Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Apper

Sørg for at app-ads.txt-filer kan gjennomsøkes

Så fort det er konfigurert en app-ads.txt-fil på utviklerdomenet ditt, kommer Google-søkeroboten til å

• prøve å gjennomsøke filen
  • parse innholdet i filen for å fastslå selger-ID-er som er autorisert til å tjene penger på beholdningen din
Merk: Det kan ta noen dager før endringer i app-ads.txt-filen gjenspeiles i AdMob. Hvis nettstedet ditt ikke sender mange annonseforespørsler, kan det ta opptil en måned.

For å sikre at app-ads.txt-filen din kan gjennomsøkes, anbefaler vi at du gjennomfører feilsøkingstrinnene nedenfor.

Bekreft at filen ikke er midlertidig utilgjengelig

Hvis en app-ads.txt-fil som ble funnet ved en tidligere gjennomsøking, ikke er tilgjengelig ved påfølgende gjennomsøking, skjer følgende med de tidligere registrerte oppføringene:

• De blir permanent slettet hvis det foreligger en hard 404-feil (side som faktisk ikke eksisterer – HTTP 404-status).
  • De beholdes i inntil fem dager hvis svaret er en myk 404-feil (en reell side returnert for en nettadresse som faktisk ikke finnes – HTTP 200-status) eller en 500-tjenerfeil.

Bekreft at filen kan nås fra rotdomenet

Det er ganske vanlig med viderekoblinger fra domain.com/app-ads.txt til www.domain.com/app-ads.txt. Gjennomsøkingen av app-ads.txt-filen startes på rotdomenet. Dette domenet må returnere fra eller viderekoble til app-ads.txt-filen.

En app-ads.txt-fil på www.domain.com/app-ads.txt blir bare gjennomsøkt hvis domain.com/app-ads.txt viderekobler til den.

Påse at gjennomsøking ikke forhindres av robots.txt

Søkeroboter kan komme til å ignorere app-ads.txt-filer hvis gjennomsøking begrenses av disse filene. Hvis app-ads.txt-nettadressen din viderekobler forespørsler til et annet vertsnavn, må du være oppmerksom på at søkerobotene også kan bli påvirket av robots.txt-filen på dette påfølgende vertsnavnet.

Oppdater robots.txt-filen slik at Google kan gjennomsøke app-ads.txt-filen.

Legg til følgende to tekstlinjer i robots.txt-filen:

User-agent: Google-adstxt

Disallow:

Merk: I tillegg til Google-adstxt overholder søkeroboten også User-agent-protokollene Mediapartners-Google og Googlebot i robots.txt-filer.

Kontrollér at filen returneres med en «HTTP 200 OK»-statuskode

Selv om en forespørsel om en app-ads.txt-fil kan returnere innholdet av filen i svarets brødtekst, skjer følgende dersom statuskoden i svaroverskriften indikerer at filen ikke ble funnet (f.eks. statuskode 404):

• Svaret blir ignorert.
  • Filen blir ansett som ikke-eksisterende.

Sørg for at filen har en HTTP 200 OK-statuskode.

Sørg for at det ikke finnes ugyldige tegn eller formateringsfeil i filen

Formateringsfeil, for eksempel ugyldige mellomromstegn, kan være vanskelige å finne. De kan også gjøre det vanskelig for søkeroboten å parse app-ads.txt-filen, og dette kan medføre at filen ignoreres. Unngå å kopiere og lime inn app-ads.txt-oppføringer fra et redigeringsprogram for rikt tekst. Vi anbefaler redigeringsprogrammer for ren tekst. Du kan også søke etter ugyldige UTF-8-tegn i app-ads.txt-filen din ved hjelp av et HEX-redigeringsprogram.

Opprett en app-ads.txt-fil som kan nås via både HTTP og HTTPS

Google-søkeroboten prøver å gjennomsøke alle app-ads.txt-filer på både HTTP og HTTPS. 404-svar (eller 40X-svar) kan imidlertid medføre at tidligere gjennomsøkingsoppføringer blir permanent slettet, selv om ads.txt-filen gjennomsøkes via HTTP. Følgende skjer derfor hvis gjennomsøkingen via HTTPS returnerer et 404-svar (eller 40X-svar):

• Den tidligere gjennomsøkte oppføringen blir permanent slettet.

Sørg for at app-ads.txt-filen er tilgjengelig via både HTTP og HTTPS.