Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Natiivimainoksia koskevat käytännöt ja ohjeet

Natiivimainosten avulla voit näyttää mainoksia, jotka sopivat sovelluksesi sisältöön ja ulkoasuun.

Kaikkien AdMob‑natiivimainosten on oltava tässä artikkelissa olevien ohjeiden sekä AdMob‑käytäntöjen ja ‑ohjeiden mukaisia. Android‑kehittäjien kannattaa lisäksi tutustua Google Playn kaupallistamista ja mainoksia koskevaan käytäntöön.

Huom. Mainoksen sisältämän päävideon tai kuvaelementin renderöintiin tarvitaan MediaView. Logon ja sovelluksen kuvakkeen elementit voidaan renderöidä ImageView'n avulla. Lue lisää Google Developers -sivustolta (Android, iOS)

Vaadittu koko ja asettelu

Natiivimainoksia, jotka ovat pienempiä kuin 32 x 32 dp (Android) tai 32 x 32 pts (iOS), ei näytetä. Näin pieni koko voi vaikeuttaa mainosten näkemistä tai niihin reagoimista sekä huonontaa näytettävän sisällön laatua.

Natiivivideoiden osalta MediaView-pääsisällön on oltava kooltaan vähintään 120 x 120 dp (Android) tai 120 x 120 pts (iOS). Videomainoksia ei näytetä, jos MediaView-pääsisällön koko on minkä tahansa mitan osalta alle 120 dp.

Kaikkien natiivimainoselementtien on oltava natiivimainosnäkymän sisäpuolella.

Pakolliset mainososat

AdMob‑natiivimainosten pakollisia osia ovat mainoksen attribuutio, Mainokseni (tai tietyissä tapauksissa Google-mainokset) ‑kuvake, kuvaelementit, tekstielementit sekä tietyt natiivimainoksen muodon mukaan määräytyvät osat.

Merkitse natiivimainoksesi selkeästi mainoksen attribuutiolla ja Mainokseni (tai Google‑mainokset) ‑kuvakkeella. Tämä on välttämätöntä, jotta käyttäjät eivät erehdy luulemaan mainoksiasi sisällöksi. On tärkeää, että tunnet näiden kahden pakollisen mainososan erot ja ymmärrät, miten Google käyttää niitä.

Mainoksen attribuutio

Mainoksen attribuutio täytyy lisätä manuaalisesti. Jos muutat mainoksen attribuution oletustyyliä, muista seuraavat säännöt:

• Mainoksissa on oltava jokin seuraavista merkinnöistä:
    • sana "mainos" tai "sponsoroitu"
    • merkki, jossa lukee "mainos" ja joka on vähintään 15 pikseliä korkea ja leveä.

Mainokseni (tai Google-mainokset) ‑kuvake

Esimerkki natiivimainoksesta, jossa on Google-mainokset-kuvake.

Voit valita, mihin mainoksen kulmaan haluat sijoittaa Mainokseni-kuvakkeen.

Muista testata asettelut sekä pienillä että suurilla kirjasimilla. Varmista lisäksi, että Mainokseni (tai Google‑mainokset) ‑kuvake sijoitetaan sellaiseen sisältöön, jossa se näkyy selkeästi.

Kuvaelementit

• Julkaisijat voivat skaalata kuvaa pienemmäksi muokkaamatta kuvasuhdetta.
  • Julkaisijat voivat rajata kuvaa symmetrisesti enintään 20 % joko korkeus- tai leveyssuunnassa.

Tekstielementit

• Katkaisu
    • Otsikko (pakollinen): Varmista, ettei tekstiä katkaista, jos siinä on enintään 25 merkkiä.
    • Teksti (valinnainen): Varmista, ettei tekstiä katkaista, jos siinä on enintään 90 merkkiä.
  • Kirjasinkoon on oltava yhdenmukainen sitä ympäröivien sovelluselementtien kanssa.

Muut osat

• Sovelluskaupan kuvake (kuva), hintateksti sekä tähti‑ tai arvosteluosat eivät ole pakollisia sovelluksen asennusmainoksille tai videomuotoisille sovelluksen asennusmainoksille.
  • URL‑osoite on valinnainen sisältömainoksissa.
  • Sovelluksen asennusmainosten ja sisältömainosten painikkeissa on .SVG‑kuvake ja tekstielementti. Ainakin toisen niistä täytyy olla näkyvissä. Sekä .SVG‑kuvake että tekstielementti voivat myös näkyä mainoksessa samanaikaisesti.

Sovelluksen asennusmainokset

Sovelluksen natiiviasennusmainoksen on sisällettävä toimintakehotuspainike, jota klikkaamalla käyttäjät voivat ladata tai asentaa sovelluksen. Me tarjoamme tekstielementin. Halutessasi voit käyttää tähän myös sovelluksen latauskuvaketta. Mainosaineistoon on sisällytettävä myös sovelluksen kuvake.

Erottaminen sisällöstä

• Mainoksen tausta ei saa olla klikattava (ei klikattavaa tyhjää tilaa). Jos käytät mainoksen taustana kuvaelementtiä, kuva ei saa olla klikattava.
  • Natiivimainoksen ulkoasun on selkeästi erotettava mainos sovelluksen sisällöstä. Sovelluksen sisältö ei myöskään saa olla päällekkäin natiivimainoksen kanssa. Päällekkäisyys voi aiheuttaa tahattomia klikkauksia, mikä puolestaan voi johtaa kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvään käytäntörikkomukseen.