På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Automatiskt insamlade användarattribut

Så länge du använder SDK för Google Mobile-annonser behöver du inte skriva någon ytterligare kod för att automatiskt samla in ett antal användarattribut. Vissa av dessa attribut kanske inte finns i AdMob-rapporter, men de är tillgängliga när du länkar till Firebase. I Firebase är alla dessa användarattribut tillgängliga för användning i målgruppsvillkor, och vissa av dem är även tillgängliga som allmänna rapportfilter.

För iOS-appar måste appen samla in IDFA om användarattributen Ålder, Kön och Intressen ska samlas in automatiskt.
Användarattribut Typ Beskrivning
Ålder Text Delar in användare i sex kategorier: 18–24, 25–34, 35–44, 45–54, 55–64 och 65+.
Appbutik Text Butiken som appen laddades ned och installerades från.
Appversion Text VersionName (Android) eller paketversionen (iOS).
Land Text Landet där användaren bor.
Enhetens varumärke Text Den mobila enhetens varumärke (till exempel Motorola, LG, Samsung).
Enhetskategori Text Den mobila enhetens kategori (till exempel mobil, surfplatta)
Enhetsmodell Text Den mobila enhetens modellnamn (till exempel iPhone 5s, SM-J500M).
Tid för första öppning Antal Klockslaget (i millisekunder, UTC) då användaren först öppnade appen. Avrundas uppåt till nästa timme.
Kön Text Identifierar användaren som antingen man eller kvinna.
Intressen Text Anger användarens intressen (till exempel Konst och underhållning, Spel, Sport).
Språk Text Språkinställningarna för enhetens operativsystem (till exempel en-us eller sv-se).
Ny/etablerad Inte aktuellt Ny: Appen öppnades första gången under de senaste sju dagarna.
Etablerad: Appen öppnades första gången för mer än sju dagar sedan.
Operativsystemversion Text Enhetens operativsystemsversion (till exempel 9.3.2 eller 5.1.1).