Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Tilin muutosten katsominen (beta)

Tämä ominaisuus on betavaiheessa ja vain tiettyjen julkaisijoiden käytettävissä.
Huom. Sinulla on oltava tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet tai tiliasioiden hoitamislupa, jotta voit katsella muutoshistoriaa AdMob-tilillä.

Muutoshistoriasta näet yleiskatsauksen tilille tehdyistä muutoksista. Se sisältää tietoja, kuten milloin ja missä muutos on tehty ja kuka sen teki.

Muutoshistorian avulla voit etsiä syitä tililläsi esiintyville poikkeamille. Jos esimerkiksi huomaat tulojen laskeneen tiettynä päivänä, voit tutkia tililläsi niihin aikoihin tehtyjä muutoksia, niin saat selville, mikä aiheutti tulojen vähenemisen.

Tilin asetusten muutoshistoriataulukko AdMob-käyttöliittymässä

Näin näet tilisi muutoshistorian:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa sivupalkista Muutoshistoria.

Muutoshistorian tiedot

Muutoshistoria sisältää sovellustason ja tilitason muutokset. Kullekin muutokselle on käytettävissä seuraavat tiedot:

• Muutoksen päivämäärä ja kellonaika
  • Muuttunut kohde: Jos kohteessa on hyperlinkki, voit klikata sitä, niin näet, missä muutos tehtiin. Jos esimerkiksi muutit mainostyyppiä tietyssä mainosyksikössä, linkki vie mainosyksikköön, jota muutos koskee.
  • Muutoksen tyyppi: Tämä voi olla esimerkiksi Lisätty sovellus.
  • Muutoksen tehnyt käyttäjä: Lue lisää käyttäjäsarakkeesta.

Kun klikkaat Alanuoli, näet lisätietoa muutoksista, esimerkiksi kaikki muuttuneet kohteet ja muutosten tarkan kuvauksen.

Muutosten etsiminen

Voit etsiä muutoksia kirjoittamalla kohteen tai muutoksen hakukenttään. Voit myös ottaa käyttöön suodattimen, jonka avulla voit etsiä tiettyjä muutoksia.

Ajanjakson suodatin

Päivämääräsuodattimen avulla voit tarkentaa muutoshistorian muutosten ajanjaksoa. Voit valita tietyn päivämäärän kalenterista tai valita jonkin suhteellisen päivämäärän, kuten "Tänään" tai "7 viime päivää". Suodatin on oletuksena käytössä, mutta voit muuttaa oletusasetuksia muokkaamalla suodatinta.

Näin voit muuttaa ajanjakson suodatinta:

1. Klikkaa raportin yläosasta Päivämäärä-suodatinta.
  2. Valitse suhteellinen aikaväli listasta tai tarkka aikaväli kalenterista.
  3. Klikkaa Käytä.

Kohdetyyppisuodatin

Kohdetyyppisuodattimen avulla voit tarkentaa muutettujen kohteiden listaa. Näin otat käyttöön kohdetyyppiin perustuvan suodattimen:

1. Klikkaa Lisää suodatin.
  2. Valitse vähintään yksi seuraavista kohdetyypeistä:
    1. Mainosyksikkö
    2. Sovellus
    3. Eston hallinta
    4. Välitysryhmä
    5. Käyttäjärooli
    6. Käyttäjä
  3. Klikkaa Käytä.

Kohdetyyppisuodattimen poistaminen:

• Klikkaa A button with an X on it. sen suodattimen vierestä, jonka haluat poistaa.

Tuetut muutokset

Seuraavassa luetellaan muutokset, joita muutoshistoria tukee.

