Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Se kontoendringer (betaversjon)

Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i betaversjon for et begrenset antall publisister.
Merk: Du må være kontoadministrator eller ha kontoadministrative tillatelser for å se endringsloggen i en AdMob-konto.

Endringsloggen viser tidligere endringer som er gjort i kontoen. Loggen inneholder informasjon for eksempel om når og hvor de ulike endringene ble gjort, og hvem som utførte dem.

Med endringsloggen blir det enklere å feilsøke avvik i kontoen din. Hvis du for eksempel har lagt merke til en nedgang i inntektene på en bestemt dato, kan du søke etter endringer i kontoen din rundt den aktuelle datoen for å se hva som kan ha vært årsaken til nedgangen.

I AdMob-grensesnittet vises endringsloggen i kontoinnstillingene.

Slik kan du se endringsloggen i kontoen:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Endringslogg i sidefeltet.

Endringsdetaljer

Endringsloggen inneholder informasjon om endringer på app- og kontonivå. Detaljene nedenfor er tilgjengelige for alle endringer:

• datoen og klokkeslettet da endringen ble gjort
  • elementet som er endret. Hvis elementet er en hyperlink, kan du klikke på linken for å se hvor endringen ble gjort. Hvis du for eksempel har endret annonsetype for en annonseenhet, føres du til annonseenheten som ble endret, ved å klikke på linken.
  • endringstypen, for eksempel «La til app»
  • brukeren som gjorde endringen. Finn ut mer om brukerkolonnen.

Klikk på Pil ned for å se flere detaljer om endringene, deriblant en liste over alle berørte elementer og en detaljert beskrivelse av endringene.

Finn endringer

Du kan finne en endring ved å skrive inn navnet på elementet eller endringen i søkefeltet. Du kan også ta i bruk et filter for å søke etter bestemte endringer.

Filter for datoperiode

Med datofilteret kan du begrense utvalget av endringer i endringsloggen. Du kan velge en konkret dato ved hjelp av kalenderen, eller du kan velge en relativ dato, for eksempel «I dag» eller «Siste 7 dager». Dette filteret brukes som standard, men du kan redigere det for å endre standardinnstillingene.

Slik endrer du datafilteret:

1. Klikk på datofilteret i Filter-området øverst i rapporten.
  2. Velg en relativ datoperiode fra listen, eller angi en nøyaktig datoperiode ved hjelp av kalenderen.
  3. Klikk på Bruk

Filter for elementtype

Med filteret for elementtype kan du begrense hvilke endrede elementtyper du ser. Slik filtrerer du etter en elementtype:

1. Klikk på Legg til filter.
  2. Velg en eller flere av elementtypene nedenfor:
    1. Annonseenhet
    2. App
    3. Blokkeringskontroller
    4. Medieringsgruppe
    5. Brukerrolle
    6. Bruker
  3. Klikk på Bruk

Slik kan du fjerne filteret for en elementtype:

• Klikk på A button with an X on it.-ikonet ved siden av filteret du vil fjerne.

Støttede endringer

Nedenfor ser du hvilke endringer som støttes i endringsloggen.

Endringer i annonseenheter

• La til en annonseenhet
  • Fjernet en annonseenhet
  • Endret en annonsetype
  • Endret eCPM på landsnivå
  • Endret standard eCPM-verdi
  • Endret frekvenstaket
  • Endret oppdateringsfrekvensen

Endringer i apper

• La til en app
  • Endret frekvenstaket
  • Blokkerte en app
  • Tillot en app
  • Blokkerte en generell kategori
  • Tillot en generell kategori
  • Tillot en sensitiv kategori
  • Blokkerte en nettadresse
  • Tillot en nettadresse
  • Endret egnetheten for annonseinnholdet

Blokkeringskontroller

• Tillot et annonsenettverk
  • Blokkerte et annonsenettverk
  • Oppdaterte annonsenettverkets innstilling for blokkeringskontroll
  • Blokkerte en app
  • Tillot en app
  • Aktiverte annonsevurderingssenteret
  • Deaktiverte annonsevurderingssenteret
  • Blokkerte en generell kategori
  • Tillot en generell kategori
  • Tillot en sensitiv kategori
  • Blokkerte en sensitiv kategori
  • Blokkerte en nettadresse
  • Tillot en nettadresse
  • Endret egnetheten for annonseinnholdet

Endring av medieringsgrupper

• La til en medieringsgruppe
  • Fjernet en medieringsgruppe
  • Aktiverte en medieringsgruppe
  • Deaktiverte en medieringsgruppe
  • La til et oppføringsland i en gruppe
  • Fjernet et oppføringsland fra en gruppe
  • La til et ekskludert land i en gruppe
  • Fjernet et ekskludert land fra en gruppe
  • La til en målrettet annonseenhet i en gruppe
  • Fjernet en målrettet annonseenhet fra en gruppe
  • La til en forekomst av en annonsekilde
  • Fjernet en forekomst av en annonsekilde
  • Endret eCPM-verdien for en forekomst av en annonsekilde
  • Endret prioritet for medieringsgrupper

Endringer i brukertilgang

Det finnes to typer endringer i brukertilgang.

Brukerendringer:

• Brukeren er lagt til
  • Brukeren er fjernet
  • Brukeren er aktivert på nytt
  • Brukerrollen er endret
  • Tilordnet tilgang på appnivå
  • Fjernet tilgangen på appnivå
  • Endret tilgangen på appnivå

Endringer i brukerroller:

• Brukerrollen er lagt til
  • Brukerrollen er fjernet
  • Brukerrolleinformasjonen er endret
Merk: Endringer i det nedenstående blir ikke oppført i endringsloggen:
  • kontoinnstillinger
  • kampanjer
  • betalinger
  • retningslinjesenteret

AdMob-teamet jobber kontinuerlig med å gjøre endringsloggen bedre. Dette betyr at du kan forvente at nye endringer blir lagt til i endringsloggen over tid. Vær oppmerksom på at nye endringer bare har innvirkning på hendelser som inntreffer etter at de er blitt lagt til i endringsloggen – de har ikke tilbakevirkende kraft. Hvis for eksempel en ny endring blir lagt til 31. mars 2022, ser du ikke forekomster av den aktuelle endringen i kontoen din før 31. mars 2022.

Brukerkolonnen

I brukerkolonnen kan du se hvilken av brukerne nedenfor som gjorde endringen:

• E-postadressen til brukeren som gjorde endringen.
    Merk: Hvis du ikke har administratortilgang, ser du «Autorisert bruker».
  • E-postadressen brukeren har hos [MCM partner company]. Dette vises bare hvis du har inngått en MCM-avtale
  • Google. Dette betyr at en AdMob-representant står bak endringen.