På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Se till att dina app-ads.txt-filer kan genomsökas

När en app-ads.txt-fil har konfigurerats på din utvecklardomän kommer Googles sökrobot att

• försöka söka igenom filen
  • analysera innehållet i filen för att fastställa de säljar-id:n som är behöriga att generera intäkter från ditt annonsutrymme.
Obs! Det kan ta några dagar innan ändringar i app-ads.txt-filen syns i AdMob. Om din webbplats inte gör många annonsförfrågningar kan det ta upp till en månad.

För att säkerställa att din app-ads.txt-fil kan genomsökas rekommenderar vi att du går igenom följande felsökningssteg:

Kontrollera att filen är tillgänglig

Om en app-ads.txt-fil som har genomsökts tidigare inte är tillgänglig vid en efterföljande genomsökning kommer de tidigare genomsökta posterna att

• raderas permanent om svaret är ett hårt 404-fel (sidan finns inte, HTTP 404-status)
  • behållas i upp till fem dagar om svaret är ett mjukt 404-fel (en befintlig sida returneras för en webbadress som inte finns; HTTP 200-status) eller ett 500-serverfel.

Kontrollera att filen kan nås från rotdomänen

Omdirigeringar från domain.com/app-ads.txt till www.domain.com/app-ads.txt är relativt vanliga. Genomsökningen av app-ads.txt-filen startar på rotdomänen. Rotdomänen måste returnera från eller omdirigera till ads.txt-filen.

En app-ads.txt-fil på www.domain.com/app-ads.txt genomsöks endast om domain.com/app-ads.txt omdirigeras till den.

Se till att robots.txt tillåter genomsökning

Filen app-ads.txt kan ignoreras av sökrobotar om genomsökningen begränsas av en robots.txt-fil. Om webbadressen för app-ads.txt omdirigerar till ett annat värdnamn bör du tänka på att alla robots.txt-filer för det efterföljande värdnamnet också kan påverka sökrobotarna.

Uppdatera robots.txt så att Google kan genomsöka app-ads.txt.

Lägg till följande två rader med text i robots.txt-filen:

User-agent: Google-adstxt

Disallow:

Obs! Utöver Google-adstxt följer sökroboten även Mediapartners-Google och Googlebot robots.txt User-agent-poster.

Kontrollera att filen returneras med statuskoden HTTP 200 OK

En begäran om en app-ads.txt-fil kan returnera filens innehåll i svaret, men om statuskoden i svarshuvudet indikerar att filen inte hittades (till exempel statuskoden 404)

• ignoreras svaret
  • tolkas filen som icke-existerande.

Kontrollera att filen har statuskoden HTTP 200 OK.

Kontrollera att det inte finns formateringsfel eller ogiltiga tecken i filen

Formateringsfel, till exempel ogiltiga blanktecken, kan vara svåra att upptäcka men kan göra det svårt för en sökrobot att analysera app-ads.txt-filen och därför medföra att filen ignoreras. Undvik att kopiera och klistra in app-ads.txt-poster från en RTF-redigerare. Vi rekommenderar att du använder en vanlig textredigerare. Du kan också söka efter ogiltiga UTF-8-tecken i app-ads.txt-filen med hjälp av en HEX-redigerare.

Gör en app-ads.txt-fil tillgänglig via både HTTP och HTTPS

Googles sökrobot försöker genomsöka alla app-ads.txt-filer på både HTTP och HTTPS. Ett 404-svar (eller 40X) medför dock att tidigare genomsökta poster raderas permanent, trots att en app-ads.txt-fil har genomsökts via HTTP. Om genomsökning via HTTPS returnerar ett 404-svar (eller 40X) resulterar detta därför i att

• den tidigare genomsökta posten raderas permanent.

Se till att app-ads.txt är tillgänglig via både HTTP och HTTPS.