Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

GDPR-oversigt og vejledning

Interoperabilitetsvejledning for leverandører, der samarbejder med Google via IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Consent Framework)

IAB Europe har færdiggjort v2.0 af sine forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency and Consent Framework), der er udviklet i samarbejde med IAB Tech Lab og deres fælles medlemsvirksomheder. Google understøtter nu fuldt ud TCF v2.0.

Google stiller ikke krav om implementering af TCF v2.0. I denne artikel kan du læse om, hvordan Google samarbejder med dem, der har valgt at implementere TCF v2.0, og artiklen er med andre ord ikke relevant for dem, der ikke har implementeret TCF v2.0.

Vigtige oplysninger inden registrering

Hvis du integrerer med IAB TCF v2.0, skal du gennemgå nedenstående oplysninger om, hvordan Google interagerer med IAB TCF v2.0, baseret på indholdet i strengen om gennemsigtighed og samtykke (TC, Transparency & Consent) i IAB TCF v2.0. Google opdaterer muligvis disse oplysninger fra tid til anden.

For nemheds skyld bruger vi udtrykket "Google hjælper dig via TCF v2.0" nedenfor for at inkorporere flere aspekter af interoperabilitet via TCF v2.0, herunder, men ikke begrænset til:

• Budgivning på budanmodninger, som Google modtager
  • Overførsel af budanmodninger fra udgivere, der bruger Google, til budgivere
  • Tilladelse til annoncesporing og -visning fra tredjepart

Googles politikker

Formålet med nedenstående samarbejdsvejledning er at gøre opmærksom på Googles aktuelle politikkrav, specifikt kravene i vores Samtykkepolitik for brugere i EU og vores politikker vedrørende brug af fingerprinting til identifikation (f.eks. dem der er omfattet af vores krav med hensyn til visning af annoncer fra tredjepart). Bemærk, at vores politikker fortsat gælder og i nogle tilfælde er mere restriktive end TCF v2.0.

Formål

For at Google kan samarbejde med dig via TCF v2.0 om hvert af nedenstående formål, skal TC-strengen angive, at brugeren har givet samtykke, eller at der er etableret en legitim interesse i forbindelse med brugeren (hvis relevant).

Oplysninger om lagring og/eller adgang på en enhed (formål 1)

Hvis du bruger cookies, mobilannonce-id'er eller andre former for lokal lagring, samarbejder Google med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke" til formål 1.

I visse jurisdiktioner, f.eks. i Tyskland, må udgiveren i bestemte situationer ikke anmode om samtykke til formål 1 via CMP, men forudsat at dette fremgår af TC-strengen, er Google parat til at samarbejde i sådanne situationer. I henhold til vores Samtykkepolitik for brugere i EU tager vi forbehold for ændringer i tilfælde af juridiske ændringer med deraf følgende ændrede retningslinjer.

Valg af basisannoncer (formål 2)

Google hjælper dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 2.

Opret en tilpasset annonceprofil, og vælg tilpassede annoncer (formål 3 og 4)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke" til formål 3 og 4, forudsat at det fremgår af TC-strengen, at brugeren har givet samtykke til begge formål.

Google samarbejder også med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "ikke brugt" til disse formål.

Hvis du er registreret til "legitim interesse" til formål 3 og/eller 4:

• Hvis det fremgår af TC-strengen, at annoncetilpasning (formål 3 og/eller 4) er tilladt i kraft af legitim interesse, samarbejder Google ikke med dig via TCF v2.0.
  • Hvis det fremgår af TC-strengen, at annoncetilpasning ikke er tilladt, samarbejder Google med dig via TCF v2.0.

Hvis du er registreret til "samtykke eller legitim interesse som juridisk grundlag" til formål 3 og/eller 4:

• Hvis der ikke er nogen begrænsninger for udgivere, samarbejder Google med dig via TCF v2.0, så længe dit standardmæssige juridiske grundlag er samtykke.
  • Hvis der er begrænsninger for udgivere:
    • Hvis begrænsningen for udgivere er, at du kan handle på grundlag af samtykke, arbejder Google sammen med dig via TCF v2.0 under den pågældende omstændighed.
    • Hvis udgiverbegrænsningen indebærer, at du ikke kan påberåbe dig legitim interesse, samarbejder Google med dig via TCF v2.0 i denne sammenhæng.

Oprettelse af en profil for tilpasset indhold og valg af tilpasset indhold (formål 5 og 6)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 5 og/eller 6.

Mål annonceeffektivitet (formål 7)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 7.

Måling af indholdeffektivitet (formål 8)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 8.

Anvend markedsundersøgelser til at generere målgruppeindsigt (formål 9)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 9.

