Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Palkkion tarjoavia mainosyksiköitä koskevat käytännöt

Palkkion tarjoavat mainosyksiköt voivat vahvistaa julkaisijan ja käyttäjien välistä suhdetta, mistä on hyötyä molemmille. Jotta käyttökokemus olisi positiivinen niin julkaisijoille, käyttäjille kuin mainostajillekin, olemme määritelleet alla ovat mainosyksiköiden luonnetta ja toteutusta koskevat vaatimukset. Niitä sovelletaan mainosyksiköihin, jotka tarjoavat palkkion Googlen toimittamien mainosten kautta ("palkkion tarjoavat mainokset").

Käytännöissä käytettyjen termien määritelmät:

• "Suorat rahalliset palkkiot" tarkoittavat kaikentyyppisiä laillisia maksuvälineitä ja muita maksutapoja, joilla voidaan suoraan ostaa tosielämän hyödykkeitä tai palveluja.

Esimerkkejä: Käteinen, kryptovaluutta, lahjakortti

• "Epäsuorat tai ei-rahalliset palkkiot" tarkoittavat mitä tahansa palkkioita, joilla ei ole rahallista arvoa tosielämässä tai joilla on rahallinen arvo mutta jotka eivät ole todellisia maksutapoja.

Esimerkkejä: Alennukset, kanta‑asiakaspalkinnot tai ‑pisteet, tuotteiden maksuton toimitus, tuotteen tai palvelun maksuton kokeilu, pelihahmon lisäelämä tai skini

• "Ei-siirrettävä" viittaa palkkioon, joka on vain kyseisen palkkion saaneen käyttäjän lunastettavissa ja käytettävissä ja jota ei voi muuntaa suoraksi rahalliseksi palkkioksi tai kolmannelle osapuolelle siirrettävissä olevaksi palkkioksi.

Esimerkkejä: Alennuskoodi, kanta-asiakaspisteet tai sellainen pelinsisäinen tuote, jonka voi lunastaa ja käyttää vain tietty sisäänkirjautunut käyttäjä oman tilinsä kautta ja jota ei voi suoraan muuntaa käteiseksi tai käyttää toiselle henkilölle siirrettävissä olevan tuotteen ostamiseen

Palkkioita koskevat vaatimukset

1. Suoria rahallisia palkkioita ei saa tarjota missään tilanteessa.
  2. Epäsuoria tai ei-rahallisia palkkioita saa tarjota seuraavin ehdoin:
    • Palkkiona oleva tuote tai palvelu on lunastettavissa ja käytettävissä vain julkaisijan alustalla, sivustolla tai sovelluksessa.
    • Palkkio on ei-siirrettävä (esimerkiksi fyysisiä tuotteita tai toiselle henkilölle siirrettävissä olevia kanta-asiakaspisteitä ei sallita).
    • Palkkion arvo on enintään 25 prosenttia tuotteen kokonaisarvosta, jos palkkio on fyysistä tuotetta koskeva kuponki tai alennus.
  3. Satunnaiset palkkiot ovat sallittuja seuraavin ehdoin:
    • Satunnaisten palkkioiden mahdollisuudesta kerrotaan käyttäjälle ennen Palkkion tarjoavien mainosten näkymistä (esimerkki: "Katso tämä mainos, niin voit saada satunnaisen palkkion").
    • Tiedot kaikista mahdollisista palkkioista ovat helposti käyttäjän saatavilla (näistä voidaan kertoa esimerkiksi ilmoituksessa, hiirellä osoitettaessa näkyvässä tiedotteessa tai linkitetyllä sivulla). Käyttäjälle on myös kerrottava, mikäli palkkiotta jääminen on mahdollista.
    • Palkkion saamisen mahdollisuus on suurempi kuin 0.

Toteutusta koskevat vaatimukset

1. Ennen kuin Palkkion tarjoava mainos näkyy, julkaisijan on kerrottava selkeästi, tarkasti ja näkyvästi, mitä käyttäjän on tehtävä ja millaista palkkiota hänelle tarjotaan.
    • Tehtäviä tai palkkioita voidaan kuvailla kuvakkeiden avulla, kunhan nämä ovat selkeästi ja yksiselitteisesti ymmärrettävissä.
    • Jos Palkkion tarjoavia mainoksia näkyy useita tai käyttäjän on palkkion saadakseen katsottava niitä tietty määrä, siitä on kerrottava käyttäjälle selkeästi (esimerkki: "Katso 3 mainosta, niin saat 100 kultakolikkoa").
  2. Palkkion tarjoavia mainoksia saa näkyä vasta, kun käyttäjä on sallinut ne yksiselitteisesti (esimerkiksi napauttamalla "Kyllä"- tai "Hyväksy"-painiketta) (tämä ei koske palkkion tarjoavia välimainoksia). Lisäksi:
    • Palkkion tarjoavat mainokset eivät saa pakottaa käyttäjää katsomaan niitä (ne on voitava esimerkiksi ohittaa tai hylätä).
    • Palkkion tarjoavissa välimainoksissa on oltava esikatselu, jossa käyttäjä voi valita "Ei"- tai "Älä hyväksy" ‑vaihtoehdon ja jossa on tarpeeksi aikaa mainoksesta kieltäytymiseen. Tämä vaihto ei saa olla piilotettu tai toimimaton.
    • Palkkion tarjoavan mainoksen ohittaminen tai "Ei-"- tai "Älä hyväksy" ‑vaihtoehdon valitseminen ei saa estää tai hankaloittaa alustan, verkkosivuston tai sovelluksen normaalia käyttöä.
    • Julkaisija ei saa sisällyttää mainokseen mitään tekstiä tai kuvakkeita (muita kuin tarjottuja palkkioita kuvaavia) harhauttaakseen käyttäjää tai kannustaakseen tätä tekemään tietyn valinnan (esimerkki: "Katso tämä mainos yrityksen tukemiseksi").
  3. Julkaisijan on toimitettava luvatut palkkiot käyttäjälle, kun tämä on tehnyt vaaditut asiat.
  4. Julkaisija on täysin vastuussa palkkioiden myöntämisestä, eikä julkaisija saa väittää tai antaa ymmärtää, että palkkiot ovat Googlen vahvistamia tai suosittelemia.