På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Lägg till jämförelsediagram i dina rapporter

Du kan använda ett jämförelsediagram när du vill jämföra ett enskilt mätvärde mellan alla dina appar, annonsenheter, annonsformat eller de länder där dina användare finns.

Varje jämförelsediagram kan visa upp till elva linjer. De fem första linjerna representerar de fem objekten med högst värde inom den valda jämförelsedimensionen. Som standard väljs de fem främsta objekten. Klicka på Se mer om du vill se de tio främsta objekten och återstående Övrigt objekt. Linjen Övrigt visar summan för alla andra objekt inom dimensionen.

Betydelsen av de olika linjerna visas i förklaringen under diagrammet. Håll muspekaren över linjerna för att se vilka värden de representerar.

Exempel på jämförelsediagram i AdMob.

Inställningar för jämförelsediagram

Titeln och etiketterna i rullgardinsmenyn visar vilka inställningar som valts för ett jämförelsediagram. De representerar de dimensioner och mätvärden som används för att ordna din data i diagrammet.

• Jämförelsevärde: Detta är mätvärdet som används för att skapa diagrammet innan du konverterar det till ett jämförelsediagram. Du kan redigera mätvärdet genom att klicka på ikonen Redigera diagram Redigera. I rullgardinsmenyn Mätvärde 1 ser du vilka jämförelsevärden som är tillgängliga.
  • Jämförelsedimension: Detta är dimensionen som används för att dela upp din data i diagrammet. Den representeras av flerfärgade linjer som motsvarar förklaringen längst ned i diagrammet.
  • Sorteringsordning: Ordningen som används för att presentera din data i diagrammet. För närvarande är det enda alternativet att sortera med det bästa resultatet först. Detta alternativ väljs som standard.
  • Sorteringsvärde: Värdet som mäts. Detta representeras av punkterna i linjerna och siffrorna till vänster om diagrammet.

Exempel på jämförelsediagram i AdMob-rapporter. Diagrammet visar sorteringsordning, jämförelsedimension, sorteringsvärde och jämförelsemätvärde.

Exempel

Jämföra exponeringar från annonsenheter med observerad eCPM

Skapa ett diagram som jämför exponeringar från annonsenheter med observerad eCPM. Se vilka annonsenheter som troligen genererar de största intäkterna.

Observerad eCPM avser uppskattad genomsnittlig eCPM i ett tredjepartsnätverk baserat på tidigare intäktsdata. Observerad eCPM visas endast för optimerade tredje parts annonsnätverk.

Inställningar

• Jämförelsevärde: Exponeringar
  • Jämförelsedimension: Annonsenhet
  • Sorteringsordning: Bästa
  • Sorteringsvärde: Observerad eCPM

Diagram

Exempel på jämförelsediagram för exponeringar från annonsenheter med observerad eCPM i AdMob-rapporter.

Jämför uppskattade intäkter från länder med de högst uppskattade intäkterna

Skapa ett diagram som jämför de uppskattade intäkterna från de olika länder där dina appar används. Ta reda på var dina appar är mest lönsamma.

Inställningar

• Jämförelsevärde: Uppskattade intäkter
  • Jämförelsedimension: Land
  • Sorteringsordning: Bästa
  • Sorteringsvärde: Uppskattade intäkter

Diagram

Exempel på AdMob-rapport som visar uppskattade intäkter from länder med de högst uppskattade intäkterna.

Jämför exponeringar från annonskällor med flest exponeringar

Skapa ett diagram som jämför exponeringar från de annonskällor som genererar flest exponeringar. Ta reda på vilken annonskälla som visas mest av användarna. Dimensionen Annonskällor är endast tillgänglig i medlingsrapporten och sparade rapporter som skapats utifrån den.

Inställningar

• Jämförelsevärde: Exponeringar
  • Jämförelsedimension: Annonskälla
  • Sorteringsordning: Bästa
  • Sorteringsvärde: Exponeringar

Diagram

Exempel på jämförelsediagram för exponeringar från annonskällor med flest exponeringar i AdMob-rapporter.

Jämför exponerings-CTR från appar med flest exponeringar

Skapa ett diagram som jämför klickfrekvensen för exponeringar från de appar som genererar flest exponeringar. Ta reda på vilka av dina appar som har högst klickfrekvens.

Klickfrekvens för exponeringar: Klickfrekvens (CTR), antalet gånger som användare klickar på annonser i din app dividerat med antalet gånger som annonser visas i appen.

Inställningar

• Jämförelsemätvärde: CTR %
  • Jämförelsedimension: App
  • Sorteringsordning: Bästa
  • Sorteringsvärde: Exponeringar

Diagram

Exempel på jämförelsediagram för CTR % från appar med flest exponeringar i AdMob-rapporter.