Udvikling og forbedring af produkter (formål 10)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 10.

Særlige formål

Beskyttelse af sikkerhed, forhindring af bedrageri og fejlretning (særligt formål 1)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "legitim interesse" eller "ikke brugt" til særligt formål 1.

Teknisk levering af annoncer eller indhold (særligt formål 2 )

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "legitim interesse" eller "ikke brugt" til særligt formål 2.

Funktioner

Match og kombination af offlinedatakilder (funktion 1)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du tilmelder dig funktion 1, hvis blot brugeren har fået tildelt de nødvendige rettigheder.

Tilknytning af forskellige enheder (funktion 2)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du tilmelder dig funktion 2, hvis brugeren har fået tildelt de nødvendige rettigheder.

Modtagelse og afsendelse af automatisk sendte enhedskarakteristika med henblik på identifikation (funktion 3)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til funktion 3. Vi minder dog om, at det i henhold til vores politikker er forbudt at bruge fingerprinting til identifikation (f.eks. i henhold til vores krav med hensyn til visning af annoncer fra tredjepart), og vi stiller krav om, at du overholder vores politikker, som i nogle tilfælde kan være mere restriktive end TCF v2.0, når du samarbejder med os.

Vi håndhæver aktivt vores politikker, og vi investerer løbende i teknologiske løsninger, som kan registrere brug af fingerprinting på vores platforme.

Særlige funktioner

Brug nøjagtige data om geoplacering (særlig funktion 1)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du tilmelder dig denne funktion, så læn gere brugeren har fået tildelt de nødvendige rettigheder, og brugeren især har tilvalgt funktion 1 korrekt.

Aktiv scanning af enhedskarakteristika med henblik på identifikation (særlig funktion 2)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til især funktion 2. Vi minder dog om, at det i henhold til vores politikker er forbudt at bruge fingerprinting til identifikation (f.eks. i henhold til vores krav med hensyn til visning af annoncer fra tredjepart), og vi stiller krav om, at du overholder vores politikker, som i nogle tilfælde kan være mere restriktive end TCF v2.0, når du samarbejder med os.

Krav om makroer

Brug af IAB TCF v2.0 forudsætter, at der føjes makroer til pixelwebadresser i annoncemateriale for at angive, hvor i webadressen TC-strengen skal indsættes og sendes fremover, og for at angive, hvilke leverandører der er tale om.

Hvis du har behov for generel hjælp eller support til TCF v2.0-registrering i forbindelse med spørgsmål, der ikke vedrører Googles integration, kan du sende en mail til IAB Europe på adressen framework@iabeurope.eu.

Ofte stillede spørgsmål

Omfang

Hvilke Google-annonceprodukter integreres med IAB TCF v2.0?

Integration med IAB TCF v2.0 gælder for tredjepartsbeholdning (ikke Google-ejet og -drevet beholdning). Vi indhenter samtykke til Google-ejet og -drevet beholdning via vores egne samtykkeprocesser.

Produkter, der bliver integreret med IAB TCF v2.0:

• Google Ad Manager
  • AdSense
  • AdMob
  • Google Analytics (til annonceringsfunktioner, der bruges sammen med Google-annonceprodukter)
  • Google-displayannoncer (til integrerede ejendomme)
  • Display & Video 360 og Campaign Manager 360 (til integrerede ejendomme)
  • Google Authorized Buyers
  • Funding Choices

Timing

Hvad er Googles GVL-id, og hvornår det vil være synligt i TCF-forskrifterne?

Googles GVL-id er 755. Google har officielt været registreret på IAB's GVL siden den 23. juli 2020.
Selvom Google er registreret på GVL'en, begynder vi ikke at læse og overføre TC-strenge, før vores integration lanceres. Vi regner med at få flere og flere udgivere til at vise TCF-meddelelsen 2 uger før datoen for den fulde lancering af integrationen, som efter planen er den 15. august 2020

Krav til integrationen

Hvad er kravene til Google-registrering?

Det er vigtigt at skelne følgende to ting fra hinanden:
  1. Googles registrering som udbyder. Se GVL-registeret for IAB TCF (.JSON-fil) for at få oplysninger om Googles registrering som udbyder.
  2. Googles krav til leverandører og udgivere for at kunne samarbejde med Google. Se Googles vejledning i kompatibilitet for leverandører

Kan udgivere, der bruger IAB TCF v2.0, fortsætte med at arbejde med leverandører, der ikke er registreret på GVL'en, når Googles integration er gennemført?

