Käytännöt

Palkkion tarjoavia mainospaikkoja koskeva käytäntö

Seuraavia käytäntöjä sovelletaan aina, kun palkkion tarjoavia mainoksia näytetään Googlen mainostuotteiden kautta:

• Palkkion tarjoavista mainoksista kertyvien palkkioiden siirtäminen tapahtuu yksinomaan julkaisijan ja käyttäjän välillä. Google ei tarjoa eikä vahvista palkkioita.
  • Julkaisijat eivät saa pyytää muita klikkaamaan mainoksiaan tai käyttää vilpillisiä menetelmiä klikkausten hankkimiseen. Tällaisia menetelmiä ovat muun muassa rahallisen korvauksen tarjoaminen käyttäjille mainosten katsomisesta tai hakujen tekemisestä, lupaukset kerätä rahaa kolmansille osapuolille kyseisellä toiminnalla tai harhaanjohtavien kuvien sijoittaminen yksittäisten mainosten viereen.
  • Julkaisijat eivät saa kannustaa käyttäjiä reagoimaan palkkion tarjoaviin mainoksiin käyttämällä ilmaisuja, jotka antavat ymmärtää reagoimisen auttavan julkaisijaa suoraan (esimerkiksi "tue meitä").
  • Palkkion tarjoavia mainoksia ei saa sijoittaa sovelluksiin, joissa tarjotaan palkkiona tai muutoin rahallista korvausta tai rahaksi muutettavia tarjouksia (esimerkiksi lahjakortteja, alennusta fyysisistä tuotteista tai palveluista taikka kryptovaluuttaa).
  • Palkkion tarjoavia mainoksia saa näyttää vain silloin, kun käyttäjä nimenomaisesti valitsee palkkion tarjoavan mainoksen katsottavaksi. Lisäksi käyttäjän on valittava kunkin palkkion tarjoavan mainoksen katsominen erikseen. Käyttäjä ei siis voi ottaa käyttöön automaattista palkkion tarjoavien mainosten katsomista.
  • Palkkiot, joita ei voi lunastaa: Julkaisijat, jotka näyttävät Google-mainoksia palkkion tarjoavissa mainospaikoissaan, eivät saa
    • tarjota palkkioita, joita ei voi lunastaa
    • jättää palkkiota toimittamatta käyttäjälle, joka on tehnyt vaaditun tehtävän.
  • Satunnaiset palkkiot: Julkaisijat, jotka näyttävät Google-mainoksia palkkion tarjoavissa mainospaikoissaan, saavat tarjota satunnaisia palkkioita, kunhan palkkioiden todennäköisyys kerrotaan käyttäjälle.
  • Palkkion kuvausta koskevat vaatimukset: Julkaisijoiden, jotka näyttävät Google-mainoksia palkkion tarjoavissa mainospaikoissaan, on ilmoitettava mainoksessa selkeästi ja tarkasti
    • vaadittu tehtävä (esimerkiksi "Katso tämä mainos, niin saat 100 kultakolikkoa!" tai "Katso tämä mainos, niin saat lisäelämän!")
      • Vaadittua tehtävää voidaan kuvata kuvakkeella, mutta tällöin on tehtävä selväksi, että kyseessä on mainos, mieluiten käyttämällä Mainos-sanaa kuvakkeen yhteydessä.
    • sovelluksen sisäinen palkkio, jonka käyttäjä saa tehtyään vaaditun tehtävän (esimerkiksi "Katso tämä mainos, niin saat 100 kultakolikkoa!"). Palkkio on voitava lunastaa sen sovelluksen sisällä, jossa palkkion tarjoava mainos näytettiin.
      • Palkkiota voidaan kuvata kuvakkeella, kunhan se on sovelluksen käyttäjien kannalta helposti ymmärrettävä.