På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rekommenderade implementationer av bannerannonser

Annons skild från interaktiva element

Genom att avskilja bannerannonsen från appens interaktiva element blir användarna mindre förvirrade och oavsiktliga klick blir färre. Med tanke på mobila enheters begränsade skärmstorlek är det extremt viktigt att hålla avståndet mellan annonser och klickbara element för att undvika oavsiktliga klick. Det hjälper att skilja bannerannonsen från appens innehåll genom att infoga en ej klickbar linje, eller något annat avskiljande, mellan annonsen och appens interaktiva del. Exemplen nedan är implementeringar som skiljer bannerannonsen från det interaktiva innehållet, inklusive anpassade navigeringsknappar.

Klicka för att se ett exempel

Högst upp i appen

Exempel på rekommenderad bannerannons.

Längst ned i appen

Exempel på rekommenderad bannerannons i AdMob.

Annons avskiljd från appinnehållet med en linje

Bannerannonser som finns kvar på skärmen medan användarna bläddrar i innehållet kan placeras högst upp eller längst ned på skärmen, så länge som det finns lämpliga linjer och/eller tillräcklig avstånd till appinnehållet, särskilt från navigeringselement som menyfält. Om du använder en linje rekommenderar vi att den inte är klickbar. Exemplen nedan visar implementeringar av bannerannonser antingen högst upp eller längst ned i appen, med annonsen tydligt avskiljda från annonsinnehållet och/eller anpassade navigerings- och menyknappar med en linje.

Klicka för att se ett exempel

Högst upp i appen

Exempel på rekommenderad bannerannons.

Längst ned i appen

Exempel på rekommenderad bannerannons i AdMob.

Med anpassade navigeringsknappar

Exempel på rekommenderad bannerannons i AdMob.

Hitta ett fast utrymme för bannerannonsen

Bannerannonser kan laddas efter att appinnehållet har laddats på skärmen. Ibland kan fördröjningen som sker när annonsen laddas flytta upp appinnehållet på skärmen så att annonsen visas där appinnehållet var från början. Användare kan då klicka på annonsen av misstag i stället för på det faktiska appinnehållet. Vi rekommenderar att du allokerar ett fast utrymme för bannerannonsen, så att inget appinnehåll visas i detta utrymme.

Klicka för att se ett exempel

Exempel på rekommenderad bannerannons i AdMob.

Inför anpassningsbara bannerannonser som passar olika skärmstorlekar

Anpassningsbara banners är annonsenheter som renderar bäst storlek för alla enheter och orienteringar. Anpassningsbara banners använder fasta bildproportioner istället för fast höjd för att välja den bästa annonsstorleken. Detta resulterar i bannerannonser som är mer konsekventa i hur stor del av skärmen de tar upp på olika enheter och skärmstorlekar.

Läs mer om anpassningsbara bannerannonser för Android och iOS.

Smarta banners är också tillgängliga. De sträcks dock enbart ut för att täcka skärmens bredd och kräver att du väljer en fast höjd. Läs mer på Google Developers

Klicka för att se ett exempel

Exempel på rekommenderad bannerannons.