Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Aanbevolen bannerimplementaties

Advertentie gescheiden van interactieve elementen

Als u de banneradvertentie gescheiden houdt van interactieve app-elementen, voorkomt dit verwarring bij gebruikers en worden onbedoelde klikken geminimaliseerd. Gezien de beperkte schermgrootte van mobiele apparaten is het ter voorkoming van onbedoelde klikken heel belangrijk om een buffer in te bouwen tussen advertenties en klikbare elementen. U kunt de banneradvertentie bijvoorbeeld van de content van de app scheiden door tussen de app en de interactieve app-content een niet-klikbare rand te plaatsen. Hieronder ziet u voorbeelden van implementaties waarin de banneradvertentie is gescheiden van de interactieve content, waaronder aangepaste navigatieknoppen.

Klik hier om een voorbeeld te bekijken

Boven in de app

Voorbeeld van een aanbevolen banner.

Onder in de app

Voorbeeld van een aanbevolen banner in AdMob.

Advertentie van interactieve content gescheiden door een rand

Banneradvertenties die op het scherm blijven terwijl de gebruiker door de app-content scrolt, kunnen boven of onder aan het scherm worden geplaatst, zolang er een duidelijke rand is en/of voldoende afstand tot de content van de app, vooral tot navigatie-elementen als menubalken. Als u een rand gebruikt, voer deze dan bij voorkeur als niet-klikbaar element uit. In onderstaande voorbeelden ziet u implementaties van een banneradvertentie die boven of onder in de app is geplaatst, waarbij de advertentie duidelijk door middel van een rand is gescheiden van de content van de app en/of de aangepaste navigatie- en menuknoppen.

Klik hier om een voorbeeld te bekijken

Boven in de app

Voorbeeld van een aanbevolen banner.

Onder in de app

Voorbeeld van een aanbevolen banner in AdMob.

Met aangepaste navigatieknoppen

Voorbeeld van een aanbevolen banneradvertentie in AdMob.

Wijs een vaste plek toe aan de banneradvertentie

Banneradvertenties kunnen worden geladen nadat de content van de app op het scherm is geladen. Soms kan een vertraging in de laadtijd de content op het scherm laten verspringen en wordt de advertentie weergegeven op de plek waar oorspronkelijk de content van de app stond. Gebruikers kunnen dan per ongeluk op de advertentie klikken in plaats van op de app-content. We adviseren u daarom aan de banneradvertentie een vaste plek toe te wijzen, zodat hier geen app-content wordt weergegeven.

Klik hier om een voorbeeld te bekijken

Voorbeeld van een aanbevolen banneradvertentie in AdMob.

Implementeer aanpasbare banners voor een goede weergave op verschillende schermformaten

Aanpasbare banners zijn advertentieblokken waarmee advertenties voor elk apparaat en elke stand in het meest geschikte formaat worden weergegeven. Hiervoor maken aanpasbare banners gebruik van een vaste hoogte-breedteverhouding in plaats van een vaste hoogte. De banneradvertenties nemen een consistent deel van het scherm in beslag op verschillende apparaten en in verschillende schermformaten.

Meer informatie over aanpasbare banners voor Android en iOS

Slimme banners zijn ook beschikbaar, maar deze worden alleen uitgerekt over de breedte van het scherm en vereisen een vaste, door u ingestelde hoogte. Ga naar Google Developers voor meer informatie.

Klik hier om een voorbeeld te bekijken

Voorbeeld van een aanbevolen banner.