På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Hantera dina medlingsgrupper

Ändra prioritet och filter för medlingsgrupper, pausa, aktivera, ta bort eller kopiera medlingsgrupper i medlingstabellen
Mediation illustration.

Göra ändringar i en medlingsgrupp

Så här redigerar du en medlingsgrupp.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på namnet på medlingsgruppen du vill ändra i tabellen med medlingsgrupper.
  4. Gör önskade ändringar.
  5. Klicka på Spara.

Ändra prioritet för en medlingsgrupp

AdMob använder prioritet för att förhindra konflikter när en annonsbegäran matchar flera medlingsgrupper. AdMob väljer alltid den matchande medlingsgrupp som har högst prioritet för att tillgodose annonsbegäran. Läs mer om prioritet

Så här ändrar du prioriteten för dina medlingsgrupper:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Håll muspekaren över värdet du vill ändra i kolumnen Prioritet i tabellen med medlingsgrupper.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Ange ett siffervärde.
  6. Klicka på Spara.

Ett exempel på prioritetsalternativet Skapa medlingsgrupp

Filtrera tabellen med medlingsgrupper

Du kan använda filter för att sortera tabellen med medlingsgrupper. Filter är extra användbara om du har en lång lista över medlingsgrupper eller om du försöker hitta alla grupper med ett visst kriterium.

Exempel

En utgivare vill ta reda på vilka medlingsgrupper som är inriktade på iOS-användare i Mexiko. Hen kan lägga till filter för iOS (plattform) och Mexiko (land eller region) för att se en lista över bara de medlingsgrupper som har iOS som plattform och som är inriktade på Mexiko.

Så här lägger du till ett filter för tabellen med medlingsgrupper:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på Filtrera i tabellen med medlingsgrupper.
  4. Välj filtren du vill använda.
  5. Klicka på Spara.

När filtren har tillämpats visas bara de medlingsgrupper som matchar kriteriet i tabellen.

Om du vill ta bort ett filter klickar du på Ta bort.

Exempel på filter i tabellen med medlingsgrupper.

Pausa en medlingsgrupp

Så här pausar du en medlingsgrupp:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Markera kryssrutan vid medlingsgrupperna du vill pausa.
  4. Klicka på Ändra status
  5. Klicka på Pausa.

Aktivera en medlingsgrupp

Så här aktiverar du en pausad medlingsgrupp:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Markera kryssrutan vid medlingsgrupperna du vill aktivera.
  4. Klicka på Ändra status
  5. Klicka på Aktivera.

Ta bort en medlingsgrupp

Följ stegen nedan för att ta bort en medlingsgrupp. Obs! Om du tar bort en medlingsgrupp deltar den inte längre i medling och kan inte återställas.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Markera kryssrutan vid medlingsgrupperna du vill ta bort.
  4. Klicka på Ändra status
  5. Klicka på Ta bort.
Obs! Det går inte att redigera, pausa eller ta bort medlingsgruppen AdMob (standard).

Kopiera en medlingsgrupp

Så här skapar du en kopia av en medlingsgrupp:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Markera kryssrutan vid medlingsgruppen du vill kopiera.
    Obs! Du kan bara kopiera en medlingsgrupp åt gången.
  4. Klicka på Kopiera.
  5. Ge den kopierade medlingsgruppen ett nytt namn.
  6. Klicka på Spara.