Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Administrer annonser

Finn klikkstrengen til en annonse

Klikkstrenger er nettadresser som fører brukere til annonser. Klikkstrenger kalles også «klikktagger» eller «sporingsadresser». I denne artikkelen beskriver vi to måter du kan finne annonsers klikkstreng på:

Nettverkssporing foretrekkes vanligvis fordi det fungerer på alle enheter.

Nettverkssporing Etikett som viser at dette er den foretrukne metoden

Med nettverkssporing kan du gjennomgå nettverksaktivitet knyttet til Google Mobile Ads SDK. Dette inkluderer å finne klikkstrengen til en annonse. En god grunn til å bruke nettverkssporing i stedet for andre verktøy, for eksempel Charles Proxy, er at det fungerer på alle Android- eller iOS-versjoner og -enheter.

Se konfigurasjonsveiledningen for bruk av nettverkssporing i utviklerdokumentasjonen for Android eller iOS.

Eksterne proxy-tjenerverktøy for feilsøking på nettet

Du kan bruke et proxy-tjenerbasert feilsøkingsprogram, for eksempel Charles eller Fiddler, for å se trafikklogger for mobiløkter og finne klikkstrengen til en annonse.

Krav

• En proxy-tjener for feilsøking, for eksempel Charles eller Fiddler.
  • Et Wi-Fi-nettverk der node til node (p2p)-trafikk er tillatt.
  • En stasjonær eller bærbar datamaskin.
  • en mobilenhet med iOS eller Android
Google går på ingen måte god for eller garanterer for HTTP-proxy-tjenerne Charles eller Fiddler, og all bruk skjer på eget ansvar. HTTP-programvaren for proxy-tjenere kan registrere en hvilken som helst aktivitet på enheten din. Husk å slå av proxy-tjeneren når du er ferdig med å registrere den relevante trafikken.

Konfigurering av proxy-tjenere

1. Finn systemets IP-adresse på datamaskinen, og kopier den.
  2. Oppgi denne IP-adressen som proxy-tjeneren på mobilenheten. Nedenfor følger en generell veiledning i hvordan du gjør dette på Android- og iOS-enheter. Men fremgangsmåten kan variere noe på ulike enheter og i ulike versjoner.

På Android-enheter:

1. Åpne innstillingene.
    2. Finn wifi-innstillingene, og velg wifi-nettverket ditt.
    3. Velg Vis avanserte alternativer.
    4. Åpne proxy-innstillingene, og velg «Manuell».
    5. Skriv inn IP-adressen fra trinn 1 som proxy-vertsnavnet.
    6. Skriv inn 8888 som proxy-porten.
    7. Lagre endringene og/eller lukk konfigurasjonsinnstillingene.

På iOS-enheter:

1. Åpne innstillingene.
    2. Finn wifi-innstillingene, og velg wifi-nettverket ditt.
    3. Åpne HTTP-proxy-innstillingene, og velg «Manual» («manuell»).
    4. Oppgi IP-adressen fra trinn 1 under «Server» (tjener).
    5. Skriv inn 8888 som «Port».
    6. Lagre endringene og/eller lukk konfigurasjonsinnstillingene.
  3. Konfigurer proxy-tjenerverktøyet for feilsøking på nettet:
    1. Angi HTTP-porten for proxy-tjeneren som 8888.
    2. Bare i Charles: Hvis «External Proxy Setting» (ekstern proxy-innstilling) er valgt, må du fjerne avmerkingen.
    3. Bare Fiddler: Velg alternativet «Allow remote computers to connect» (tillat eksterne datamaskiner å koble til).
  4. Konfigurer SSL (bare i Charles):
    1. Gå til Proxy på menylinjen og deretter til SSL Proxy Settings (SSL-proxy-innstillinger).
    2. Klikk på Add (legg til), og skriv inn disse verts- og portverdiene:

• Vert: pubads.g.doubleclick.net og googleads.g.doubleclick.net
      • Port: 443

Du kan også velge å registrere all trafikk ved å oppgi en stjerne (*) som «Host» (vert), og la «Port»-feltet stå tomt. Dette kan være nyttig hvis det har oppstått et problem utenfor de to ovennevnte domenene.

3. Klikk på OK.
    4. Installer Charles-sertifikatet på datamaskinen ved å følge Charles-veiledningen for konfigurering av SSL.
    5. Når enheten og datamaskinen din er koblet sammen via en proxy-tjener, går du til nettleseren på telefonen din og skriver inn http://www.charlesproxy.com/getssl for å laste ned og installere maskinsertifikatet.
  5. Nå kan du registrere HTTP-trafikk på mobiltelefonen (bare Charles).
    • Hvis det vises et varsel der du blir bedt om å gi mobilenheten tillatelse til å koble til, velger du Allow (tillat).
  6. Når du er ferdig med å registrere nettverkstrafikk, må du huske å deaktivere innstillingen for proxy-tjenere på enheten. Da er det bare å gjøre det motsatte av det du ble bedt om i trinn 2 (angi proxy-tjeneren som None (ingen)).
  7. Se gjennom loggen for å finne klikkstrengene til annonsene som ble vist.