Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Suositeltuja bannerimainosten toteutustapoja

Vuorovaikutteisista elementeistä erillään oleva mainos

Bannerimainoksen pitäminen erillään sovelluksen vuorovaikutteisista elementeistä auttaa vähentämään tahattomia klikkauksia ja tekee sovelluksen käyttämisestä selkeämpää käyttäjälle. Koska mobiililaitteiden näytön koko on rajallinen, on erittäin tärkeätä varmistaa, että mainosten ja klikattavien elementtien välissä on jonkin verran tilaa. Näin voidaan ehkäistä tahattomia klikkauksia. Bannerimainoksen voi erottaa sovelluksen sisällöstä luomalla alueiden väliin rajan, jota ei voi klikata, tai käyttämällä jotain toista keinoa mainoksen ja sovelluksen vuorovaikutteisten alueiden erottamiseen toisistaan. Alla olevat esimerkit ovat esimerkkejä toteutuksista, joilla bannerimainos on erotettu vuorovaikutteisesta sisällöstä, kuten siirtymispainikkeista.

Katso esimerkki klikkaamalla

Sovelluksen yläosassa

Esimerkki suositellusta bannerista.

Sovelluksen alaosassa

Esimerkki suositellusta bannerista AdMobissa

Mainos, joka on erotettu sovelluksen sisällöstä rajalla

Muun sisällön vierityksen aikana näytöllä pysyvät bannerimainokset voidaan sijoittaa näytön ylä- tai alaosaan, kunhan ne on erotettu riittävillä rajoilla tai muulla tavalla sovelluksen sisällöstä ja erityisesti siirtymiselementeistä, kuten valikkopalkeista. Jos käytät rajaa alueiden välissä, suosittelemme varmistamaan, että rajaa ei voi klikata. Alla olevien esimerkkien toteutuksissa bannerimainokset on sijoitettu sovelluksen ylä- tai alaosaan siten, että mainos on selvästi sovelluksen sisällöstä ja/tai mukautetuista siirtymiselementeistä ja valikkopainikkeista rajaa käyttämällä.

Katso esimerkki klikkaamalla

Sovelluksen yläosassa

Esimerkki suositellusta bannerista.

Sovelluksen alaosassa

Esimerkki suositellusta bannerista AdMobissa

Mukautetut siirtymispainikkeet

Esimerkki suositellusta bannerimainoksesta AdMobissa

Kiinteän tilan varaaminen bannerimainokselle

Bannerimainoksia voidaan ladata sen jälkeen, kun sovelluksen sisältö on ladattu näytölle. Toisinaan latausaikojen viive voi saada aikaan sen, että sovelluksen sisältö siirtyy näytöllä ja mainos näkyy kohdassa, jossa oli alun perin sovelluksen sisältöä. Käyttäjät voivat tällöin klikata mainosta vahingossa sovelluksen sisällön sijaan. Kiinteän tilan varaaminen bannerimainokselle on suositeltavaa, koska tällöin sovelluksen sisältöä ei voida näyttää kyseisessä kohdassa.

Katso esimerkki klikkaamalla

Esimerkki suositellusta bannerimainoksesta AdMobissa

Käytä mukautuvia bannereita, jotka sopivat useille erikokoisille näytöille

Mukautuvat bannerit ovat mainosyksiköitä, joissa pysty- tai vaakasuuntaiset bannerimainokset näytetään parhaassa mahdollisessa koossa kaikissa laitteissa. Mukautuvat bannerit valitsevat parhaan mainoskoon käyttämällä kiinteää kuvasuhdetta kiinteän korkeuden sijaan. Näin bannerimainos täyttää yhdenmukaisemman osan näytöstä laitteesta ja näytön koosta riippumatta.

Lue lisää mukautuvista bannereista Android- ja iOS-laitteille.

Käytettävissä on myös älykkäitä bannereita, mutta ne mukautuvat vain näytön leveyteen ja edellyttävät kiinteän korkeuden määrittämistä. Lisätietoja on Google Developers ‑sivustolla.

Katso esimerkki klikkaamalla

Esimerkki suositellusta bannerista.