Mainosyksikön muutokset

• Lisätty mainosyksikkö
  • Poistettu mainosyksikkö
  • Muutettu mainostyyppiä
  • Muutettu maatason todellista tuhannen impression hintaa
  • Muutettu todellista tuhannen impression oletushintaa
  • Muutettu näyttötiheyden rajoitusta
  • Muutettu päivitysväliä

Sovellusten muutokset

• Lisätty sovellus
  • Muutettu näyttötiheyden rajoitusta
  • Estetty sovellus
  • Sallittu sovellus
  • Estetty yleinen luokka
  • Sallittu yleinen luokka
  • Sallittu arkaluontoinen luokka
  • Estetty URL-osoite
  • Sallittu URL-osoite
  • Muutettu mainossisältöluokitusta

Eston hallinta

• Sallittu mainosverkosto
  • Estetty mainosverkosto
  • Päivitetty mainosverkoston estoasetus
  • Estetty sovellus
  • Sallittu sovellus
  • Otettu Ad Review Center käyttöön
  • Poistettu Ad Review Center käytöstä
  • Estetty yleinen luokka
  • Sallittu yleinen luokka
  • Sallittu arkaluontoinen luokka
  • Estetty arkaluontoinen luokka
  • Estetty URL-osoite
  • Sallittu URL-osoite
  • Muutettu mainossisältöluokitusta

Välitysryhmän muutokset

• Lisätty välitysryhmä
  • Poistettu välitysryhmä
  • Otettu käyttöön välitysryhmä
  • Poistettu välitysryhmä käytöstä
  • Lisätty kohdennusmaa ryhmään
  • Poistettu kohdennusmaa ryhmästä
  • Lisätty poissuljettu maa ryhmään
  • Poistettu poissuljettu maa ryhmästä
  • Lisätty kohdemainosyksikkö ryhmään
  • Poistettu kohdemainosyksikkö ryhmästä
  • Lisätty mainoslähde-esiintymä
  • Poistettu mainoslähde-esiintymä
  • Muutettu mainoslähde-esiintymän todellista tuhannen impression hintaa
  • Muutettu välitysryhmän prioriteettia

Käyttäjien pääsyoikeuksien muutokset

Käyttäjien pääsyoikeuksien muutoksia on kahdenlaisia.

Käyttäjän muutokset:

• Käyttäjä lisätty
  • Käyttäjä poistettu
  • Käyttäjä aktivoitu uudelleen
  • Käyttäjärooli vaihdettu
  • Sovellustason pääsyoikeudet määritetty
  • Sovellustason pääsyoikeudet poistettu
  • Sovellustason pääsyoikeuksia muutettu

Käyttäjäroolin muutokset:

• Käyttäjärooli lisätty
  • Käyttäjärooli poistettu
  • Käyttäjäroolitietoja muutettu
Huom. Seuraaviin kohteisiin tehdyt muutokset eivät näy muutoshistoriassa:
  • Tilin asetukset
  • Kampanjat
  • Maksut
  • Käytäntökeskus

AdMob pyrkii jatkuvasti parantamaan muutoshistoriaa. Tämä tarkoittaa, että muutoshistoriaan lisätään ajan mittaan myös muita muutoksia. Huomaathan, että uudet muutokset vaikuttavat vain tapahtumiin, jotka tapahtuvat sen jälkeen, kun kyseiset muutokset on lisätty muutoshistoriaan – tapahtumia ei lisätä takautuvasti. Jos esimerkiksi uusi muutos lisätään 31.3.2020, sen esiintymät eivät näy tililläsi, jos ne ovat tapahtuneet ennen kyseistä ajankohtaa.

Käyttäjäsarake

Käyttäjäsarakkeessa näkyy muutoksen tehneen käyttäjän tyyppi:

• Muutoksen tehneen käyttäjän sähköpostiosoite
    Huom. Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan lupia, tässä näkyy "Valtuutettu käyttäjä".
  • Käyttäjän sähköpostiosoite [MCM-kumppaniyrityksessä]. Tämä näkyy vain, jos olet tehnyt MCM-sopimuksen.
  • Google: Tämä tarkoittaa, että muutoksen teki AdMob-edustaja.