Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

GDPR-oversigt og vejledning

Udgiverintegration i henhold til IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Consent Framework)

For at kunne foretage integration i henhold til IAB Europes TCF skal man som udgiver implementere en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), der er registreret hos IAB og implementeret i henhold til TCF, i sin app. TC-strengen (strengen for gennemsigtighed og samtykke) oprettes og sendes til Googles SDK'er via denne CMP.

Bemærk! Du skal have installeret Google Mobile Ads SDK (version 19.0.0 eller nyere til Android eller version 7.60.0 eller nyere til iOS) for at kunne bruge IAB Europes TCF-funktioner i dine apps.

Hvis du ikke har samtykke til Google for formål 1 (lagre og/eller få adgang til oplysninger på en enhed), skal du ikke kalde Googles annoncetag.

Generel vejledning

Hvis du allerede har implementeret en CMP, der er registreret hos IAB Europe og implementeret i henhold til TCF, i din app, bruges TC-strengen fra CMP'en automatisk i AdMob.

Bemærk! Eventuelle valg af CMP-leverandører i din CMP, der er registreret hos IAB og implementeret i henhold til TCF, tilsidesætter valget af udbydere af annonceteknologi i samtykkeindstillingerne for brugere i EU. Dette gælder også, hvis du har valgt at vise ikke-personligt tilpassede annoncer for alle brugere i EØS, Storbritannien og Schweiz via samtykkeindstillingerne for brugere i EU.

Hvis du har angivet ikke-personligt tilpassede annoncer (NPA, non-personalized ads) i din annonceanmodning, tager vi højde for dette sammenholdt med det samtykke, der er angivet via TC-strengen, hvorefter vi anvender den mest restriktive indstilling.

• Overførsel af TC-strengen til tags: GPT, tilbagesendte eksponeringer for GPT og AdSense- og Ad Exchange-tags kommunikerer automatisk med IAB-CMP'en, så TC-strengen videresendes til AdMob uden udgiverkonfiguration. IMA SDK og Mobile Ads SDK henter, parser og respekterer automatisk TC-strengen fra det lokale lager. Når det gælder andre tagtyper, skal du overføre følgende signaler manuelt: gdpr={0,1} og gdpr_consent={tc string}.
  • Overførsel af TC-strengen til programmatic: IAB-TC-strengen overføres automatisk til Googles programmatic-kanaler, uden det kræver udgiverkonfiguration.
  • Overførsel af TC-strengen til annoncemateriale, der ikke er programmatic: Samarbejd med din annonceudbyder for at finde ud af, om du har brug for yderligere konfiguration af dit annoncemateriale for at sikre, at det bruger TC-strengen korrekt. AdMob understøtter IAB's TCF-makroer (GDPR og GDPR_CONSENT_XXXX), så du kan overføre TC-strengen manuelt til andre leverandører af annoncemateriale efter behov.
  • Overførsel af TC-strengen til formidlingspartnere: IAB's TC-streng er tilgængelig i enhedens lokale lager (NSUserDefaults i iOS eller SharedPreferences i Android) og tilgængelig for alle formidlingspartnere, så de kan hente, parse og respektere den, når den kaldes i en anmodning til et formidlingsvandfald.

Krav: Personligt tilpassede og ikke-personligt tilpassede annoncer

Vores interoperabilitetsvejledning har til formål at afspejle Googles aktuelle politikrelaterede krav, specifikt kravene i vores samtykkepolitik for brugere i EU og vores politikker vedrørende brug af fingerprinting til identifikation (f.eks. dem, der er omfattet af vores krav vedrørende tredjepartsannoncevisning). Googles politikker gælder fortsat og er i nogle tilfælde mere restriktive end IAB Europes TCF-politikker.

Som udgiver bør man gennemgå registreringsindstillingerne for de leverandører, man vælger at samarbejde med via IAB Europes TCF. Som udgiver er man specifikt underlagt nedenstående krav, hvis Google er registreret som leverandør på den CMP, man benytter.

Krav med hensyn til visning af personligt tilpassede annoncer

Google viser personligt tilpassede annoncer, når alle følgende kriterier er opfyldt:

• Slutbrugeren giver samtykke til, at Google gør følgende:
    • Gemmer oplysninger om lagring og/eller adgang på en enhed (formål 1)
    • Opretter en profil for personligt tilpassede annoncer (formål 3)
    • Vælger personligt tilpassede annoncer (formål 4)
  • Hvis Google har legitim interesse (eller samtykke, hvor en udgiver konfigurerer sin CMP til at anmode om det) i at:
    • Vælge basisannoncer (formål 2)
    • Måle annonceeffektivitet (formål 7)
    • Anvende markedsundersøgelser til at generere målgruppeindsigt (formål 9)
    • Videreudvikle og forbedre produkter (formål 10)

Krav vedrørende visning af ikke-personligt tilpassede annoncer

Hvis samtykkekravene vedrørende visning af personligt tilpassede annoncer ikke er opfyldt, viser Google ikke-personligt tilpassede annoncer, når alle følgende kriterier er opfyldt:

