På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Ange frekvenstak för appar eller annonsenheter

Genom att ange ett frekvenstak kan du begränsa hur många gånger annonser visas för en och samma person. När du ställer in frekvenstak för en hel app eller en specifik annonsenhet anger du en gräns för hur många exponeringar som tillåts för en enskild användare under en viss tidsperiod (minuter, timmar eller dagar).

Du kan till exempel ange ett frekvenstak som inte ger mer än två exponeringar under 30 minuter.

Innehåll

• Frekvenstak gäller för efterfrågan från Google och annonskällor från tredje part.
  • Det kan ta upp till 24 timmar innan en ändring av en inställning för frekvenstak träder i kraft.
  • En viss fördröjning på servern kan medföra att det angivna frekvenstaket överstigs ibland.
  • Hur många annonser en användare ser i en app beror på frekvenstaken på både annonsenhetsnivå och appnivå, och vilket tak som nås först.

Ange frekvenstak för appar

Så här aktiverar eller inaktiverar du frekvenstak i en app.

Frekvenstak för appar tillämpas på alla annonsenheter för mellansidesannonser, premierade annonser och appstartannonser i en app. De gäller inte integrerade annonsenheter eller bannerannonsenheter.
  1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på namnet på appen. Om du inte ser den på listan över senaste appar kan du klicka på Visa alla appar och söka på en lista över alla appar som du har lagt till i AdMob.
  4. Klicka på Appinställningar i sidofältet.
  5. Klicka på Redigera bredvid Frekvenstak.
  6. Aktivera eller inaktivera Frekvenstak. Om frekvenstak är aktiverat anger du antalet exponeringar du vill tillåta per användare för alla annonsenheter för mellansidesannonser, premierade annonser eller appstartannonser i den här appen. Välj sedan en tidsperiod (antalet minuter, timmar eller dagar). om du vill veta mer.
  7. Klicka på Spara.

Ange frekvenstak för annonsenheter

Så här aktiverar eller inaktiverar du frekvenstak i en annonsenhet.

Frekvenstak för annonsenheter tillämpas på alla format för mellansidesannonser, premierade annonser och appstartannonser.

Du kan ange ett frekvenstak för en annonsenhet för följande annonsformat: mellansidesannonser, premierade annonser och appstartannonser. Följ anvisningarna nedan om du vill aktivera eller redigera frekvenstak för en annonsenhet.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på namnet på appen. Om du inte ser den på listan över senaste appar kan du klicka på Visa alla appar och söka på en lista över alla appar som du har lagt till i AdMob.
  4. Klicka på Annonsenheter i sidofältet.
  5. Klicka på den annonsenhet du vill redigera.
  6. Klicka på Avancerade inställningar.
  7. Klicka på Redigera bredvid Frekvenstak.
  8. Klicka på reglaget för att aktivera eller inaktivera frekvenstak.
  9. Aktivera eller inaktivera Frekvenstak. Om frekvenstak är aktiverat kan du ange hur många exponeringar du vill tillåta per användare för alla mellansidesannonser, premierade annonser eller appstartannonser i den här appen. Sedan väljer du en tidsperiod (antalet minuter, timmar eller dagar). om du vill veta mer.
  10. Klicka på Spara.