På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Hantera annonser

Hitta klicksträngen i en annons

En klicksträng är webbadressen som leder användare till en annons. Klicksträngar kallas även klicktaggar eller spårningsadresser. I den här artikeln beskriver vi två sätt att hitta klicksträngen för en annons:

Nätverksspårning är i allmänhet att föredra eftersom det fungerar på alla enheter.

Nätverksspårning Etikett som anger att detta är den rekommenderade metoden

Med nätverksspårning kan du granska nätverksaktiviteter som är relaterade till SDK:n för Google Mobile-annonser. Det innefattar att hitta klicksträngen i en annons. En bra anledning till att använda nätverksspårning i stället för verktyg som Charles Proxy är att det fungerar i alla Android- och iOS-versioner och på alla enheter.

Du hittar konfigurationsanvisningar för nätverksspårning i utvecklardokumentationen för Android eller iOS.

Externa proxyverktyg för webbfelsökning

Du kan använda en proxy för felsökning, t.ex. Charles eller Fiddler, när du vill visa trafikloggarna för en mobil session och på så sätt hitta en annons klicksträng.

Krav

• en proxy för webbfelsökning, till exempel Charles eller Fiddler
  • ett Wi-Fi-nätverk med stöd för peer to peer-trafik
  • en stationär eller bärbar dator
  • en mobilenhet med iOS eller Android
Google ger inga garantier för Charles eller Fiddlers HTTP-proxy och du använder dem på egen risk. Programvaran för HTTP-proxy kan registrera alla aktiviteter från din enhet. Kom ihåg att inaktivera proxyn när du har registrerat den relevanta trafiken.

Proxykonfiguration

1. Leta upp och kopiera systemets IP-adress från datorn.
  2. Ange datorns IP-adress som proxy på den mobila enheten. Här är en allmän vägledning för att göra detta på Android- och iOS-enheter. Det kan dock variera beroende på enhet och version.

På Android-enheter:

1. Öppna inställningarna.
    2. Leta reda på wifi-inställningarna och välj ditt wifi-nätverk.
    3. Välj Visa avancerade alternativ.
    4. Öppna proxyinställningarna och välj alternativet Manuellt.
    5. Ange IP-adressen från steg 1 som proxyserverns värdnamn.
    6. Ange 8888 som proxyport.
    7. Spara ändringarna och/eller stäng konfigurationsinställningarna.

På iOS-enheter:

1. Öppna inställningarna.
    2. Leta reda på wifi-inställningarna och välj ditt wifi-nätverk.
    3. Öppna HTTP-proxyinställningarna och välj alternativet Manuellt.
    4. Ange IP-adressen från steg 1 som Server.
    5. Ange 8888 som Port.
    6. Spara ändringarna och/eller stäng konfigurationsinställningarna.
  3. Konfigurera proxyverktyget för webbfelsökning:
    1. Ställ in HTTP-proxyporten på 8888.
    2. (Endast Charles) Avmarkera External Proxy Setting (Extern proxyinställning) om den är markerad.
    3. (Endast Fiddler) Välj alternativet Allow remote computers to connect (Tillåt fjärrdatorer att ansluta).
  4. Konfigurera SSL (endast Charles):
    1. Välj Proxy och sedan SSL Proxy Settings (SSL-proxyinställningar) i menyfältet.
    2. Klicka på Add (Lägg till) och ange följande värd- och portvärden:

• Värd: pubads.g.doubleclick.net och googleads.g.doubleclick.net
      • Port: 443

Du kan också välja att registrera all trafik genom att ange en asterisk (*) som värd och lämna fältet Port tomt. Detta kan vara praktiskt om det uppstår ett problem utanför de två ovanstående domänerna.

3. Klicka på OK.
    4. Installera certifikatet för Charles på datorn genom att följa riktlinjerna för SSL-konfiguration för Charles.
    5. När enheten har proxyanslutit till din dator öppnar du mobilens webbläsare och skriver http://www.charlesproxy.com/getssl för att ladda ned och installera datorcertifikatet.
  5. Börja registrera HTTP-trafik från mobilen (endast Charles).
    • Om en varning visas där du blir ombedd att tillåta att den mobila enheten ansluter väljer du Allow (Tillåt).
  6. När du är klar med registreringen av nätverkstrafik måste du stänga av proxyinställningarna på enheten genom att utföra steg 2 i omvänd ordning (ställ in proxyn på Ingen).
  7. Granska loggen och leta reda på klicksträngarna för de visade annonserna.