitä hallinnoidaan, vaan se koskee julkaisijan kaikkia digitaalisia omaisuuksia, joiden CMP:ssä on otettu käyttöön globaali laajuus ja joissa käyttäjien sallitaan hallinnoida globaaleja oikeudellisia perusteita koskevia valintojaan kaikissa näissä julkaisijan digitaaliomaisuuksissa. (EI SALLITTU Googlen kanssa työskennellessä)
  • Ulkopuolinen laajuus: Oikeudellista perustetta ei ole myönnetty käyttämällä kehystä eikä sitä siksi näy kehyksen signaaleissa eivätkä käyttäjät voi hallinnoida sitä kehyksen kautta. (EI SALLITTU Googlen kanssa työskennellessä)

Julkaisijoiden tulee valita palvelukohtainen (tai ryhmäkohtainen) laajuus, jos he haluavat tehdä yhteistyötä Googlen kanssa.

Reaaliaikaiset hintatarjoukset (RTB) ja huutokauppa

IAB:n TCF-version 2.0 logiikka koskee hintatarjouspyyntöjä, hintatarjousreaktioita ja mainosaineistoja sekä evästevastaavuuksien selvityspyyntöjä.

Sallimme hintatarjouspyyntöjen lähettämisen ja otamme käyttöön evästeiden yhteensovittamisen, kun palveluntoimittajan mainosten personointia koskeva rekisteröity valinta on "Suostumus" tai tietyissä tapauksissa "Ei käytössä" (käyttötarkoitukset 3 ja 4 TC-merkkijonossa). Palveluntoimittajat, joiden mainosten personoinnin käyttötarkoituksia (käyttötarkoitukset 3 ja 4 TC-merkkijonossa) koskeva rekisteröity valinta on "Suostumus" mutta joille käyttäjä ei ole antanut suostumustaan

• eivät saa hintatarjouspyyntöjä
  • eivät saa vastausta evästeiden yhteensovittamispyyntöihin
  • eivät voi voittaa huutokauppaa – Google estää sellaisia mainosaineistoja voittamasta huutokauppoja tai näkymästä mainoksissa, joiden toimittajat eivät täytä käytäntövaatimuksiamme.

Lisäksi edellytetään, että käyttäjä on antanut Googlelle suostumuksen käyttötarkoituksiin 1, 3 ja 4.

Välitys

Jos olet päättänyt käyttää IAB:n TCF-versiota 2.0, varmista, että kaikki välityskumppanisi on lisätty CMP:hen. Näin voidaan varmistaa, että Google voi edelleen kutsua kaikkia kumppaneita waterfall-välityksessäsi.

TC- ja AC-merkkijonot arvioidaan mainosten näytön yhteydessä ennen waterfall-välityksen luomista, ja tällöin tarkistetaan, löytyykö välityskumppani jommastakummasta merkkijonosta.

• Jos välityskumppani löytyy ja käyttäjä on antanut suostumuksensa tai oikeutettu etu on myönnetty vähintään yhteen käyttötarkoitukseen, välityskumppani sisällytetään waterfall-välitykseen, kun se luodaan.
  • Jos välityskumppania ei löydy tai käyttäjä on estänyt välityskumppanin kokonaan, välityskumppania ei kutsuta waterfall-välityksessä.