Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Over doelprognoses

Vanaf 3 mei 2023 wordt de prognosefunctie in AdMob-campagnes beëindigd. Deze wijziging heeft geen invloed op de prestaties van uw campagne.

Een doelprognose is een schatting van hoe waarschijnlijk het is dat met een campagne het geselecteerde doel wordt bereikt, zoals een bepaald aantal klikken of vertoningen.

Deze prognoses zijn een manier om te controleren of er voldoende klikken of vertoningen beschikbaar zijn voor een campagne. U kunt zo bijvoorbeeld rekening houden met eventuele tekorten die zich mogelijk voordoen. Prognoses zijn een goed hulpmiddel om campagnes te optimaliseren door overboeken of onderbieden te voorkomen.

Wanneer u een prognose start, wordt er direct een simulatie van de advertentieserver uitgevoerd door AdMob om te bepalen hoe concurrerende campagnes worden verdeeld over de relevante voorraad. U kunt een eerste prognose uitvoeren als u de campagne opstelt. Daarna kunt u aanvullende prognoses maken door de campagne te bewerken.

Prognoses zijn uitsluitend bedoeld ter informatie. Alle prognoses zijn speculatief en zijn gebaseerd op aannames en toekomstige gebeurtenissen. De kans is aanwezig dat de aannames geheel of deels onjuist zijn en dat de gebeurtenissen zich niet voordoen.

Meer informatie