Een 'app openen'-advertentieblok maken (bèta)

Deze functie is momenteel als bètaversie beschikbaar.

'App openen'-advertentieblokken worden weergegeven als de gebruiker uw app opent of terugkeert naar uw app. U plaatst deze advertentieblokken op het laad- of startscherm.

Why use app open ads? App open ads are specially designed to seamlessly integrate into the app open or app switch context. The unique app open ad layout offers the best user experience for this placement.

In 'app openen'-advertentieblokken kunnen momenteel alleen tekst-, beeld-, rich media- en videoadvertenties worden weergegeven.

Richtlijnen van AdMob voor 'app openen'-advertenties

Als u 'app openen'-advertentieblokken wilt implementeren in uw apps, neemt u eerst in het Helpcentrum van AdMob het gedeelte AdMob-beleid en -beperkingen en het artikel Richtlijnen voor 'app openen'-advertenties door.

Apps in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' van Google Play komen niet in aanmerking voor weergave van 'app openen'-advertenties.

Instructies

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app waarvoor u dit advertentieblok maakt. Als de app niet wordt weergegeven in de lijst met recente apps, kunt u op App toevoegen klikken om een nieuwe app toe te voegen. U kunt ook op Alle apps klikken om te zoeken in een lijst met alle apps die u heeft toegevoegd aan AdMob.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op Aan de slag. Als u al advertentieblokken voor deze app heeft gemaakt, klikt u op Advertentieblok toevoegen
  6. Klik op Selecteren bij de advertentie-indeling App openen.
  7. Geef een naam voor dit advertentieblok op. Aanbevolen: Neem relevante informatie (zoals advertentie-indeling en locatie in uw app) op zodat u het advertentieblok later gemakkelijker kunt terugvinden.
  8. (optioneel) Geef de geavanceerde instellingen voor dit advertentieblok op:
    • Advertentietype: Kies de advertentietypen die zijn toegestaan voor dit advertentieblok. De enige advertentietypen die beschikbaar zijn voor 'app openen'-advertenties, zijn tekst-, beeld-, rich media- en videoadvertenties.
    • Frequentielimieten: bepaalt het aantal keer dat dit advertentieblok een advertentie aan dezelfde gebruiker kan laten zien. U kunt ervoor kiezen om geen limiet in te stellen of u kunt advertenties beperken voor elke gebruiker met het weergegeven aantal per minuut, uur of dag.
    • eCPM-minimum: U kunt voor elk advertentieblok dat u maakt, een eCPM-minimum instellen. Hiermee geeft u het AdMob-netwerk de opdracht voor dit advertentieblok geen advertenties weer te geven met eCPM-waarden die lager zijn dan de minimale eCPM die u heeft ingesteld.
      1. Klik op de schakelaar eCPM-minimum om eCPM-minima voor uw advertentieblok in te schakelen.
      2. Geef een algemene eCPM-waarde op die het AdMob-netwerk als minimum moet hanteren.
      Dit eCPM-minimum is alleen van toepassing op het AdMob-netwerk. Het is niet van toepassing op externe advertentienetwerken en aangepaste gebeurtenissen die in een bemiddelingsgroep zijn geconfigureerd als advertentiebronnen.
    • (optioneel) Landspecifieke minima: Als u in de vorige stap een eCPM-minimum heeft ingeschakeld, klikt u op Landspecifieke minima toevoegen om voor het betreffende advertentieblok landspecifieke eCPM-minima in te stellen. Landspecifieke eCPM-minima krijgen alleen voorrang boven de algemene eCPM-waarde van het advertentieblok wanneer advertentieverzoeken uit het betreffende land komen.
      1. Selecteer een land waarvoor u een specifiek minimum wilt instellen. Het wordt toegevoegd aan de lijst met geselecteerde landen. U kunt hele regio's selecteren of elk gedeelte uitvouwen om de afzonderlijke landen binnen een regio te bekijken.
      2. Klik op het pictogram Bewerken naast het land dat of de regio die u heeft geselecteerd en geef een eCPM-minimum op.
      3. Klik op Instellen om de eCPM-waarde op te slaan.
      4. Herhaal deze stappen voor elk land dat u selecteert.
  9. Klik op Advertentieblok maken.
  10. Volg de instructies in de Google Developers-documentatie (Android, iOS) om 'app openen'-advertenties te implementeren.Tijdens de implementatie heeft u uw app-ID en advertentieblok-ID nodig.
    Dit advertentieblok geeft pas advertenties weer nadat u deze stap heeft voltooid. Als u niet klaar bent om het advertentieblok te implementeren, kunt u op E-mail dit klikken om de instructies per e-mail te verzenden. Klik op Klaar om de pagina af te sluiten.