På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Vanliga frågor om AdMob-medling

Nedan finns svar på vanliga frågor om AdMob-medling.

Utöka alla  Komprimera alla

Allmänt

Varför har mina egna annonser låg täckning?

Med dina medlingsinställningar anger du för AdMob vad som ska väljas för AdMob-nätverket, annonsnätverk från tredje part eller kampanjer med egna annonser. eCPM-värdet avgör i vilken ordning annonserna visas från annonsnätverken, och annonser med det högsta eCPM-värdet visas först. Det innebär att om AdMob-nätverket eller ett annat annonsnätverk har ett högre eCPM-värde med en täckning på eller nära 100 % kommer de andra annonskällorna som innefattar kampanjer med egna annonser att visas mer sällan.

Prova följande lösning om du vill visa fler exponeringar i dina kampanjer med egna annonser:

1. Ange ett eCPM-minimibelopp för AdMob-nätverket med ett rimligt högt eCPM-värde.
  2. Skapa en kampanj med egna annonser med ett näst högsta eCPM-värde.
  3. Ange eCPM-värdet för AdMob-nätverket till ett tredje högsta värde.

På detta sätt visas bara annonser som betalar minst eCPM-minimivärde först i AdMob-nätverket. Över tid medför den här inställningen att AdMob-nätverkets eCPM-värde bibehålls eller höjs samtidigt som täckningen sannolikt minskar. Därmed kan nästa annonskälla i medlingen (i det här fallet kampanjer med egna annonser) användas för att visa annonser.

Hur raderar jag AdMob-nätverket från medling?
För närvarande går det inte att radera medlingsgruppen AdMob-nätverket (standard).
Mina egna annonser fungerar inte
Om du har uppdaterat en äldre version av AdMob och dina egna annonser inte fungerar kan det bero på att dina appar fortfarande använder gamla id:n. För att egna annonser ska fungera behöver du uppdatera dina appar så att de använder nya annonsenhets-id:n.
Hur fungerar eCPM-minimibelopp i AdMob-nätverket?
När du anger ett eCPM-minimibelopp i AdMob-nätverket visas annonser i AdMob-nätverket bara om eCPM-värdet per exponering överstiger det angivna minimibeloppet. Om eCPM per exponering är lägre än minimibeloppet tillgodoser AdMob-nätverket inte annonsbegäran och medlingen fortsätter som vanligt.
Hur fungerar eCPM-minimibeloppet med andra annonsnätverk vid medling?
AdMob-nätverket fortsätter skicka förfrågningar från högsta till lägsta eCPM. eCPM-minimibeloppet gäller endast AdMob-nätverket. För alla andra annonsnätverksrader måste du ange ett manuellt eCPM-värde eller optimera annonsnätverken så att deras eCPM-värden justeras automatiskt.

Optimering

Vilka annonsnätverk från tredje part har stöd för optimering?
Hur får AdMob data från annonsnätverk från tredje part?
Det varierar mellan annonsnätverken, men vi använder antingen API:er eller skärmskrapning för att komma åt data. Vissa annonsnätverk tillåter inte någon av dessa metoder och har därför inte tagits med i den här funktionen för närvarande.
Måste jag uppdatera SDK:et för att kunna använda optimering av annonsnätverk?
Nej, men vi rekommenderar alltid att du uppdaterar till det senaste SDK:et.
Vilken data används för att fastställa CPM i AdMob?
AdMob utgår från rapporteringsdata från samtliga annonsnätverk för varje annonsenhet utifrån plattform och land (om denna information är tillgänglig). AdMob samlar dagligen in data och uppdaterar medlingsstapeln så fort det finns ny information från annonsnätverket.
Kan jag använda en kombination av optimering, manuell eCPM och minimibelopp i olika annonsnätverk?

Ja, det går att använda olika kombinationer av optimering, manuell eCPM och minimibelopp i AdMob-nätverket för annonsnätverk i samma medlingsgrupp.

Obs! Vissa annonsnätverk kanske inte har stöd för optimering, och det går bara att ange ett minimibelopp för AdMob-nätverket.
Vad händer om AdMob inte kan hämta eCPM-data från ett annonsnätverk?
Om AdMob misslyckas med att hämta eCPM-data från ett annonsnätverk under mer än sju dagar visas ett varningsmeddelande i användargränssnittet. AdMob fortsätter använda det senaste eCPM-värdet för det annonsnätverket.
Varför är nätverksstatusen fortfarande Väntar på optimering?

När du aktiverar optimering för tredje parts annonsnätverk i medling analyseras din apptrafik för att hitta det bästa sättet att optimera dess eCPM. Under analysperioden kan det hända att statusvärdet Väntar på optimering visas i tabellen med annonsnätverk

AdMob optimerar löpande eCPM utifrån den senaste informationen som är tillgänglig. Statusen Väntar på optimering kan därför visas också efter att den första analysen är klar. Om det till exempel inte finns någon trafik från ett annonsnätverk under flera veckor kan AdMob bedöma att det behövs data av högre kvalitet för att beräkna eCPM korrekt. Optimeringen aktiveras på nytt när trafiken från annonsnätverket ökar och AdMob har bättre data att analysera.

Om du anger ett eCPM-minimibelopp är det troligt att dina totala intäkter påverkas. Ett högre eCPM-minimibelopp leder troligen till lägre täckning för en annonsenhet. Du bör bevaka placeringen med eCPM-minimibeloppet i andra annonsnätverk för att försäkra dig om att du får största möjliga intäkter.