Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Oppdateringer av medieringsrapporten

15. januar 2020

AdMob jobber kontinuerlig med å gjøre medieringsrapporteringen bedre, og det er to kommende endringer å merke seg:

1. AdMob har nylig endret hvordan beregnet inntekt rapporteres, for å øke nøyaktigheten til beregnede inntekter for optimaliserte annonsenettverk fra tredjeparter.

AdMob begynner å beregne inntektene proporsjonalt basert på antall visninger hver annonseenhet mottar. Med denne endringen eliminerer vi muligheten for at inntekter telles dobbelt når tilordning av annonseenheter brukes på nytt i flere annonseenheter.

AdMob anslår de optimaliserte tredjepartsinntektene for hver annonseenhet basert på formelen nedenfor.

Beregnet inntekt for annonseenhet 1 = inntekter rapportert av optimalisert tredjeparts annonsenettverk / (totalt antall visninger for alle annonseenheter med samme tilordningsinformasjon) x antall visninger for annonseenhet 1

Det brukes den samme tilordningsinformasjonen i annonseenhet 1 og annonseenhet 2, og de har henholdsvis 100 og 900 visninger. Tidligere hadde AdMob rapportert USD 2000 som inntekt for begge disse annonseenhetene. Det ble beregnet slik:

Annonseenhet Visninger Beregnet inntekt (gammel)
    Annonseenhet 1 100 USD 2000
    Annonseenhet 2 900 USD 2000
    Totalt 1000 USD 4000

Med denne endringen anslår AdMob inntektene for hver annonseenhet proporsjonalt. Annonseenhet 1 og annonseenhet 2 står for eksempel for henholdsvis USD 200 og USD 1800 av inntektene. Slik er du sikret at inntekter ikke telles to ganger.

Annonseenhet Visninger Beregnet inntekt (ny)
    Annonseenhet 1 100 USD 200 = (USD 2000/(100 + 900) * 100)
    Annonseenhet 2 900 USD 1800 = (USD 2000/(100 + 900) * 900)
    Totalt 1000 USD 2000
    Merk: Som et resultat av denne endringen kan du oppleve en reduksjon i beregnet inntekt fra tredjeparter i medieringsrapporten fra 20. oktober 2019. Reduksjonen skyldes fjerning av eventuelle inntekter som er telt dobbelt i AdMob-medieringsrapporten din.
  2. AdMob rapporterer også beregnet inntekt og eCPM på et medieringsgruppe- og forekomstnivå for annonsekilder. Du kan se beregnet inntekt og eCPM per medieringsgruppe og per nivå for annonsekildene forekommer på, siden 20. oktober 2019. Vær oppmerksom på at USD 0 fremgår som tredjepartens beregnede inntekt hvis du ser på en rapport fra før 20. oktober 2019. Du kan imidlertid se data om annonsekilder med budgivning fra tiden før 20. oktober 2019.