Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Campagnes

Vereisten voor inhoud van beeldadvertenties

Grafische lay-out

Advertenties mogen niet zijdelings of ondersteboven worden weergegeven. Advertenties mogen niet worden gesegmenteerd, meerdere kopieën van zichzelf binnen de advertentie bevatten of anderszins uit meer dan één advertentie lijken te bestaan. Google staat ook geen advertenties toe die buiten het frame uitsteken of zich anderszins uitbreiden naar de rest van de app.

Aan elke beeldadvertentie wordt een kleine, informatieve grafische overlay toegevoegd. Het formaat van uw afbeelding wordt niet aangepast om ruimte te maken voor dit element. U moet uw advertentie altijd indienen in het volledige, originele formaat en daarbij rekening houden met dit overlay-element. Als u een advertentie indient waarvan het formaat al kleiner is gemaakt, kan er extra witruimte omheen worden weergegeven wanneer uw advertentie wordt vertoond. U kunt een voorbeeldweergave van uw advertentie met deze overlay bekijken wanneer u een standaard beeldadvertentie maakt of een beeldadvertentie op basis van een sjabloon via de Advertentiegalerij.

AdMob-ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van slimme banners. Dit zijn advertentieblokken waarin u banneradvertenties op schermbreedte kunt weergeven voor elke schermgrootte en op verschillende apparaten, in beide standen. Slimme banners vormen een oplossing voor de toenemende schermfragmentatie op verschillende apparaten. Ze detecteren de breedte van de telefoon in de huidige stand en zorgen dat de advertentie in dat formaat wordt weergegeven. Wanneer een beeldadvertentie niet de volledige toegewezen ruimte voor de banner inneemt, wordt de afbeelding gecentreerd en de resterende ruimte opgevuld met een zeshoekmotief. Aanvullende AdSense-advertenties worden ook gecentreerd, maar daarbij wordt een 'transparante' opvulling gebruikt. Zie de handleiding voor Google-ontwikkelaars voor meer informatie.

Relevantie en kwaliteit

Beeldadvertenties moeten relevant zijn voor de site of app die wordt gepromoot. Afbeeldingen en video's in advertenties moeten duidelijk en herkenbaar zijn en leesbare tekst bevatten. We staan het gebruik van onduidelijke, wazige of onherkenbare afbeeldingen in advertenties niet toe.

Knipperen en flitsen

Google staat geen advertenties toe die knipperen, flitsende achtergronden hebben of anderszins de aandacht afleiden.

Nabootsen van app-content, nieuwsartikelen of tekstadvertenties

Google staat geen advertenties toe die content van uitgevers, de opmaak, nieuwsartikelen en functies nabootsen. Advertenties mogen geen schermafbeeldingen van tekstadvertenties van Google Ads bevatten of op enigerlei wijze tekstadvertenties van Google Ads nabootsen.

Gezinsstatus

Google wijst aan alle advertenties een gezinsstatus toe om er zeker van te zijn dat advertenties aan een geschikte doelgroep worden getoond. Beeldadvertenties en de content waarnaar ze verwijzen, moeten 'gezinsvriendelijk' zijn. Beeldadvertenties en de bijbehorende websites mogen geen niet-gezinsvriendelijke inhoud of inhoud voor volwassenen bevatten.