På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Analysera A/B-testet och vidta åtgärder

Informationen uppdateras regelbundet på sidan med medlingsgrupper. Du kan välja en variant baserat på denna data när som helst under 90 dagar ända tills testet har slutförts. Om du väljer en av varianterna visas den för 100 % av användarna.

Så här kommer du åt och övervakar A/B-testet:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Välj medlingsgruppen med det A/B-test du vill visa.

För att du lättare ska kunna analysera resultaten av A/B-testet rapporterar AdMob de uppskalade intäkterna per månad för variant A och variant B. Uppskalade intäkter per månad är en uppskattning av hur mycket du kan tjäna på 28 dagar om du skulle tillämpa denna variant på 100 % av dina användare. Det ger en rättvis jämförelse och en mer exakt bild av hur det går för varje variant.

Obs! AdMob börjar beräkna dina uppskalade månatliga intäkter fyra dagar efter att du påbörjar A/B-testet och når 10 000 exponeringar.

Kontrollera skillnaden i uppskalade intäkter per månad överst på A/B-testsidan för att förstå skillnaden i storlek mellan varianterna.

Du ser även uppskattade intäkter, eCPM och matchningsfrekvens för variant A och B. Dessa mätvärden uppdateras löpande under hela testet. Denna data visar också hur varje annonskälla presterar i varje variant, så att du enkelt kan jämföra resultatet av en viss annonskälla med båda varianterna.

Tolka resultatet

När ett test startar jämför AdMob de uppskalade intäkterna per månad i båda varianterna för att avgöra vilken variant som fungerar bäst. AdMob visar den ledande varianten på A/B-testsidan när programmet har fastställt att en av varianterna konsekvent ger avsevärt bättre resultat än den andra. Vi visar också en rekommenderad åtgärd: Behåll originalet (om variant A ger bättre resultat) eller Använd varianten (om variant B ger bättre resultat).

Du kan även se med vilken procentuell uppskattad sannolikhet som AdMob fastställde den ledande varianten (till exempel ”99 % (uppskattad) sannolikhet att variant A ger bättre resultat än B”).

AdMob fastställer den ledande varianten och procentuell uppskattad sannolikhet utifrån följande kriterier:

• hur konsekvent den ledande varianten ger bättre resultat än den andra
  • storleksordningen på skillnaden mellan båda varianterna
  • tillgänglig datavolym Vi rekommenderar att du väljer en annonsenhet med omfattande trafik för att öka mängden data som är tillgänglig under testet. Tänk på att testet måste få minst 10 000 annonsförfrågningar för att AdMob ska kunna fastställa resultatet.

Högre konsekvens, större skillnad i resultatet och stor datavolym gör att AdMob beräknar sannolikheten med större exakthet.

Om något av dessa kriterier inte uppfylls kan AdMob inte fastställa en ledande variant. I så fall visas inga slutgiltiga resultat på A/B-testsidan. Du kan dock fortfarande se mätvärdena från testet för varje variant.

När användarallokeringen är inställd på mindre än 50 % är data för variant B en skalad beräkning. Det innebär att informationen är en rättvis jämförelse eftersom AdMob beräknar data för variant B som om användarfördelningen var 50/50.

Om användarallokeringen för variant B exempelvis är inställd på 10 % multipliceras uppskattade intäkter med 9. På så sätt kan du göra en rättvis jämförelse med variant A (som har en användarallokering på 90 %). Om variant B till exempel ger 100 kronor i intäkter är den skalade beräkningen av intäkterna för variant B 900 kronor.

Vidta åtgärd

Vi rekommenderar att du låter testet köras i minst två veckor innan du vidtar åtgärder. Du kan välja en variant när som helst under de 90 dagarna. Om du väljer en av varianterna visas den för 100 % av användarna. Tänk på skillnaden i uppskattade intäkter och procentuell uppskattad sannolikhet när du bestämmer dig för en variant.

Du kan välja att behålla variant A eller använda variant B:

• Klicka på Behåll för att välja variant A. Det innebär att den ursprungliga konfigurationen av medlingsgruppen behålls.
  • Klicka på Använd för att välja variant B. Det innebär att inställningarna för varianten används i ditt konto.

Om du inte väljer en variant inom de 90 dagarna avslutas testet och variant A används på 100 % av användarna, även om det inte gav bäst resultat i testet.

Du har 30 dagar på dig att välja en variant innan testet avslutas och variant B raderas.

Obs! Du hittar mer information om A/B-tester i medlingsrapporten