• Slutbrugeren giver samtykke til, at Google gør følgende:
    • Gemmer oplysninger om lagring og/eller adgang på en enhed (formål 1)
  • Hvis Google har legitim interesse (eller samtykke, hvor en udgiver konfigurerer sin CMP til at anmode om det) i at:
    • Vælge basisannoncer (formål 2)
    • Måle annonceeffektivitet (formål 7)
    • Anvende markedsundersøgelser til at generere målgruppeindsigt (formål 9)
    • Videreudvikle og forbedre produkter (formål 10)

Vi håndterer følgende scenarier i henhold til nedenstående tabel:

Beskrivelse Annoncevisningsadfærd

Manglende samtykke til, at Google må gemme og/eller få adgang til oplysninger på en enhed (formål 1)

I overensstemmelse med vores eksisterende samtykkepolitik for brugere i EU kræves der samtykke for både personligt tilpassede annoncer og ikke-personligt tilpassede annoncer. I forbindelse med ikke-personligt tilpassede annoncer er det stadig nødvendigt at indhente samtykke til cookies eller id'er for mobilenheder, da ikke-personligt tilpassede annoncer stadig anvender cookies eller id'er for mobilenheder til bekæmpelse af svindel og misbrug, frekvensbegrænsning og sammenlagt annoncerapportering.

Udgivere bør ikke kalde Googles annoncetags.

Hvis Google ikke har fået samtykke til formål 1 via TC-strengen, fjerner vi annonceanmodningen, og der vises ingen annoncer.

Ugyldig TC-streng

TC-strengen kan ikke parses (det kan f.eks. skyldes, at der mangler nogle felter).

Vi viser ikke en annonce, hvis TC-strengen er ugyldig.

Fleksibel leverandørregistrering og udgiverbegrænsninger

IAB Europes TCF giver udgivere mulighed for at tilpasse en række begrænsninger. Disse begrænsninger giver udgivere mulighed for at angive deres egne præferencer, som har forrang i forhold til en leverandørs præferencer, hvis det er relevant. Udgivere må aldrig få en leverandør til at fungere under et juridisk grundlag eller med et formål, som er i strid med leverandørens registrering listen over globale leverandører. Disse kaldes derfor for begrænsninger, da de aldrig udvider omfanget for, hvad en leverandør kan gøre, men kun begrænser dette omfang.

Som udgiver bør man gennemgå registreringsindstillingerne for de leverandører, man vælger at samarbejde med via IAB Europes TCF. Hvis en leverandør er fleksibelt registreret med "legitim interesse" valgt som standard som juridisk grundlag for et formål, der i henhold til Googles interoperabilitetsvejledning stilles krav om samtykke til, skal en udgiver, der ønsker at samarbejde med den pågældende leverandør via Google-produkter, vælge samtykke for leverandøren under udgiverbegrænsningerne på sin CMP.

Google har registreret formål 2, 7, 9 og 10 som fleksible med krav om legitim interesse som standard. Medmindre en udgiver angiver en begrænsning via konfigurationen af den CMP, vedkommende benytter, så Google ikke har mulighed for at give samtykke til disse formål, påberåber vi os legitim interesse, hvis brugeren har givet samtykke til dette via CMP'en. Google har ikke registreret formål 1, 3 og 4 som fleksible, og der stilles altid krav om samtykke til disse formål.

Budgivning i realtid (RTB, real-time bidding) og standardbudgivning

IAB Europes TCF-logik anvendes på budanmodninger, budresponser og annoncemateriale samt anmodninger om cookiematching.

Vi tillader, at der sendes budanmodninger, som aktiverer cookiematching, når en leverandør registrerer "Samtykke" eller, i sjældne tilfælde, "Bruges ikke" for personlig tilpasning af annoncer (formål 3 og 4 i TC-strengen). Følgende gælder for leverandører, der registrerer sig med "Samtykke" for formålene for personligt tilpassede annoncer (formål 3 og 4 i TC-strengen), men ikke har fået samtykke fra kunden:

• De modtager ikke budanmodninger.
  • De modtager ikke respons på anmodninger om cookiematching.
  • De kan ikke finde en auktion. Google blokerer annoncemateriale fra leverandører, som ikke opfylder vores politikker, så de ikke kan vinde auktioner eller vise annoncer.

Desuden skal brugeren have givet Google samtykke til formål 1, formål 3 og formål 4.

Formidling

Når du bruger IAB's TCF-løsning, skal du sørge for, at alle de valgte formidlingspartnere vises på den CMP, du benytter. Derved sikres det, at Google fortsat kan foretage kald til alle partnere i dit formidlingsvandfald.

TC- og AC-strenge evalueres ved visning før etablering af formidlingsvandfaldet og angive, om formidlingspartneren er til stede i en af strengene.

• Hvis formidlingspartneren er til stede, og brugeren har givet samtykke, eller der er fastlagt legitim interesse for mindst ét formål, inkluderes formidlingspartneren i formidlingsvandfaldet, når det etableres.
  • Hvis formidlingspartneren ikke er registreret i en af strengene, eller hvis formidlingspartneren er blevet afvist af brugeren, foretages der ikke kald til formidlingspartneren i formidlingsvandfaldet.

IAB's TC-streng og Googles AC-streng er tilgængelige i enhedens lokale lager (NSUserDefaults i iOS eller SharedPreferences i Android) og tilgængelige for alle formidlingspartnere, så de kan hente, parse og respektere dem, når de kaldes i en anmodning til et formidlingsvandfald.