Vi vil fortsat understøtte udbydere af annonceteknologi, der er certificeret på vores platforme, men ikke er registreret på GVL'en, via "Yderligere samtykke", som er en teknisk specifikation, som CMP'er kan implementere for at føje Googles udbydere af annonceteknologi (ATPs, Ad Technology Providers) til meddelelserne om samtykke.
CMP'er skal implementere denne specifikation, for at udgivere fortsat kan arbejde sammen med leverandører på Googles ATP-liste, der ikke er på IAB's GVL.

Hvorfor skal en udgiver indhente samtykke til både formål 3 (oprettelse af en profil med personligt tilpassede annoncer) og formål 4 (valg af personligt tilpassede annoncer) for at vise personligt tilpassede annoncer? Hvad, hvis en udgiver ønsker at bruge personligt tilpassede annoncer for den pågældende bruger, men ikke vil oprette personligt tilpassede profiler for vedkommende?

På baggrund af vores fortolkning af kravene i GDPR og e-datadirektivet, forskellige retningslinjer fra Artikel 29-gruppen og vores egen dialog med databeskyttelsesmyndighederne er vi nået frem til den aftalte konklusion om det relevante retslige grundlag. Du kan også få yderligere oplysninger om arten og omfanget af behandlingen, herunder det gældende retslige grundlag, i privatlivspolitikken.
Google har ikke ændret kravene til samtykke i forhold til TCF. Google-kunder (f.eks. udgivere og annoncører), der bruger Googles annonceplatformsprodukter, skal overholde Googles samtykkepolitik for brugere i EU.
Google kan ikke tilbyde personligt tilpassede annoncer uden forudgående samtykke til formål 3 og 4. Der vil helt konkret kun blive vist ikke-personligt tilpassede annoncer, hvis der kun er givet samtykke til Google til formål 4, og ikke er givet samtykke til formål 3. Disse krav er i overensstemmelse med vores eksisterende samtykkepolitik for brugere i EU, som angiver følgende:
Indhent juridisk gyldigt samtykke fra slutbrugerne til følgende:
  • Brug af cookies eller andre former for lokal lagring, såfremt der er lovkrav om det [formål 1]
  • Indsamling, deling [formål 3] og brug [formål 4] af personoplysninger med henblik på tilpasning af annoncer.
Google Ad Manager-udgivere kan på brugerfladen vælge at aktivere eller deaktivere, om Google kan bruge brugerbesøgsdata til at hjælpe med at oprette brugerinteressekategorier for at kunne målrette annoncer. Deaktivering af disse indstillinger forhindrer ikke udgivere og RTB-købere i at vise personligt tilpassede annoncer, selvom udgivere stadig skal indhente samtykke til formål 3 og 4.

Hvad sker der, hvis en udgiver beslutter sig for ikke at integrere TCF v.2 og ikke at sende sit samtykke til Google, som vedkommende gør lige nu?

Google er ikke integreret med TCF v1.0, så Google ignorerer fortsat version 1.0 TC-strenge, som om de ikke var der.

Det er ikke et krav, at partnere skal bruge IAB TCF v2.0. De kan fortsat bruge andre metoder til at overholde vores politikker.

• De valgmuligheder for udbydere af annonceteknologi, som vi lancerede for Ad ManagerAdSense og AdMob sidste år for udgivere, fungerer fortsat.
  • Når udgivere, der tjener penge med Google, konfigurerer deres IAB-kompatible CMP'er og vælger, hvilke udbydere annonceteknologi de gerne vil samarbejde med, kan de vælge leverandør-id'er fra både IAB's globale leverandørlisteog Googles ATP-liste for alle CMP'er, der implementerer Yderligere samtykke. Hvis der er leverandører, der ikke er tilgængelige på IAB's GVL, men som er tilgængelige i vores valgmuligheder for udbydere af annonceteknologi, kan udgivere fortsætte med at samarbejde med disse udbydere af annonceteknologi.
Vi understøtter kun udbydere af annonceteknologi, der er med i vores valgmuligheder, da vores certificeringsproces stadig er gældende, og leverandørerne skal være certificerede for at kunne køre annoncer programmatisk. Vores certificeringsproces har altid været let at gennemskue. Hvis der er leverandører på IAB's globale leverandørliste, som ikke findes i vores valgmuligheder for udbydere af annonceteknologi, vises de ikke.

Integreres AMP med IAB TCF?

AMP understøtter populære forskrifter for gennemsigtighed og samtykke, herunder IAB TCF v1.0, TCF v2.0 og IAB's streng til privatlivsbeskyttelse i USA. Tjek, om din administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) og dine annoncenetværk understøtter AMP. AMP læser og overfører de strenge, der overføres af forskrifterne (IAB TCF v1.0, TCF v2.0 og IAB's streng til privatlivsbeskyttelse i USA), når de modtages af CMP'er/annoncenetværk. Få flere oplysninger om AMP og samtykke