På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Åtgärda policyproblem som påverkar annonsvisning (beta)

Obs! Vi har nyligen gjort om Policycenter. Läs mer om vad som har ändrats.

Använd Policycenter för att snabbt och effektivt åtgärda problem och minimera påverkan på annonsvisningen. När du har åtgärdat problemet kan du begära granskning av din app.

Ta reda på orsaken till problemet

Börja med att klicka på Åtgärda i kolumnen Åtgärd. Då öppnas sidan Information om problemet, där du hittar en beskrivning av problemet vi upptäckte i din app. Läs igenom beskrivningen noga för att avgöra vad som behöver åtgärdas i appen. Du kanske också kan se i vilken version av appen som problemet finns.

Tips! Titta på skärmbilder

Skärmbilderna visar exempel på policyproblem som vi hittat i dina appar. De kan hjälpa dig att identifiera och förstå problemen. Klicka på Välj bild i kolumnen Skärmbilder om du vill se en skärmbild.

Kom ihåg att endast policyöverträdelser måste åtgärdas. Det är inte nödvändigt att åtgärda problem till följd av begränsningar för utgivare, men sådant innehåll får begränsad annonsvisning. Läs mer om olika typer av problem och annonsvisningsstatusar.

Om du fortfarande inte förstår orsaken till problemet kan du läsa policyavsnittet i hjälpcentret för AdMob eller besöka hjälpforumet för Google AdMob.

Tips! Prioritera problemen

Om du har många appar med problem kan du överväga att använda filtren i Policycenter för att prioritera vilka appar som ska åtgärdas först. Du kan till exempel filtrera på appar med flest berörda annonsförfrågningar eller på alla appar med inaktiverad annonsvisning, vilket är den allvarligaste åtgärden.

Du kan även filtrera på alla problem av typen Åtgärd krävs för att lättare prioritera dina åtgärder. Problem av typen Åtgärd krävs är policyöverträdelser som måste åtgärdas. Läs mer om hur du använder Policycenter

Resolving policy issues

Begära granskning

När du har gjort de ändringar som krävs vid en policyöverträdelse och/eller valfria ändringar vid en utgivarbegränsning kan du begära granskning av din webbplats.

Om du begär granskning efter att du har åtgärdat problemen ska du ladda upp den nya versionen av appen till respektive appbutik innan du begär granskning.

Obs! Du måste begära granskning av varje enskild app med policyöverträdelser i Policycenter för att annonsvisningen ska fortsätta i appen.

Så här begär du granskning av appen:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Policycenter i sidofältet.
  3. Klicka på Åtgärda vid appen som du vill begära granskning av.
  4. Granska de obligatoriska stegen i avsnittet Problem hittades och klicka sedan på Begär granskning.
    Obs! Om du har problem med Google Play måste du besöka Google Play och följa anvisningarna.
  5. Läs informationen i dialogrutan och beskriv vilka ändringar du har gjort för att följa programpolicyerna eller förklara varför du anser att överträdelsen inte är relevant.
  6. Bekräfta att du är redo för granskning genom att markera kryssrutan.
  7. Klicka på Skicka begäran. När du har skickat in begäran kan du kontrollera granskningsstatusen i Policycenter.

Granskningsstatus

Kontrollera kolumnen Status i Policycenter för att se information om granskningen. Om statusen är Undergår granskning granskas appen för närvarande och ett beslut har inte fattats ännu.

Exempel på granskningsstatus i policycentret för AdMob.

Om granskningen avvisas får du en avisering via e-post och i avsnittet Problem hittades. Läs igenom informationen om policyöverträdelsen igen så att du kan göra rätt ändringar i appen. När du har granskat policyerna och gjort ändringar kan du begära ny granskning.

Om appen godkänns vid granskningen tas åtgärden bort från Policycenter och du får ett meddelande via e-post.

Om problem i tidigare versioner av appen

På sidan Information om problemet i Policycenter kan du ibland se vilken version av appen som har problem som kan påverka annonsvisningen. Om problemet påträffades i en tidigare version av appen går det inte att återställa fullständig annonsvisning i äldre versioner. Däremot kan du åtgärda problemet och uppmuntra appanvändarna att uppdatera till den senaste versionen.

Tänk också på att alla versioner med problem kanske inte har tagits med. Läs igenom problembeskrivningen för att ta reda på om du har åtgärdat problemet i den aktuella versionen av appen.

Checking issue status in the Policy center