På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Bannerimplementeringar som avråds

Nedan följer exempel på dåliga implementeringar av bannerannonser som ofta leder till omfattande ogiltig aktivitet på grund av att annonsen ligger nära klickbara element i appen.

Annonser bredvid interaktiva element

En av de vanligaste anledningarna till oavsiktliga klick är att bannerannonserna ligger nära andra element i appen. Undvik oavsiktliga klick genom att inte placera bannerannonserna intill interaktiva element och appinnehåll, som

• navigeringsknappar, till exempel en Nästa-knapp eller ett anpassat appmenyfält
  • interaktivt innehåll, till exempel en chattruta eller bild i ett bildgalleri
  • på en spelskärm där användarna ständigt klickar på appen.

Den här placeringen av bannerannonsen kan resultera i att appen får för många oavsiktliga klick, och vi avråder från en sådan implementering.

Klicka om du vill se ett exempel

Exempel på underkänd bannerannons i AdMob.

Annonser som är inklämda mellan appobjekt

Exemplet nedan visar en app som är inklämd mellan olika delar av appinnehållet: det interaktiva appinnehållet och de anpassade navigerings-/menyknapparna längst ned. Användarna ser troligen den här bannerannonsen flera gånger medan de använder appen. Det är därför större risk att de råkar klicka på bannerannonsen av misstag. Den här placeringen av bannerannonsen kan resultera i att appen får för många oavsiktliga klick, och vi avråder från en sådan implementering.

Klicka om du vill se ett exempel

Exempel på underkänd bannerannons.

Annonser som överlappar appinnehåll (bryter mot policyn)

Bannerannonser får inte flyta eller sväva över appinnehållet. Om en app har en rullningsmeny, får bannerannonser inte dyka upp eller placeras över innehållet på menyn som i exemplet nedan. Bannerannonser ska inte heller flytta sig när användaren rullar, eftersom användaren kan försöka klicka på menyn men i stället råka klicka på annonsen. Den här implementeringen strider mot vår policy och vi förbehåller oss rätten att inaktivera annonsvisning i appen.

Klicka om du vill se ett exempel

Exempel på underkänd bannerannons.