Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Sovellukset

Varmista, että app-ads.txt-tiedostot voidaan indeksoida

Kun app-ads.txt-tiedosto on otettu käyttöön kehittäjän verkkotunnuksessasi, Googlen indeksointirobotti

• yrittää indeksoida tiedoston
  • jäsentää tiedoston sisällön selvittääkseen niiden myyjien tunnukset, joilla on oikeus mainosjakaumasi kaupallistamiseen.
Huom. App-ads.txt-muutosten näkymiseen AdMobissa voi mennä muutama päivä. Jos sivustosi tekee mainospyyntöjä vain harvoin, tähän voi mennä jopa kuukausi.

Varmista, että app-ads.txt-tiedostosi on indeksoitavissa, seuraamalla alla olevia vianetsintäohjeita.

Varmista, ettei tiedosto ole tilapäisesti poissa käytöstä

Jos app-ads.txt-tiedosto on aiemmin ollut näkyvissä eikä sitä löydy myöhemmän uudelleenindeksoinnin yhteydessä, tiedoston aiemmin nähdyt esiintymät

• tyhjennetään, jos indeksoinnin yhteydessä esiintyy HTTP 404 (Sivua ei löydy) ‑virhe
  • säilytetään viiden päivän ajan, jos indeksoinnin yhteydessä esiintyy 404 ‑uudelleenohjausvirhe (palvelin palauttaa sivun URL-osoitteelle, jota ei ole olemassa: HTTP 200 ‑tila) tai 500‑palvelinvirhe.

Vahvista, että tiedosto on saatavilla päätason verkkotunnuksen kautta

Uudelleenohjaukset esimerkiksi sellaisten osoitteiden kuin verkkotunnus.fi/app-ads.txt ja www.verkkotunnus.fi/app-ads.txt välillä ovat melko yleisiä. App-ads.txt-indeksointi alkaa päätason verkkotunnuksesta. Päätason verkkotunnuksen on palautettava app-ads.txt-tiedostosta tai uudelleenohjattava siihen.

Osoitteessa www.verkkotunnus.fi/app-ads.txt oleva app-ads.txt-tiedosto indeksoidaan vain, jos osoitteesta verkkotunnus.fi/app-ads.txt on uudelleenohjaus kyseiseen osoitteeseen.

Varmista, ettei robots.txt-tiedosto ole estänyt indeksointia

Indeksointirobotit voivat ohittaa app-ads.txt-tiedoston, jos robots.txt-tiedosto rajoittaa indeksointia. Jos app-ads.txt-tiedostosi URL-osoite uudelleenohjaa toiseen isäntänimeen, kyseiseen isäntänimeen liittyvät robots.txt-tiedostot voivat myös vaikuttaa indeksointirobotteihin.

Päivitä robots.txt-tiedosto, jotta Google voi indeksoida app-ads.txt-tiedostosi.

Lisää robots.txt-tiedostoon seuraavat kaksi riviä:

User-agent: Google-adstxt

Disallow:

Huom. Google-adstxt-käyttäjäagentin lisäksi indeksointirobotti noudattaa myös Mediapartners-Google-käyttäjäagentin ja Googlebot-käyttäjäagentin sisältäviä robots.txt-tiedoston User-agent-tietoja.

Varmista, että tiedoston palauttamisen yhteydessä esiintyy HTTP 200 OK ‑tilakoodi

Kun app-ads.txt-tiedostoa pyydetään, pyynnön vastaus saattaa palauttaa tiedoston sisällön. Jos vastauksen otsikossa näkyvä tilakoodi kuitenkin ilmaisee, että tiedostoa ei löytynyt (esim. 404-tilakoodi), se johtaa siihen, että

• vastaus ohitetaan
  • tiedoston ei katsota olevan olemassa.

Varmista tästä syystä, että tiedoston pyynnöt palauttavat HTTP 200 OK ‑tilakoodin.

Varmista, ettei tiedosto sisällä muotoiluvirheitä tai virheellisiä merkkejä

Muotoiluvirheiden (kuten virheellisten tyhjätilamerkkien) tunnistaminen saattaa olla vaikeaa, mutta näiden merkkien vuoksi indeksointirobotin voi olla vaikeaa jäsentää app-ads.txt-tiedostoa. Tämä taas saattaa johtaa tiedoston ohittamiseen. Älä kopioi ja liitä app-ads.txt-merkintöjä tekstimuotoilueditorista. Käytä ennemmin pelkkä teksti ‑editoria. Voit myös tarkistaa app-ads.txt-tiedoston HEX-editorilla virheellisten UTF-8-merkkien varalta.

Varmista, että app-ads.txt-tiedosto on löydettävissä sekä HTTP- että HTTPS-yhteyden kautta

Googlen indeksointirobotti pyrkii indeksoimaan kaikki app-ads.txt-tiedostot sekä HTTP- että HTTPS-osoitteissa. Jos indeksoinnin yhteydessä esiintyy 404- tai 40X-virhe, aiemmin indeksoidut esiintymät poistetaan pysyvästi, vaikka app-ads.txt-tiedosto indeksoitaisiin HTTP:n kautta. Jos siis HTTPS:n kautta tapahtuva indeksointi palauttaa 404- tai 40X-virheen, se johtaa siihen, että

• aiemmin indeksoitu esiintymä poistetaan pysyvästi.

Varmista, että app-ads.txt-tiedosto on löydettävissä sekä HTTP- että HTTPS-yhteyden kautta.