Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Een A/B-test analyseren en actie ondernemen

De gegevens op de pagina voor uw bemiddelingsgroep worden regelmatig geüpdatet. De test duurt 90 dagen, maar u kunt op elk moment op basis van de beschikbare gegevens besluiten om de test te beëindigen en een van de varianten te kiezen.U gebruikt deze variant dan als bemiddelingsgroepconfiguratie voor alle gebruikers.

Volg deze stappen om een A/B-test te maken en bij te houden:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Selecteer de bemiddelingsgroep met de A/B-test die u wilt bekijken.

AdMob rapporteert de geschaalde maandelijkse inkomsten van variant A en variant B zodat u de resultaten van de A/B-test kunt analyseren. 'Geschaalde maandelijkse inkomsten' is een schatting van hoeveel u verdient in 28 dagen als u deze variant toepast op 100% van uw gebruikers. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de prestaties van elke variant en kunt u beter vergelijken.

Opmerking: 4 dagen nadat u met de A/B-test bent begonnen en 10.000 vertoningen heeft gegenereerd, begint AdMob uw geschaalde maandelijkse inkomsten te berekenen.

Bekijk het verschil in geschaalde maandelijkse inkomsten bovenaan de A/B-testpagina om beter te begrijpen hoe groot het verschil tussen de varianten is.

U ziet ook de geschatte inkomsten, eCPM en overeenkomstpercentage van variant A en variant B. Deze worden tijdens de test geüpdatet. Deze gegevens geven ook aan hoe elke advertentiebron presteert in elke variant, zodat u eenvoudig de prestaties van een advertentiebron in beide varianten kunt vergelijken.

Inzicht in de resultaten

Nadat een test is gestart, vergelijkt AdMob de geschaalde maandelijkse inkomsten voor beide varianten om te bepalen welke variant het best zal presteren. AdMob geeft op de A/B-testpagina aan wat de beste variant is nadat er is vastgesteld dat een variant consistent en aanzienlijk beter presteert dan de andere variant. Er wordt ook een aanbevolen actie weergegeven: Origineel behouden (als variant A beter presteert) of Variant toepassen (als variant B beter presteert).

Daarnaast kunt u zien hoe groot de geschatte kans is dat de door AdMob gekozen variant inderdaad de beste variant is (bijvoorbeeld '99% (geschatte) kans dat variant A beter presteert dan variant B').

AdMob bepaalt op basis van de volgende criteria welke variant het best is en hoe groot de geschatte kans is:

• Hoe consistent de beste variant beter presteert dan de andere variant.
  • Hoe groot het verschil tussen beide varianten is.
  • Hoeveel gegevens er beschikbaar zijn. We raden aan een advertentieblok met veel verkeer te kiezen, zodat er tijdens de test meer gegevens beschikbaar zijn. AdMob kan pas resultaten weergeven als de test minstens 10.000 advertentieverzoeken heeft ontvangen.

Een hogere consistentie, een groter verschil tussen de prestaties van beide varianten en een grotere hoeveelheid gegevens zorgen voor een hogere geschatte kans in AdMob.

Als aan een van deze criteria niet wordt voldaan, kan AdMob niet bepalen wat de beste variant is. In dit geval worden er geen eenduidige resultaten op de A/B-testpagina weergegeven. U kunt wel de statistieken van beide varianten uit de test bekijken.

Als de gebruikerstoewijzing is ingesteld op minder dan 50%, wordt een schaalberekening toegepast op de gegevens van variant B. U kunt de gegevens makkelijk vergelijken met die van variant A, omdat AdMob de gegevens voor variant B bij een gelijke gebruikerstoewijzing laat zien.

Als de gebruikerstoewijzing voor variant B bijvoorbeeld is ingesteld op 10%, worden de geschatte inkomsten vermenigvuldigd met 9. U kunt deze gegevens van variant B rechtstreeks vergelijken met die van variant A (die een gebruikerstoewijzing van 90% heeft). Als variant B € 10 oplevert, zijn de geschaalde inkomsten van variant B € 90.

Actie ondernemen

We raden aan minimaal twee weken na de start van de test te wachten voordat u actie onderneemt.De test duurt 90 dagen, maar u kunt de test op elk moment beëindigen en een van de varianten kiezen. U gebruikt deze variant dan als bemiddelingsgroepconfiguratie voor alle gebruikers.Vergelijk de geschatte inkomsten en houd ook rekening met de geschatte kans als u een variant gaat kiezen.

U kunt variant A behouden of variant B toepassen:

• Klik op Behouden om variant A te selecteren. U behoudt hiermee de originele configuratie voor de bemiddelingsgroep.
  • Klik op Toepassen om variant B te selecteren. De instellingen van variant B worden toegepast op uw account.

Als u na 90 dagen nog geen variant heeft gekozen, wordt de test beëindigd en wordt variant A toegepast op alle gebruikers, zelfs als deze variant niet als beste uit de test is gekomen.

Na afloop van het experiment heeft u 30 dagen de tijd om een variant te kiezen. Daarna verloopt de test en wordt variant B verwijderd.

Opmerking: In het bemiddelingsrapport vindt u meer informatie over A/B-tests.