På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Uppdateringar av medlingsrapporten

15 januari 2020

AdMob arbetar ständigt med att förbättra våra medlingsrapporter. Följande två ändringar kommer att införas inom kort:

1. AdMob har nyligen ändrat rapporteringen av uppskattade intäkter för att förbättra exaktheten i uppskattningarna för optimerade annonsnätverk från tredje part.

AdMob kommer fortsättningsvis att beräkna intäkterna proportionellt baserat på antalet exponeringar av varje annonsenhet. Denna ändring förhindrar att intäkter räknas dubbelt när mappningar av annonsenheter återanvänds på flera annonsenheter.

AdMob beräknar dina optimerade intäkter från tredje part för varje annonsenhet enligt följande formel:

uppskattade intäkter för annonsenhet 1 = intäkter som har rapporterats av tredje parts annonsnätverk/(totalt antal exponeringar av alla annonsenheter som använder samma mappningsinformation) * antal exponeringar av annonsenhet 1

Exempel: Annonsenhet 1 och annonsenhet 2 använder samma mappningsinformation och har fått 100 respektive 900 exponeringar. Tidigare rapporterade AdMob intäkter för båda annonsenheterna som 20 000 kronor enligt följande:

Annonsenhet Exponeringar Uppskattade intäkter (gammalt)
    Annonsenhet 1 100 20 000 kronor
    Annonsenhet 2 900 20 000 kronor
    Summa 1 000 40 000 kronor

Med denna ändring beräknar AdMob de uppskattade intäkterna för varje annonsenhet proportionellt. Exempelvis har annonsenhet 1 2 000 kronor och annonsenhet 2 12 000 kronor i intäkter, vilket eliminerar risken för att intäkterna räknas dubbelt.

Annonsenhet exponeringar uppskattade intäkter (nytt)
    annonsenhet 1 100 2 000 kronor = (20 000 kronor/(100 + 900) * 100)
    annonsenhet 2 900 18 000 kronor = (20 000 kronor/(100 + 900) * 900)
    Summa 1 000 20 000 kronor
    Obs! Till följd av denna ändring kan du se en minskning av de uppskattade intäkterna från tredje part i medlingsrapporten från och med den 20 oktober 2019. Minskningen beror på att alla intäkter som tidigare räknades dubbelt i AdMob-medlingsrapporten har tagits bort.
  2. AdMob börjar också rapportera uppskattade intäkter och eCPM för varje medlingsgrupp och annonskälleinstans. Du kan se uppskattade intäkter och eCPM per medlingsgrupp och annonskälleinstans från den 20 oktober 2019. Tänk på att om du läser en rapport från före den 20 oktober 2019 visar dessa mätvärden 0 kronor. Däremot kan annonskällor för budgivning visa data före den 20 oktober 2019.