På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Annonstyp

När du väljer annonstyperna för en annonsenhet väljer du vilka typer av annonser du vill ska kunna visas för användare. När annonsenheten begär en annons från AdMob kan den endast ta emot en annons som matchar en av de inställda annonstyperna.

• Text, bilder och multimedia: Textannonser, bildannonser och HTML5-/multimedieannonser. De kan innehålla enbart text, statiska bilder, animerade bilder (.GIF) eller multimedia (till exempel interaktiva annonser).
  • Video: Annonser med video- och ljudinnehåll. Videoannonser som visas i bannerannonsenheter börjar alltid med ljudet avstängt. Tittarna kan slå på ljudet i annonsen genom att klicka på knappen Ljud av på Google.
  • Interaktiva: Annonser med ett interaktivt element, till exempel en spelbar annons eller enkät.

Vilka annonstyper som är tillgängliga för en annonsenhet beror på vilket annonsformat du valde när du skapade den.

Så här väljer du tillgängliga annonstyper för dina annonsenheter:

1. Klicka på Appar i sidofältet.
  2. Välj namnet på appen som är kopplad till annonsenheten du vill redigera. Obs! Om du inte ser appen i listan över de senaste apparna kan du klicka på Alla appar och sedan på appens namn.
  3. Klicka på Annonsenheter i sidofältet.
  4. Klicka på annonsenhetens namn.
  5. Markera alla kryssrutor vid Annonstyp.

Annonstyp     Blå kryssruta.   Text
    Blå kryssruta.   Bild
    Blå kryssruta.   Video
  6. Klicka på Spara och upprepa de här stegen för dina andra appar.