På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Programpolicyer för AdMob och AdSense

Vanliga frågor om avdrag från intäkter

Dina intäkter kan av olika anledningar inbegripa avdrag. Google kan justera dina intäkter om ogiltig aktivitet upptäcks i ditt konto eller aktivitet som bryter mot Googles policyer.

Google kan även justera dina intäkter om vi inte kan inhämta betalning från annonsörer vars annonser visades i ditt innehåll. Till exempel kan annonsörerna ha använt stulna kreditkort eller misslyckats med betalningen på annat sätt. Google arbetar ständigt för att se till att detta händer så sällan som möjligt, så att vi kan upprätthålla en säker miljö för användare, utgivare och annonsörer.

Utöka allt  Komprimera allt

Vanliga frågor

Här följer svar på frågor om avdrag i konton:

Varför gjorde ni avdrag från mina intäkter?

Vi har gjort ett avdrag från dina intäkter på grund av ogiltiga klick eller aktivitet som inte överensstämmer med Googles policyer. Google granskar regelbundet utgivarnas konton med avseende på sådan aktivitet. När vi hittar aktivitet av det här slaget i ditt konto justerar vi dina intäkter och ersätter de annonsörer som betalade för klicken och exponeringarna.

I sällsynta fall kan dina intäkter ha justerats på grund av att vi inte kunde inhämta betalning från vissa annonsörer. Till exempel kan annonsörerna ha använt stulna kreditkort eller misslyckats med betalningen på annat sätt. När detta händer måste vi dra av motsvarande intäkter från utgivare vars innehåll annonsörernas annonser visades i.

Jag vill överklaga avdraget. Kan jag göra det?

Nej, det går inte att överklaga avdrag. Vi vill försäkra dig om att vi har gjort en noggrann genomgång av trafiken i ditt konto. Vi gör endast avdrag när vi hittar ogiltiga klick i ditt konto, när vi upptäcker aktivitet som inte överensstämmer med Googles policy och när annonsörer som har uteblivna betalningar till Google har visat annonser via ditt AdSense-innehåll.

Bedrägliga annonsörskonton stängs av på obestämd tid och tillåts inte längre visa annonser i Googles nätverk.

Mina slutförda intäkter skiljer sig från de uppskattade intäkterna. Varför görs ett extra avdrag?

De uppskattade intäkterna i ditt konto är en trolig uppskattning av den senaste tidens kontoaktivitet när kontot samlade på sig trafik. De slutförda intäkterna innefattar däremot alla intäkter som vi betalar ut för bekräftade klick och exponeringar, minus eventuella intäkter från annonsörer som har uteblivna betalningar till Google och vars annonser visades i ditt innehåll.

I vissa fall kanske Google upptäcker att aktiviteten som du redan har fått betalt för är ogiltig eller att den inte överensstämmer med Googles policyer. I sådana fall justerar Google ditt konto genom avdrag. Läs mer om uppskattade kontra slutförda intäkter.

Vilket datumintervall gällde avdraget?

Vi kan inte uppge datumintervallet som justeringen avsåg. Enligt våra användarvillkor krediteras annonsörer för ogiltig trafik som skett upp till 60 dagar före fakturadatumet. När vi är klara med utredningen och börjar hantera krediteringen kan det ta upp till 30 dagar innan avdragen syns i ditt konto.

Kan jag få mer information om avdraget? Vilka appar har resulterat i det här avdraget?

Vi kan inte ge någon information om vilka aktiviteter vi upptäckte i ditt konto. Det beror på att vi skyddar vårt system för att identifiera ogiltig aktivitet och hindra användare från att kringgå systemet. Vi rekommenderar att du läser vanliga frågor om AdSense-policyn om du vill veta mer.

Hur kan jag förhindra att detta händer igen?

Vi uppmuntrar utgivare att kontinuerligt övervaka sina konton för att upptäcka potentiella tecken på ogiltig aktivitet.

Det är viktigt att veta varifrån trafiken kommer. Vi är medvetna om behovet av annonskampanjer för att marknadsföra webbplatser, men det är lika viktigt att övervaka vilken slags trafik som marknadsföringen genererar. För att du ska lyckas med detta rekommenderar vi att du övervakar trafiken till dina appar eller ditt övriga innehåll med hjälp av ett analysverktyg, till exempel Firebase.

För appar rekommenderar vi även att du läser implementeringsguiden för AdMob. Mobiltelefoner har en mindre skärmstorlek, och därför är det extra viktigt att du planerar placeringen av annonserna noga. AdMob-utgivare bör vara noga med hur de placerar annonser så att de undviker oavsiktliga klick och så att användarna får en god upplevelse.

Google arbetar ständigt för att se till att avdrag på grund av annonsörers betalningsbedrägerier händer så sällan som möjligt, så att vi kan upprätthålla en säker miljö för användare, utgivare och annonsörer. Bedrägliga annonsörskonton stängs av på obestämd tid och tillåts inte längre visa annonser i Googles nätverk.

Vad ska jag göra om jag misstänker ogiltig aktivitet?
Om du upptäcker misstänkt aktivitet i ditt konto kan du meddela oss via vårt onlineformulär. Beskriv situationen så detaljerat som möjligt. Vi behåller uppgifterna i våra register, men vi kanske inte svarar om vi inte upptäcker ett viktigt problem med ditt konto.