På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kampanjer

Responsiva displayannonser (RDA)

Storleken, utseendet och formatet på responsiva displayannonser justeras automatiskt så att de passar tillgängliga annonsformat. Det innebär att en viss responsiv annons kan visas som en liten textannons på ett ställe och som en stor bildannons på ett annat.

Du kan använda responsiva displayannonser för att marknadsföra eget innehåll, till exempel dina webbplatser, turneringar, YouTube-spelkanaler och innehåll i appar.

Du skapar en responsiv displayannons genom att ladda upp dina tillgångar (bilder, rubriker, logotyper, videor och beskrivningar). Google genererar sedan automatiskt annonser som visas i din app.

Obs! Du måste välja Webbplats som det du annonserar om i kampanjen för att kunna använda responsiva displayannonser.

Fält för responsiva displayannonser

• Måladress: Ange den webbadress som AdMob ska skicka användarna till när de klickar på annonsen. Denna webbadress syns inte i annonsen.
  • Rubrik: Ange den första raden i annonsen, högst 30 tecken.
  • Lång rubrik: Ange den första raden i annonsen som ska visas i stället för den korta rubriken i större annonser. Rubriken kan bestå av upp till 90 tecken och kan visas med eller utan din beskrivning.
  • Beskrivning: Ange en beskrivning av webbplatsen som marknadsförs, högst 90 tecken. Beskrivningen läggs till efter rubriken och ger ytterligare sammanhang eller detaljinformation.
  • Företagsnamn: Ange namnet på ditt företag eller varumärke, högst 25 tecken.
  • Videowebbadress (valfritt): Ange webbadressen till videon du vill visa i annonsen. Tänk på följande:
    • YouTube-videor som inte tillåter inbäddning kan visas i videoannonser.
    • Videoannonser tar hänsyn till integritetsinställningarna för video. YouTube-videor som är privata kan inte visas i videoannonser. Endast offentliga och olistade videor kan visas.
    • Om en video av någon anledning inte kan visas ser användaren en statisk slutbild. Detta gäller till exempel om videon har landsspecifika begränsningar.
  • Ansvarsfriskrivning (valfritt): Du kan inkludera en ansvarsfriskrivning som informerar användarna om samtycke eller juridiska meddelanden som är kopplade till annonsen. Ansvarsfriskrivningar får inte vara längre än 90 tecken och får inte innehålla länkar till andra webbplatser eller resurser.
  • Liggande bild: Ladda upp en liggande bild med bildproportionen 1,91:1 och som är större än 600 × 314. Filstorleken är begränsad till högst 5 120 kB.
  • Kvadratisk bild: Ladda upp en kvadratisk bild (1:1) på minst 300 × 300. Filstorleken är begränsad till högst 5 120 kB.
  • Uppmaningstext: För att uppmuntra till handling kan du visa uppmaningen i en rad olika layouter. Om du väljer Automatiskt väljer Google uppmaningen automatiskt åt dig. Vissa annonslayouter innehåller ingen uppmaning.