Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

Opdateringer vedrørende rapporten Formidling

Den 15. januar 2020

Hos AdMob bestræber vi os hele tiden på at gøre rapporteringen vedrørende funktionen Formidling endnu bedre, og det har nu givet sig udslag i to vigtige ændringer:

1. Hos AdMob har vi for nylig ændret den måde, hvorpå estimeret indtjening rapporteres, for at opnå en mere præcis rapportering for optimerede tredjepartsannoncenetværk.

I AdMob estimeres indtjeningen fremover proportionelt ud fra det antal eksponeringer, som hver annonceenhed opnår. På den måde forhindres det, at omsætningen tælles med to gange, når annonceenhedstilknytning genbruges på tværs af annonceenheder.

I AdMob estimeres din optimerede tredjepartsomsætning for hver annonceenhed ved hjælp af følgende formel:

Estimeret indtjening for annonceenhed 1 = indtjening rapporteret af optimeret tredjepartsannoncenetværk / (samlet antal eksponeringer for alle annonceenheder, der benytter samme tilknytningsoplysninger) * antal eksponeringer for annonceenhed 1

Eksempel: Annonceenhed 1 og annonceenhed 2 benytter samme tilknytningsoplysninger og har opnået henholdsvis 100 og 900 eksponeringer. I AdMob blev indtjeningen for begge annonceenheder førhen rapporteret som 20.000 DKK som følger:

Annonceenhed Eksponeringer Estimeret indtjening (gammel metode)
    Annonceenhed 1 100 20.000 DKK
    Annonceenhed 2 900 20.000 DKK
    I alt 1.000 40.000 DKK

Med indførelsen af denne ændring estimeres indtjeningen proportionelt for hver annonceenhed i AdMob. I dette eksempel har annonceenhed 1 genereret en indtjening på 2.000 DKK, og annonceenhed 2 har genereret en indtjening på 18.000 DKK. Med den nye metode forhindres det, at omsætning tælles med to gange.

Annonceenhed Eksponeringer Estimeret indtjening (ny metode)
    Annonceenhed 1 100 2.000 DKK = (20.000 DKK / (100 + 900) * 100)
    Annonceenhed 2 900 18.000 DKK = (20.000 DKK / (100 + 900) * 900)
    I alt 1.000 20.000 DKK
    Bemærk! Som følge af denne ændring kan du fra og med den 20. oktober 2019 muligvis konstatere et fald i den estimerede indtjening fra tredjepart i rapporten Formidling. Årsagen til dette fald er, at eventuel indtjening, der er regnet med to gange, nu er blevet fjernet i rapporten Formidling i AdMob.
  2. Fremover bliver estimeret indtjening og eCPM også rapporteret på formidlingsgruppe- og annoncekildeforekomstniveau i AdMob. Du kan se estimeret indtjening og eCPM på både formidlingsgruppe- og annoncekildeforekomstniveau fra og med den 20. oktober 2019. Bemærk! Hvis du får vist en rapport fra før den 20. oktober 2019, vises værdien for den estimerede indtjening fra tredjepart som 0 DKK. Der kan dog vises data fra før 20. oktober 2019 i annoncekilder fra budgivning.