Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Ervoor zorgen dat uw app-ads.txt-bestanden kunnen worden gecrawld

Nadat een app-ads.txt-bestand is ingesteld in uw ontwikkelaarsdomein, doet de Google-crawler het volgende:

• Probeert het bestand te crawlen.
  • Parseert de content van het bestand om de ID's te bepalen van de verkopers die zijn gemachtigd om inkomsten te genereren met uw voorraad.
Opmerking: Het kan enkele dagen duren voordat app-ads.txt-wijzigingen worden weergegeven in AdMob. Als uw site niet veel advertentieverzoeken indient, kan dit tot een maand duren.

Volg de volgende stappen voor probleemoplossing om ervoor te zorgen dat uw app-ads.txt-bestand kan worden gecrawld.

Controleer of het bestand tijdelijk niet beschikbaar is

Als een eerder gecrawld app-ads.txt-bestand niet beschikbaar is wanneer het een volgende keer wordt gecrawld, gebeurt het volgende met de eerder gevonden vermeldingen:

• De vermeldingen worden definitief verwijderd wanneer er een harde 404-fout wordt geretourneerd (HTTP-statuscode 404: geeft aan dat de pagina niet bestaat).
  • De vermeldingen worden maximaal vijf dagen bewaard als er een zachte 404-fout (HTTP-statuscode 200: geeft aan dat er een bestaande pagina wordt geretourneerd voor een URL die niet bestaat) of een 500-serverfout wordt geretourneerd.

Controleer of het bestand bereikbaar is vanuit het hoofddomein

Omleidingen van domain.com/app-ads.txt naar www.domain.com/app-ads.txt komen vrij vaak voor. Crawlen van app-ads.txt begint bij het hoofddomein. Het hoofddomein moet dit bestand retourneren of zorgen voor een omleiding naar dit bestand.

Een app-ads.txt-bestand op www.domain.com/app-ads.txt wordt alleen gecrawld als er een omleiding is vanuit domain.com/app-ads.txt.

Controleer of crawlen wordt toegestaan door robots.txt

Mogelijk wordt het app-ads.txt-bestand door crawlers genegeerd als een robots.txt-bestand crawlen beperkt. Als uw URL voor app-ads.txt omleidt naar een andere hostnaam, moet u er rekening mee houden dat eventuele robots.txt-bestanden van die hostnaam ook van invloed kunnen zijn op crawlers.

Update het robots.txt-bestand zodat Google het app-ads.txt-bestand kan crawlen.

Voeg de volgende twee regels tekst toe aan het robots.txt-bestand:

User-agent: Google-adstxt

Disallow:

Opmerking: Behalve aan Google-adstxt voldoet de crawler ook aan de user-agent-records Mediapartners-Google en Googlebot voor robots.txt.

Controleer of het bestand wordt geretourneerd met de statuscode 'HTTP 200 OK'

Bij een verzoek om een app-ads.txt-bestand kan de content van het bestand in het hoofdgedeelte van de reactie worden geretourneerd. Als de statuscode in de berichtkop van de reactie echter aangeeft dat het bestand niet is gevonden (bijv. statuscode 404), gebeurt er het volgende:

• De reactie wordt genegeerd.
  • Het bestand wordt beschouwd als niet-bestaand.

Controleer of het bestand de statuscode 'HTTP 200 OK' heeft.

Controleer of er geen opmaakfouten of ongeldige tekens in het bestand voorkomen

Opmaakfouten, zoals ongeldige witruimtetekens, kunnen lastig te zien zijn maar kunnen ertoe leiden dat een crawler het app-ads.txt-bestand moeilijk kan parseren. Hierdoor kan een bestand worden genegeerd. We adviseren u daarom app-ads.txt-vermeldingen niet te kopiëren en te plakken in een editor voor tekst met opmaak. Gebruik hiervoor een editor voor platte tekst. U kunt met een HEX-editor ook controleren of er ongeldige UTF-8-tekens in het app-ads.txt-bestand staan.

Maak een app-ads.txt-bestand toegankelijk via zowel HTTP als HTTPS

De Google-crawler probeert alle app-ads.txt-bestanden op zowel HTTP als HTTPS te crawlen. Een 404- (of 40X-)-reactie heeft echter tot gevolg dat eerder gecrawlde vermeldingen definitief worden verwijderd, ook al wordt een app-ads.txt-bestand gecrawld via HTTP. Daarom gebeurt het volgende als crawlen via HTTPS een 404-fout (of 40X-fout) retourneert:

• De eerder gecrawlde vermelding wordt definitief verwijderd.

Zorg ervoor dat het app-ads.txt-bestand via zowel HTTP als HTTPS toegankelijk is.